• Sonuç bulunamadı

Anti-Theft özelliği, mobil cihazınızı yetkisiz erişime karşı korur.

Cihazınızı kaybederseniz veya birisi onu çalıp SIM kartınızı yeni (güvenilir olmayan) bir kartla değiştirirse cihaz ESET Endpoint Security tarafından otomatik olarak kilitlenir ve kullanıcı tarafından tanımlanmış olan telefon numarasına/

numaralarına bir uyarı SMS'i gönderilir. Bu mesaj, halihazırda takılan SIM kartının telefon numarasını, IMSI

(Uluslararası Mobil Abone Kimliği) numarasını ve telefonun IMEI (Uluslararası Mobil Ekipman Kimliği) numarasını içerir. Bu mesaj cihazınızın mesajlaşma dizisinden otomatik olarak silindiği için yetkisiz kullanıcı böyle bir mesaj gönderildiğini fark etmez. Ayrıca kayıp cihazınızın GPS koordinatlarını da isteyebilir veya cihazda depolanan tüm verileri uzaktan silebilirsiniz.

NOT: Belirli Anti-Theft özellikleri (Güvenilir SIM kartları ve SMS Metin Komutları) mesajlaşmayı desteklemeyen tabletlerde kullanılamaz.

Anti-Theft özellikleri yöneticilerin kayıp bir cihazı korumasına ve konumlandırmasına yardımcı olur. Eylemler, ERA'dan veya SMS komutlarıyla tetiklenebilir.

ESET Endpoint Security 2 sürüm 1 ile aynı SMS komutlarını kullanır (Kilitle, Sil ve Bul). Tamamen yeni olan şu komutlar eklenmiştir:

Kilidi aç-Kilitli aygıtın kilidini açar

Gelişmiş Fabrika Ayarlarına sıfırlama-Cihazdaki erişilebilir tüm veriler hızlıca kaldırılır (dosya başlıkları yok edilir) ve cihaz varsayılan fabrika ayarlarına sıfırlanır

Siren-Kayıp cihaz kilitlenir ve cihaz sessize alınmış olsa bile çok yüksek bir ses çıkarır

SMS komutlarının güvenliğini artırmak için yönetici bir SMS komutu yürüttüğünde (Yönetici kişileri listesinde tanımlı olan numaraya sahip) cep telefonuna benzersiz ve zaman sınırlaması olan bir doğrulama SMS kodu alır. Bu doğrulama kodu, belirli bir komutu doğrulamak için kullanılır.

Örneğin, yönetici yönetilen bir cihaza (örneğin kayıp bir cep telefonuna) eset kilitle metnini içeren bir SMS

gönderirse bu komut için doğrulama kodu içeren bir SMS alır. Bunun üzerine yönetici aynı telefon numarasına eset kilitle metnini takip eden onay kodunu içeren yeni bir SMS gönderir. Bu adımlardan sonra komut doğrulanır ve uygulanır. SMS komutları herhangi bir cep telefonundan ve Yönetici kişilerinde listelenen herhangi bir mobil numaradan gönderilebilir.

ERA kullanmayan bir yönetici için SMS komutlarının uygulanmasını daha kolay hale getirmek üzere komutlar yöneticinin cep telefonunda yüklü olan ESET Endpoint Security ürününden tetiklenebilir. Metin mesajını manuel olarak yazmak ve doğrulama koduyla komutu doğrulamak yerine, yönetici Komut gönder özelliğini kullanabilir (sadece Yönetici modunda kullanılabilir), menüden belirli komutu seçebilir ve istenen telefon numarasını girebilir.

ESET Endpoint Security gerekli tüm adımları arka planda sessizce otomatik olarak uygular. Ayrıca program, yöneticiye komutun sonuçlarını da iletir.

Komutlar SMS üzerinden uygulanırken yönetici söz konusu komutun gönderildiğine dair bir doğrulama SMS'i alır.

Komutlar ERA'dan yürütülürken yönetici doğrulamayı ERA'da alır.

Konum bilgileri alırken (Komut bul) ESET Remote Administrator kullanan yönetici konum bilgilerini GPS koordinatları biçiminde alır. Komut SMS üzerinden yürütülürken konum bilgileri (GPS koordinatları ve Google Haritalar bağlantısı) SMS üzerinden alınır. SMS komutları için GUI kullanılırken (Komut gönder özelliği) alınan bilgiler ilgili GUI'de sunulur.

Tüm Anti-Theft komutları, ERA'dan da gerçekleştirilebilir. Yeni mobil cihaz yönetim işlevi, yöneticilerin sadece birkaç tıklamayla Anti-Theft komutlarını gerçekleştirmesine olanak sağlar. Görevler, şimdi ERA alt yapısının bir parçası olan yeni bir push komutu işleme bileşeni (Mobil Cihaz Konektörü) üzerinden yürütmeler için hemen iletilir.

8.1 Yönetici kişileri

Bu, yönetici parolasıyla korunan yönetici telefon numaralarının yer aldığı listedir. Anti-Theft komutları, sadece güvenilir numaralardan gönderilebilir. Ayrıca bu numaralar, Anti-Theft eylemleriyle ilişkili bildirimler için de kullanılır.

8.1.1 Yönetici kişileri nasıl eklenir

Yöneticinin adı ve telefon numarası, Anti-Theft başlatma sihirbazı esnasında girilmelidir. Kişinin birden fazla telefon numarası varsa ilgili tüm numaralar göz önüne alınır.

Yönetici kişileri Anti-Theft > Yönetici kişileri bölümünde eklenebilir veya değiştirilebilir.

8.2 Kilit ekranı bilgileri

Yönetici, cihaz kilitlendiğinde gösterilecek olan özel bilgileri tanımlayabilir ve önceden tanımlanan yönetici kişilerinden birini arama seçeneğine sahip olur.

Bu bilgiler şunları içerir:

Şirket adı (isteğe bağlı) E-posta adresi (isteğe bağlı) Özel bir mesaj

8.3 Güvenilir SIM kartlar

Güvenilir SIM bölümü, ESET Endpoint Security tarafından kabul edilen güvenilir SIM kartların listesini gösterir. Bu listede tanımlanmayan bir SIM kart takarsanız ekran kilitlenir ve yöneticiye uyarı SMS'i gönderilir.

Yeni bir SIM kart eklemek için simgesine dokunun. SIM kart için bir Ad (örneğin Ev, İş) ve IMSI (Uluslararası Mobil Abone Kimliği) numarasını girin. IMSI genellikle SIM kartınızın üzerinde yer alan 15 haneli bir sayıdır. Bazı durumlarda daha kısa olabilir.

Listeden bir SIM kart çıkarmak için girişe dokunup basılı tutun ve simgesine dokunun.

NOT: Güvenilir SIM özelliği CDMA, WCDMA ve sadece Wi-Fi özellikli mobil aygıtlarda kullanılamaz.

8.4 Uzaktan komutlar

ERA kullanmayan bir yönetici için SMS komutlarının yürütülmesini daha kolay hale getirmek üzere komutlar

yöneticinin cep telefonunda yüklü olan ESET Endpoint Security ürününden de tetiklenebilir. Metin mesajını manuel olarak yazmak ve komutu doğrulama koduyla doğrulamak yerine yönetici Komut gönder özelliğini kullanabilir (sadece Yönetici modunda kullanılabilir).

Yönetici telefon numarasını girebilir veya Kişiler'de kayıtlı bir numarayı belirleyip açılır menüden ilgili komutu seçebilir. ESET Endpoint Security gerekli tüm adımları arka planda sessizce otomatik olarak yürütür.

ESET Endpoint Security şu uzaktan komutları kullanır:

Bul

GPS koordinatlarıyla birlikte söz konusu konumun Google haritalar bağlantısını içeren bir metin mesajı alır. Daha kesin bir konum 10 dakika sonra ortaya çıkarsa cihaz yeni bir SMS gönderir.

Kilitle

Siren

Cihaz sessiz moda ayarlı olsa bile siren çalmaya başlar.

Gelişmiş fabrika ayarlarına sıfırla

Bu, cihazı fabrika ayarlarına sıfırlar. Erişilebilir tüm bilgiler silinir ve dosya başlıkları yok edilir. Tüm işlem, birkaç dakika sürebilir.

Temizle

Android varsayılan klasörlerinde saklanan tüm kişiler, mesajlar, e-postalar, hesaplar, uygulamalar, SD kart içeriği, resimler, müzik ve videolar aygıtınızdan silinir. ESET Endpoint Security aygıtta yüklü olarak kalır.

NOT: Yönetici parolası büyük/küçük harf duyarlıdır. Parolayı aynen tanımlandığı şekilde girdiğinizden emin olun.

Benzer Belgeler