• Sonuç bulunamadı

BÖLGESEL YARDIMCI PERSONELLER EĞĠTĠMĠ - ÇĠVRĠL

YENĠ WEB SĠTEMĠZ HĠZMETĠNĠZDE

BÖLGESEL YARDIMCI PERSONELLER EĞĠTĠMĠ - ÇĠVRĠL

Mesleğimize iliĢkin gelecek planlamasında, hedefini “Sürekli Eğitim” olarak ortaya koyan Odamız bünyesinde kurulmuĢ olan “Sürekli Eğitim Merkezi” (SEM) organizasyonunda üyelerimize, stajyerlerimize, yardımcı personellerimize ve kamuya yönelik farklı alanlarda eğitim seminerleri gerçekleĢtirilmektedir.

DENĠZLĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI

www.denizlismmmo.org

Muhasebe ve denetim standartları; biliĢim, dünya ticaretindeki değiĢimler meslek mensuplarımızın, stajyerlerimizin ve yardımcı personellerimizin değiĢik uzmanlık alanlarında sürekli eğitim almalarını gerektirmektedir.

Odamız, ilimiz Vergi Dairesi BaĢkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Ġl Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ve diğer meslek örgütleri ile iĢbirliği içerisinde seminerler, toplantılar, konferanslar gerçekleĢtirmektedir.

Dünya'daki ve ülkemizdeki geliĢmelere hazırlıklı olma çerçevesinde Eğitim programlarımızın gerçekleĢtirilmesine devam edilecektir.

Çivril'de, bölgesel olarak gerçekleĢtirilen eğitim çalıĢmasına meslek mensupları ve yardımcı personeller katılım sağladılar. Seminer sonunda, katılımcılara "Katılım Belgesi" takdim edildi.

DENĠZLĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI

www.denizlismmmo.org

DENĠZLĠ VALĠMĠZ SAYIN ABDÜLKADĠR DEMĠRE HOġGELDĠNĠZ ZĠYARETĠ YAPILDI Odamız Kurul Temsilcileri, 11.08.2011 tarih ve 2011/2153 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile atanarak göreve baĢlayan Denizli Valimiz, Sayın Abdülkadir DEMĠR’i makamında ziyaret ettiler. Haberin Devamı için tıklayınız.

Erzincan Valisi iken 11.08.2011 tarih ve 2011/2153 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile atanarak göreve baĢlayan Denizli Valimiz, Sayın Abdülkadir DEMĠR, Oda BaĢkanımız Necdet YILMAZ ve beraberindeki Kurul Temsilcilerince ziyaret edildi.

Ziyarette, Odamız ve mesleğimizle ilgili bilgiler aktarılırken, kamu yararına olacak her projede yer alma talebimiz iletildi.

DENĠZLĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI

www.denizlismmmo.org

ODA DANIġMA MECLĠSĠ XI. DÖNEM IV. TOPLANTISI YAPILDI

Odamız çalıĢmalarının, mesleki sorunların, ülke sorunlarının, sorunlara iliĢkin çözüm önerilerinin değerlendirildiği Oda DanıĢma Meclisimizin bu dönemdeki IV. Toplantısı, 11 Ekim 2011 tarihinde, Oda Meclis Salonumuzda gerçekleĢtirildi.

Saygı duruĢu ve Ġstiklal MarĢımızın okunmasıyla baĢlayan DanıĢma Meclisi Toplantısı, Oda BaĢkanımız Necdet YILMAZ'ın açılıĢ konuĢmasıyla devam etti.

Oda DanıĢma Meclisi Toplantısı;

1. Oda Faaliyetlerinin değerlendirilmesi

2. ÇalıĢma Dönemi Faaliyet Planı ve Ġhtisas Eğitimlerinin Değerlendirilmesi - BilirkiĢilik Eğitimi

- ĠnĢaat Muhasebesi Eğitimi

- TTK – UFRS – Bağımsız Denetim Eğitimleri

3. Odalar Arası Uygulama Birlikteliğinin Sağlanması Yönündeki ÇalıĢmalar - TÜRMOB ÇalıĢtay I - Ġdari ve Mali Konular

- TÜRMOB ÇalıĢtay II – Disiplin ve Haksız Rekabet Kurulları ÇalıĢmalar 4. Ġlçelerde GerçekleĢtirilen Etkinliklerin Değerlendirilmesi

5. LUCA Muhasebe Programındaki Son DeğiĢikliklerin Değerlendirilmesi 6. Odamızın Yeni Web Sitesinin Tanıtımı

DENĠZLĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI

www.denizlismmmo.org

gündemi çerçevesinde, Kurul Temsilcilerinin konu hakkındaki konuĢmalarıyla tamamlandı.

Toplantının son bölümünde; Vergi Daireleri ile yaĢanan sıkıntılar, hizmet sözleĢmeleri, damga vergisi ve 6111 sy. Kanuna rağmen birikmiĢ Oda aidat borçlarını ödemeyenlerin, yıl sonuna kadar ödeme yapmaması durumunda baĢlatılacak olan iĢlemler konuları görüĢüldü.

DENĠZLĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI

www.denizlismmmo.org

BĠLĠRKĠġĠ EĞĠTĠM SEMĠNERĠ GERÇEKLEġTĠRĠLDĠ

Meslek alanımızın önemli iĢ alanlarından olan BilirkiĢilik konusunda, Odamıza, eğitimini almıĢ BilirkiĢilerin kazandırılması için, 14 – 15 Ekim 2011 tarihlerinde, aĢağıdaki program çerçevesinde, Colossae Termal Otel’de BilirkiĢilik Eğitim Semineri yapıldı.

* Mustafa ENGĠN * Av. Mahmut SEKDUR * Atilla ĠNAN

* 14.10.2011

* 15.10.2011

DENĠZLĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI

www.denizlismmmo.org

* Av. Mustafa COġKUN * SMMM Hüseyin HAMAMCILAR

* PRATĠK EĞĠTĠM*

Seminer'de iki gün ayrı ayrı Eğitim Setleri dağıtıldı. Öğle yemeği ilk gün Balo Salonu'nda, ikinci gün ise Havuz BaĢı'nda açık büfe olarak ikram edildi. Seminer süresince Çay – Kahve – Pasta ikramı yapıldı.

Teorik ve Pratik Eğitimin birlikte gerçekleĢtiği ve Üyelerimizin yoğun ilgi gösterdiği Seminer sonrasında, katılımcılara Katılım Belgesi takdim edildi.

DENĠZLĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI

www.denizlismmmo.org

ODA DANIġMA MECLĠSĠMĠZ XI. DÖNEM V. TOPLANTISINI GERÇEKLEġTĠRDĠ Oda DanıĢma Meclisimizin XI. Dönem V. Toplantısı, 11 Kasım 2011 tarihinde, Oda Meclis Salonumuzda, olağanüstü gündemle gerçekleĢtirildi.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılıĢının 83. Yılı anısına Saygı duruĢu ve Ġstiklal MarĢımızın okunmasıyla baĢlayan DanıĢma Meclisi Toplantısı’nda;

1. Oda Faaliyetlerinin değerlendirilmesi 2. - Yeni Türk Ticaret Kanunu

- Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları

- Bağımsız Denetim ile ilgili geliĢmelerin ve hususların değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantıda özellikle, 2 Kasım 2011 tarih ve 28103 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Gözetimi, Muhasebe Ve Denetim Standartları Kurumunun TeĢkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” irdelendi.

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun iĢ dünyasına getireceği önemli düzenlemeler ve bu kapsamda meslek mensuplarımızı ilgilendiren bölümler masaya yatırıldı.

TÜRMOB’un, Yeni Türk Ticaret Kanunu, Uluslararası Muhasebe - Finansal Raporlama Standartları ve Bağımsız Denetim konularında 450yi aĢkın Eğitmen yetiĢtirdiğini, eğitim programının kapsamlı bir Ģekilde hazırlandığını ve eğitimlerin bu program çerçevesinde gerçekleĢtirileceği belirtildi. Odamızın da fiziki ve biliĢimsel donanımıyla tüm eğitimlere hazır olduğu vurgulandı.

DENĠZLĠ SERBEST MUHASEBECĠ MALĠ MÜġAVĠRLER ODASI

www.denizlismmmo.org

KOBĠ'LERDE TÜRKĠYE FĠNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARI SEMĠNERĠ

Benzer Belgeler