• Sonuç bulunamadı

Bölgenin Yatırım Olanaklarının Tanıtımı

3. FAALİYETLERE İLİŞKİN BİLGİ VE DEĞERLENDİRMELER

3.2. Performans Bilgileri

3.2.4. Yatırım Destek ve Tanıtım Faaliyetleri

3.2.4.3. Bölgenin Yatırım Olanaklarının Tanıtımı

2013 yılının ilk altı ayında bölge tanıtımını hedefleyen organizasyonların düzenlenmesine ve bu kapsamda düzenlenen organizasyonlara katılım sağlanmasına da büyük önem verilmiştir.

EMITT Turizm Fuarı

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi’nde düzenlenen 17. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) organizasyonunda katılan Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinin stantları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile

2013 Yılı Ara Faaliyet Raporu

ziyaretçilerin ilgi odağı olmuştur. Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinin geçmiş yıllarda da yer aldığı EMITT fuarının bu yılki organizasyonu, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılmıştır.

BEBKA çatısı altında kurulan stantta, ziyaretçilere 3 ilin tanıtımına yönelik CD, kitap, broşür ve çeşitli promosyon ürünleri dağıtılmıştır. Fuara, Bursa, Eskişehir ve Bilecik Valilikleri, İl Kültür Turizm Müdürlükleri, BEBKA, Tanıtma Birlikleri ve sektör temsilcileri katılmıştır. Kurulan stantta özellikle 3 ilin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gösteren görseller katılımcılardan büyük ilgi görürken, standı gezen ziyaretçilere Bursa’nın kestane şekeri, Mustafakemalpaşa’nın tatlısı, Eskişehir’in met helvası, Osmaneli’nin ayva lokumu, Pazaryeri’nin meşhur boza ve helvası ikram edilmiştir.

Fuar kapsamında Hacivat-Karagöz temsilleri hazır bulunurken, Eskişehir Lületaşı ve cam sanatları ile Bilecik Kınık çömleklerini tanıtmak amacıyla ustalar tarafından 4 gün boyunca canlı performans sergilenmiştir.

BEBKA’nın 340 metrekare büyüklüğündeki standı ile iştirak ettiği EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na Türkiye’den 150’nin üzerinde belde ve ilin yanı sıra, 67 farklı ülkeden 4 bin katılımcı hazır bulunmuştur. Ajansımız "Fuar Tanıtımına En fazla Katkıda Bulunan" ödülüne de layık görülmüştür.

ITB Berlin Turizm Fuarı

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı gerçekleştirilmiştir. 10 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlenen ITB Berlin Fuarı'nın

2013 Yılı Ara Faaliyet Raporu

açılışında Başbakan Yardımcısı Sn. Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Ömer Çelik, Büyükelçi Sn.

Hüseyin Avni Karslıoğlu ve beraberindeki heyet BEBKA ve Bursa Valiliği'nin standını ziyaret etmiştir.

Türkiye standında ülkemiz 3 bin 79 metrekarelik alanda 105 stant ve 122 katılımcıyla temsil edilmiştir. Ayrıca standımıza çok sayıda yerli ve yabancı turizm sektörü temsilcileri ilgi göstermiştir. Türkiye standında bu yıl ilk kez deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra doğal ve alternatif turizm olanaklarının da tanıtımını yapılmıştır.

ATM Dubai Turizm Fuarı

6-9 Mayıs 2013 tarihlerinde Dubai’de düzenlenen ve Arap dünyasının en önemli fuarları arasında yer alan Arabian Travel Market (ATM) Fuarı’nda Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 40 metrekarelik alanda üç ilimizin kültürel, turistik, tarihi ve coğrafi değerleri ve turizm yatırım imkânlarını fuara katılan 87 ülke ve binlerce turizm sektör temsilcisine tanıtmıştır.

ATM fuarına katılan BEBKA Yönetim Kurulu üyeleri, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı ve Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı H. Hüseyin Çelik’den oluşan heyete, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve Birim Başkanı Önder Erdoğan eşlik etmiştir.

2013 Yılı Ara Faaliyet Raporu

Ayrıca BEBKA standını Büyükelçi Şefik Vural Altay ve Başkonsolos Elif Çomoğlu Ülgen Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ziyaret etmiştir. Bu yıl 20'nci düzenlenen ATM Dubai Fuarı'nı 87 ülkeden 2500 katılımcı ziyaret etmiştir.

Fuar etkinlikleri kapsamında Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun başkanlığında Bursa sağlık turizmi sektörü temsilcilerinden ve BEBKA yetkililerinden oluşan bir heyet Dubai Kültür Ataşesi Harun Özdikiş eşliğinde Dubai Sağlık Serbest Bölgesi (Dubai Healthcare City, DHC)’ne ziyaret gerçekleştirmiştir. DHC Genel Müdürü (CEO) Marwan Abedin, DHC Finans Müdürü (CFO) Ammar S. Hattab, Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Dr. Wajdi Al Daghma’nın yanı sıra Dubai Hükümeti Sağlık Kurumu Sağlık Mevzuatı Direktörü Dr. Ramadan İbrahim Mohammed ile görüşen heyet serbest bölge hakkında bilgi almıştır.Bunun yanı sıra BEBKA, sağlık turizmi, emlak ve gıda sektörü temsilcilerinden oluşan bir heyet ise Dubai Ticaret Ataşesi Gülizar Yavaş ile görüşerek potansiyel yatırımlar ve işbirlikleri hakkında bilgi almıştır.

Tanıtıcı ve Bilgilendirici Yayınlar

Bölgenin yatırım olanaklarının ve potansiyelinin tanıtımına yönelik olarak üç il için ayrı ayrı basılı ve görsel malzemeler hazırlanmıştır. Bursa, Eskişehir ve Bilecik illeri için ayrı ayrı yatırım tanıtım filmleri hazırlanmıştır.

Filmler Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde hazırlanmıştır. Bu yatırım tanıtım filmleri fuarlarda, yurtdışı toplantılarda ve yatırım destek faaliyetlerinde kullanılmıştır. 2012 yılında Bursa için genel tanıtım, otomotiv, makine-metal, tekstil, gıda, mobilya, turizm, OSB’ler şeklinde hazırlanan 8 farklı tanıtım broşürü hem tek kitap olarak basılmış hem de her birinin ayrı ayrı yer aldığı bir tanıtım kiti olarak düzenlenmiş ve fuarlar ve yatırım destek faaliyetlerinde yatırımcılara dağıtımı yapılmıştır. 2013 yılında ise Eskişehir ve Bilecik illeri için illeri sosyal, ekonomik, turistik, tarihî ve kültürel yönden tanıtan broşürler hazırlanmış ve fuarlar ve yatırım destek faaliyetlerinde kullanılmıştır. Yine Bursa, Eskişehir ve Bilecik illeri için fuarlarda kullanılmak üzere ve turistlere yönelik İngilizce turizm tanıtım broşürleri hazırlanmıştır.

Internet Siteleri

İnternet yoluyla bilgi ulaşımı ve iletişimin son derece yaygınlaşmış olması web sayfalarının önemini en üst düzeye çıkarmıştır. Tanıtım faaliyetlerinin en önemli unsurlarından birisi de buna yönelik olarak hazırlanan web siteleridir. Web sayfasında yatırıma yönelik olarak, OSB’ler ve Serbest Bölge bilgileri, yatırım işlemleri

2013 Yılı Ara Faaliyet Raporu

hakkında bilgi, analiz, yayın ve raporlara yer verilmiş ve yayında olan www.bursainvest.gov.tr, www.investinbilecik.gov.tr, www.investineskisehir.gov.tr web sayfalarının içerikleri güncellenmiştir.

Benzer Belgeler