• Sonuç bulunamadı

FORMAL OLASILIKSAL BİLGİ (formal kavramlar, beceriler, ikincil sezgiler)

3. ARAŞTIRMANIN AMACI, PROBLEMLER VE YÖNTEM

3.3 Araştırma Problemleri ve Hipotezler

3.3.1 Araştırma Problemleri ve Alt Problemler

Araştırmada incelenecek problem ve yirmi yedi alt problem şunlardır:

P1: Özel ilköğretim okullarının 8.sınıf öğrencilerine olasılık konusundaki bilgi ve becerileri kazandırma düzeyleri, devlet okullarına göre nasıl bir farklılık göstermektedir?

P11: Özel ilköğretim okulları öğrencileri ile devlet okulları öğrencilerinin olasılık başarıları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P12: Özel ilköğretim okulları öğrencilerinin olasılık başarıları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P13: Devlet ilköğretim okulları öğrencilerinin olasılık başarıları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P14: Kız öğrencilerle erkek öğrenciler arasında olasılık başarısına göre anlamlı bir fark var mıdır?

P15: Öğrencilerin babalarının eğitim düzeyiyle olasılık başarısı arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P16: Öğrencilerin annelerinin eğitim düzeyiyle olasılık başarısı arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P17: Öğrencilerin ailelerinin gelir düzeyleri ile olasılık başarıları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P18: Öğrencilerin dershaneye gidip gitmeme durumuyla olasılık başarıları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P19: Özel ders alan öğrencilerle özel ders almayan öğrencilerin olasılık başarıları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P110: Özel ilköğretim okulları öğrencileri ile devlet okulları öğrencilerinin olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P111: Özel ilköğretim okulları öğrencilerinin olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P112: Devlet ilköğretim okulları öğrencilerinin olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P113: Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P114: Öğrencilerin babalarının eğitim düzeyiyle olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P115: Öğrencilerin annelerinin eğitim düzeyiyle olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P116: Öğrencilerin ailelerinin gelir düzeyleri ile olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P117: Öğrencilerin dershaneye gidip gitmeme durumuyla olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P118: Özel ders alan öğrencilerle özel ders almayan öğrencilerin olasılığa karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P119: Özel ilköğretim okulları öğrencileri ile devlet okulları öğrencilerinin matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P120: Özel ilköğretim okulları öğrencilerinin matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P121: Devlet ilköğretim okulları öğrencilerinin matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P122: Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P123: Öğrencilerin babalarının eğitim düzeyiyle matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P124: Öğrencilerin annelerinin eğitim düzeyiyle matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P125: Öğrencilerin ailelerinin gelir düzeyleri ile matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P126: Öğrencilerin dershaneye gidip gitmeme durumuyla matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

P127: Özel ders alan öğrencilerle özel ders almayan öğrencilerin matematiğe karşı tutumları arasında anlamlı bir fark var mıdır?

3.3.2 Hipotezler

Yukarıda belirtilen probleme ve yedi alt problemle ilgili olarak aşağıda sıralanan hipotezler ölçme araçları kullanılarak toplanan veriler ve uygun istatistiksel analizler yardımıyla test edilecektir.

H0(11): Özel ilköğretim okulları öğrencileri ile devlet okulları öğrencilerinin olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(12): Özel ilköğretim okulları öğrencilerinin olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(13): Devlet ilköğretim okulları öğrencilerinin olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(14): Kız öğrencilerle erkek öğrenciler arasında olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(15): Öğrencilerin babalarının eğitim düzeyiyle olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(16): Öğrencilerin annelerinin eğitim düzeyiyle olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(17): Öğrencilerin ekonomik düzeyleri ile olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(18): Öğrencilerin dershaneye gidip gitmeme durumuyla olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(19): Özel ders alan öğrencilerle özel ders almayan öğrencilerin olasılık başarı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(110): Özel ilköğretim okulları öğrencileri ile devlet okulları öğrencilerinin olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(111): Özel ilköğretim okulları öğrencilerinin olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(112): Devlet ilköğretim okulları öğrencilerinin olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(113): Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(114): Öğrencilerin babalarının eğitim düzeyiyle olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

Ho(115): Öğrencilerin annelerinin eğitim düzeyiyle olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(116): Öğrencilerin ekonomik düzeyleri ile olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(117): Öğrencilerin dershaneye gidip gitmeme durumuyla olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(118) Özel ders alan öğrencilerle özel ders almayan öğrencilerin olasılığa karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(119): Özel ilköğretim okulları öğrencileri ile devlet okulları öğrencilerinin matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(120): Özel ilköğretim okulları öğrencilerinin matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(121): Devlet ilköğretim okulları öğrencilerinin matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(122): Kız öğrencilerle erkek öğrencilerin matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(123): Öğrencilerin babalarının eğitim düzeyiyle matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(124): Öğrencilerin annelerinin eğitim düzeyiyle matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(125): Öğrencilerin ekonomik düzeyleri ile matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(126): Öğrencilerin dershaneye gidip gitmeme durumuyla matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0(127): Özel ders alan öğrencilerle özel ders almayan öğrencilerin matematiğe karşı tutum puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.