• Sonuç bulunamadı

Araç Asistans hizmetinden Vakıf Emeklilik Destek ve Elit Plus Kulüp üyeleri yararlanma hakkına sahiptir.

Araç Bilgi Hattı: Tüm Türkiye kapsamında yerel çekici-vinç firmaları,

tamirhaneler ve araç markalarının servis istasyonları hakkında bilgi ve telefon numarası verilir. İstenir ise kapsam dışı ve limit üstü bedeller için (karşılıklı fiyat onayı alındıktan sonra), anlaşmalı fiyatlarımızdan ilgili firmalar ile kontak kurularak Üye’nin ilgili hizmetlerden faydalanması sağlanır.

Çekme: Aracın hareketsiz kalmasına yol açan arıza ve kaza durumlarında araç en yakın yetkili veya özel servise olay başı 250 TL limit dahilinde, yıllık azami 2 defaya kadar ücretsiz çekilir.

Arıza durumunda 10 yaş üzeri araçlar kapsam dışı olup 10 yaş ve altı araçlar yılda 2 kez ile kapsam dahilindedir.

Aracın bagaj ve yükünden dolayı çekilmesine engel bir durum var ise, bagaj veya yükün boşaltılmasından sorumlu olunmaz.

Limiti aşan durumlarda; önceden Üye bilgilendirilerek onayı alınır. Limit fark, Üye tarafından ödenir. Şirket tarafından aracın tamir masraflarına ilişkin olarak herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Bölgedeki anlaşmalı mevcut çekme hizmet sağlayıcı firmaların imkanları, yeterlilikleri ölçüsünde, fiziki, coğrafi ve iklim koşullarının elverdiği ölçüde hizmetin verilmesi veya organizasyonu gerçekleştirilir.

Çekme için, bölgedeki çekici firmalara ait çekici araçların ulaşabileceği, emniyetle yürüyebileceği yollar üzerinde olması halinde hizmet sağlanacaktır.

Aracın Kolluk Kuvvetleri tarafından çekilmesi, aracın ilk çekildiği servisin onarımı yapacak donanıma sahip olmaması gibi zorunlu durumlarda, aracın 2. kez çekilmesi tek bir çekme işlemi olarak sayılır. Bunun dışındaki her bir olayda ancak 1 kez çekme hizmeti verilir.

*Aracın tamir masraflarına ilişkin olarak herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Aracın Vinç ile Kurtarılması: Aracın işletilmesi sırasında devrilme veya şarampole yuvarlanma nedeniyle hareketsiz kalması durumunda, mümkün olabilen durumlarda aracın kurtarılması ve sonrasında yoluna devam edebilmesi için uygun bir yere konulması için gerekli organizasyon yurt içinde 500 TL limit dahilinde karşılanır. Kurtarma hizmeti sadece kaza durumunda ve yılda 2 kez verilir.

Aracın bagaj ve yükünden dolayı kurtarılmasına engel bir durum var ise, bagaj veya yükün boşaltılmasından sorumlu olunmaz.

Bölgedeki anlaşmalı mevcut kurtarma hizmet sağlayıcı firmaların imkanları, yeterlilikleri ölçüsünde, fiziki, coğrafi ve iklim koşullarının elverdiği ölçüde hizmetin verilmesi veya organizasyonu gerçekleştirilecektir. Kurtarma için, bölgedeki kurtarıcı firmalara ait çekici araçların ulaşabileceği, emniyetle yürüyebileceği yollar üzerinde olması halinde hizmet sağlanacaktır.

Şirket tarafından aracın tamir masraflarına ilişkin olarak herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.

Lastik Değişimi: Üye’nin aracına ait lastiklerden birinin patlaması durumunda ve Üye’nin talep etmesi halinde gönderilecek olan görevli ekip, araç lastiğinin değişimini gerçekleştirecektir. Üye’nin aracında yedek lastik olmaması veya lastiğin onarılmasını gerektirecek durumlarda, araç en yakın servise veya lastikçiye yıllık limitsiz olarak çektirilecektir.

Aracın Kaza Geçirmesi veya Arızalanması Nedeniyle Konaklama: Üye’nin ikamet ili dışında geçirdiği bir kaza ya da arıza sonucu aracın onarımının 48 saati aştığı durumlarda;

Üye’nin kaza veya arızanın meydana geldiği ilde konaklamayı tercih etmesi, kendisine ulaşım temin edilememesi veya hava ve yol koşullarının uygun olmaması gibi durumlarda, arka arkaya azami 3 gece olmak kaydıyla oda ve kahvaltı (ekstralar Üye’ye aittir) konaklamasını karşılanır.

Konaklama kaza veya arızanın meydana geldiği bölgede, 3 veya 4 yıldızlı bir otelde temin edilecektir. Konaklanacak otel üye tarafından değil Vakıf Emeklilik tarafından belirlenir.

*Konaklama, Kiralık Araç ve Daimi İkametgaha Geri Dönüş Ulaşımı himzetleri aynı anda kullanılamaz, yalnızca biri kulanılabilir.

Daimi İkametgaha Geri Dönüş: Üye’nin ikamet ili dışında gerçekleşen bir kaza veya arıza sonucu aracın 48 saatten fazla hareketsiz kalması durumunda verilir.

Üye’nin seyahatinin tamamlanması Vakıf Emeklilik tarafından ayarlanır ve ulaşım masrafları karşılanır.

Bu ulaşım olanakları arasındaki seçim aşağıda belirtilen şartlar ve imkanlar doğrultusunda Vakıf Emeklilik tarafından belirlenecektir;

Otobüs Bileti: 500 km’nin altında kalan mesafeler için tek yön bilet.

Uçak Bileti: 500 km’yi aşan mesafeler için ekonomi sınıfı tek yön uçak bileti (gidiş-varış şehrinde havaalanı var ise).

*Konaklama, Kiralık Araç ve Daimi İkametgaha Geri Dönüş Ulaşımı himzetleri aynı anda kullanılamaz, yalnızca biri kulanılabilir.

Yakıt Yardım: Üye’nin aracının yakıtının bitmesi durumunda; aracın en yakın akaryakıt istasyonuna ya da en yakın servise çekilmesi 100 TL limit dahilinde, yılda 1 defaya mahsus oma üzere sağlanacaktır.

*Hizmet sadece binek araçlarda geçerlidir

Aracın Emanet ve Muhafazası: Kaza geçiren aracın onarım süresinin 48 saati aşması veya çalındıktan sonra aracın bulunması durumunda; 3 (üç) gün boyunca aracın emanet ve muhafazası organizasyonu sağlanacaktır.

Kiralık Araç: Üye’nin aracının, kaza veya arıza sebebiyle onarımının 48 saati aştığı durumlarda; Üye’nin seyahatine devam etmek veya daimi ikametgahına dönebilmek için uygun bir araç kiralamak istemesi halinde, olay başına azami 3 gün olmak üzere, yılda azami 3 defaya kadar kiralık araç hizmeti sağlanacak ve olay başına azami 250 TL’ye kadar karşılanacaktır.

Üyenin daimi ikametgah il’i dışındaki seyahati esnasında gerçekleşen vakalar için “ikame araç” tahsis edilir.

*Konaklama, Kiralık Araç ve Daimi İkametgaha Geri Dönüş Ulaşımı himzetleri aynı anda kullanılamaz, yalnızca biri kulanılabilir.

Yol Kenarında Onarım: Aracın arıza nedeniyle hareketsiz kaldığı durumlarda;

aracın yol kenarında onarımı için mümkün olabilen hallerde ve ilgili

servislerin bu hizmeti sağlayabilecek teşkilata sahip olması koşuluyla gerekli organizasyonu yapılır.

Yol yardım anlaşması yapılmış otomobil markaları için Üye, yol yardım aracının olay yerine ulaşımına ilişkin 50 km’ye kadar herhangi bir yol ücreti ödemeyecektir. Yol yardım anlaşması olmayan diğer markalar için yol ücretinin Üye tarafından ödenmesi koşuluyla sadece organizasyonu gerçekleştirilir.

Yetkili araç servisi, talep edildiği esnada müsait değil ise ya da yol yardım anlaşması olmayan bir servis ise bu teminatla ilgili sorumluluk, yol kenarı yardım teminatı hariç, aracın çekilmesi ve kapsam dahilinde olduğu durumlarda diğer teminatlar ile sınırlı olacaktır.

Üye’nin Çağrı Merkezi ile yapacağı ilk görüşme esnasında; arızanın yol

kenarında tamir edilebileceği anlaşılırsa yerinde tamir için belirtilen markalara ait yetkili araç servisi gönderilecek, aksi taktirde aracı çekmek maksadıyla doğrudan çekici gönderilecektir. Araç yol kenarında tamir edilemediği takdirde de aracın çekilmesi hizmeti verilecektir.

*Vakıf Emeklilik bu hizmet yalnızca organizasyon olarak sağlayacaktır.

**Bu hizmetin kullanılmasından doğabilecek her türlü masraf Üye tarafından karşılanacaktır.

Araç Muayene Organizasyonu

Bu hizmet İstanbul il sınırları içerisinde geçerlidir.

Araç Muayenesi için gerekli belgeler:

Muayeneci tarafından tarafımızdan istenilen belgeler;

İlgili vasıtanın ruhsatı Trafik Sigortası

Geçmiş yıllara ait vergi makbuzları Egzos Emisyon ölçüm pulu

Hizmetin sunulacağı adres

Üye’ye acil durumda ulaşılabilecek telefon numaraları

Muayenecinin hizmet için eve gidişinde yapılan iptallerde Üye muayenecinin yol ücretini ödeyecektir.

Hizmet sunumunda oluşan eksiklerin tamamlanması amaçlı işlemlerin (vergi borcu, egzos emisyon ölçüm pulu veya trafik sigortası eksiği ve diğer oluşabilecek ek tutarlar) yürütülmesi Üye’nin muayeneciye ücreti nakden ödemesi karşılığı mümkündür. İlgili meblağın ödemesinin Üye tarafından reddi halinde, muayeneci araç muayene hizmetini sunmakla yükümlü değildir.

Araç muayene hizmeti iki ayrı seçim ile Üye’ye sunulacaktır:

• Aracın Üye tarafından önceden belirtilen adresten teslim alımı ve işlem sonrası teslim edilmesi.

• Üye’nin muayeneci tarafından önceden belirlenen gün ve saatte araç muayene istasyonunda karşılanarak, işlemlerin gerçekleştirilmesi ve aracın istasyonda Üye’ye teslimi.

Üye tarafından beklenilen saatte muayeneci aracı teslim alacağı önceden belirlenmiş adreste hazır bulunur. Araçta gerekli kontrolleri yapar. Üye’yi meydana bırakılan değerli eşyalar konusunda uyarır. Muayeneci aracı teslim almadan evvel aracın varsa mevcut hasar durumu ile ilgili bir ön ekspertiz yapar. Bulunan hasarlar teslimat formuna işlenerek araç içinde mevcut kıymetli eşyalarla birlikte Üye’ye imzalatılır.

Muayeneci önceden belirtilen saat ve tarihte aracın teslim alınacağı adreste hazır bulunmalı ve Üye’ye belirtilen saatte aracı teslim etmelidir. Gitmeme veya trafiğin yoğun olması, muayene işleminin uzaması, kaza ve arıza gibi koşulların dışında oluşan keyfi gecikmelerden kaynaklanan zararlardan muayeneci sorumludur.

Hizmet bitiminde muayeneci Üye’ye aracı teslim eder ve aracın bırakıldığı saati hizmet öncesi doldurulmuş olan araç teslim formuna kayıt eder. Taraflar karşılıklı olarak hasarsız teslim ibaresi ile birlikte formu imzaladıktan sonra birer nüshasını muhafaza eder.

Aracın bakım eksikliği veya herhangi bir başka nedenle araç muayene onayı için yetersiz bulunması halinde muayenecinin hiçbir sorumluluğu yoktur. İlgili yetersizliğin istasyona götürülmesi sonrası meydana çıkması halinde, hizmet ücreti Üye’den tahsil edilecektir.

Araç Asistans Hizmetinden Yararlanma Süreci:

Acil bir durumda Araç Asistans hizmetinden faydalanmak isteyen Üyeler, 444 9 237’den önce 3’ü ardından 1’i tuşlayarak hizmet hattına ulaşır.

Talep sırasında;

- Adını ve Soyadını, - BES Sözleşme No

- TC Kimlik numarası ilk 6 hanesini, - Üye olunan kulüp bilgisi

- Araç plaka bilgisini,

- Kendisine ulaşılabilecek yer ve telefon numarasını, - Karşılaştığı problemi ve istenen yardımın türünü bildirir.

Müşteri temsilcisi, aldığı bilgilere göre, kulüp üyeliği geçerliliğini kontrol eder.

Kulüp üyeliği kriterlerini sağlamayan katılımcıya hizmet verilemez.

Benzer Belgeler