• Sonuç bulunamadı

BÖLÜM 3: MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ ENTEGRE

3.4. Araştırmanın Hipotezleri ve Araştırma Soruları

Anket formunda muhasebe meslek mensuplarının Entegre Raporlamaya yönelik farkındalık düzeylerini tespit etmek üzere 34 soruya yer verilmiştir. Aşağıdaki tabloda araştırmanın hipotezlerine yer verilmiştir.

Tablo 3

Araştırmanın Hipotezleri

H1 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile cinsiyet arasında anlamlı farklılık vardır.

H2 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile eğitim durumları arasında anlamlı farklılık vardır.

H3 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile çalışma statüsü arasında anlamlı farlılık vardır.

H4 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile entegre raporlamaya ilişkin seminer veya eğitime katılma durumu arasında anlamlı farklılık vardır.

H5 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile entegre raporlamaya ilişkin kursa katılma isteği arasında anlamlı farklılık vardır.

H6 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile entegre raporlamaya ilişkin çalışma yapma durumu arasında anlamlı farklılık vardır.

Tablo 3’ün Devamı

H7 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile yaş arasında anlamlı farklılık vardır.

H8 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile mesleki tecrübe arasında anlamlı farklılık vardır.

H9 Muhasebe meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin farkındalık düzeyleri ile mükellef sayısı arasında anlamlı farklılık vardır.

Bu çalışmada ayrıca Entegre Raporlamada Farkındalık Düzeyi genel boyutunun, alt boyutlarına yönelik araştırma sorularının cevapları aranmıştır. Aşağıdaki tabloda araştırma sorularına yer verilmiştir

Tablo 4 Araştırmanın Soruları B ilg i D üzey i

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile cinsiyet arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile eğitim durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile çalışma statüsü arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile entegre raporlamaya ilişkin seminer veya eğitime katılma durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır? Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile entegre raporlamaya ilişkin kursa katılma isteği arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile entegre raporlamaya ilişkin çalışma yapma durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile yaş arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile mesleki tecrübeleri arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin bilgi düzeyi ile mükellef sayıları arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Tablo 4’ün Devamı

B

eklent

i

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile cinsiyet arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile eğitim durumu arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile çalışma statüsü arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile entegre raporlamaya ilişkin seminer veya eğitime katılma durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır? Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile entegre raporlamaya ilişkin kursa katılma isteği arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile entegre raporlamaya ilişkin çalışma yapma durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile yaş arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile mesleki tecrübeleri arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamaya ilişkin beklentileri ile mükellef sayısı arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

B eklene n F a y da

Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile cinsiyet arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile eğitim durumu arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile çalışma statüsü arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile entegre raporlamaya ilişkin seminer veya eğitime katılma durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır? Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile entegre raporlamaya ilişkin kursa katılma isteği arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile entegre raporlamaya ilişkin çalışma yapma durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile yaş arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile mesleki tecrübeleri arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Tablo 4’ün Devamı

Meslek mensuplarının entegre raporlamada bekledikleri fayda ile mükellef sayısı arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Denet im v e Sta nd art la şma

Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile cinsiyet arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile eğitim durumu arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile çalışma statüsü arasında anlımlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile entegre raporlamaya ilişkin seminer veya eğitime katılma durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile entegre raporlamaya ilişkin kursa katılma isteği arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile entegre raporlamaya ilişkin çalışma yapma durumu arasında anlamlı bir farklılık var mıdır? Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile yaş arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile mesleki tecrübeleri arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Meslek mensuplarının entegre raporlamada denetim ve standartlaşma ile mükellef sayısı arasında anlamlı bir farklılık var mıdır?

Araştırmanın hipotezlerinin sınanması ve araştırmanın sorularına cevap verebilmek için farklılık analizleri gerçekleştirilmiştir.

Benzer Belgeler