• Sonuç bulunamadı

ŞİRKETLERİN GÖZÜNDEN ÖzÜ ÖĞRENCİLERİ

Belgede ULUSLARARASI BAŞARILAR (sayfa 50-54)

“…işini tutkuyla yapan akademik kadrosu, buna uygun geliştirdiği programlar, öğrencilerinin teorik bilgiyi pratik ile pekiştirmesine, yetkinliklerini keşfedip geliştirmesine fırsat sağlayarak, fark yaratmasını, nitelikli mezunlar olarak iş hayatına hazır olmalarını sağlıyor. Birlikte yürütmüş olduğumuz Sektörel Uygulama Projeleri ve Mülakat Simülasyonları sürecinde de bunu yakından gözlemleme şansı elde ettik ve işbirliğimizden çok keyif aldık. Paylaştıkça toplumda değer yaratacağımız her türlü çalışmada iş birliğimizin devam etmesini diliyoruz.”

Erikli & Nestlé Waters Türkiye

“…fark yaratan öğrencileri mezun edebilme vizyonuna sahip Özyeğin Üniversitesi ile çalışabilmek, son derece yapıcı ve gelecek vaat eden bir sürecin yaratılmasını sağlamış durumdadır. Özyeğin Üniversitesinin son derece değerli akademik kadrosuyla, öğrencilerine teorik olarak kaliteli bir eğitim vermekle yetinmeyip, öğrencilerini mezun olmadan önce iş dünyasıyla bir araya getiriyor olmasına yönelik sürekli bir faaliyet içerisinde olması, eğitim sistemimizin en önemli açıklarından birinin kapatılmasına yönelik önemli ve büyük bir oluşumu da beraberinde getirmektedir. Özyeğin Üniversitesi’ne ve tüm çalışanlarına, bu değerli çabaları ve bu sayede, günden güne büyümekte olan firmamızın personel istihdamında sağlamış oldukları destek için de ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.”

Hitit Bilgisayar Hizmetleri A.Ş.

“Özyeğin Üniversitesi ile ilgili olumlu duyumlarımız ve günümüzün seçkin vakıf üniversitelerinden biri olduğuna dair izlenimlerimiz vardı; görüşmelerimiz ve kampüste geçirdiğimiz süre sonucunda da güçlü akademik donanımın yanı sıra, öğrencilerine çok yönlü gelişim fırsatları sağlayan ve onları iş hayatına en iyi şekilde hazırlayan eğitim yaklaşımını yakından görme şansını yakaladık.

Grup çalışmalarına, proje simülasyonlarına, okul dışı sosyal aktivitelere ve staj imkanlarına bu denli önem veren bir okulda eğitim görmek, öğrenciler için gerçekten büyük bir fırsat. Görüşmelerimizde öğrencilerin de donanımlarını, mütevazı yaklaşımlarını ve öğrenmeye ve gelişmeye istekli yapılarını net bir şekilde gözlemlemek bizi oldukça mutlu etti. Bize Özyeğin öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunma fırsatını sağlayan güler yüzlü ve misafirperver üniversite çalışanlarına, IKEA Türkiye adına teşekkür ederiz.”

IKEA Türkiye

“Özyeğin Üniversitesi’nin kurulduğu yıllardan beri takip etmekteyiz. Son derece emin adımlarla her geçen gün eğitim kalitesini arttırdığını ve sahip oldukları global vizyon, etkileyici kampüs ortamı, üniversite – özel sektör iş birliği projelerine verdikleri önemle ülkemizdeki en iyi üniversiteler arasına şimdiden girmeyi başardıklarını düşünüyoruz. Bundan sonra da Özyeğin Üniversitesi iş birliği yapmak ve geliştirmek istediğimiz önde gelen üniversitelerimiz arasında olacak.”

Itelligence

“Kahve Dünyası ve Özyeğin Üniversitesi ortak projelerimizi hazırlarken göstermiş olduğunuz heyecan, aşağıdan yukarıya tüm akademik kadroda kendini hissettiren samimiyet ve pozitif enerji , birlikteliğimizi her zaman keyfe dönüştürmüştür.

Üniversitenizin başarılarını, girişimci ve bu anlamda öncü bakış açınızı, sosyal, toplumsal sorumluluk bilincinizi ve eğitimde fırsat eşitliğine verdiğiniz önemi büyük takdirle karşılamaktayız. Önümüzdeki yıllarda da aynı bilinç ve bakış açısı ile eğitimde daha da büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyor, sizlerle birlikte, öğrencilerimizin hayatlarına, topluma ve ülkemize fayda sağlamak için her zaman hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz.”

Kahve Dünyası

“Özyeğin Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz Mülakat Simülasyonu Etkinliği sayesinde hem sizleri dinleme, anlama hem de Mavi’yi tanıtma imkanı bulduk.

Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin, almış oldukları eğitim ve teknik bilgileri harmanlayabildiklerini; yaptıkları proje ve etkinliklerden edindikleri deneyimlerle kendilerini iyi ifade edebildiklerini gözlemledik. Bu keyifli etkinlik sayesinde tanıştığımız 2 öğrenciye Mavi’de staj imkanı sağlama fırsatı yakaladık.

Üniversite-Sektörel işbirliği ihtiyacının giderek önem kazandığı günümüzde bu tarz organizasyonlar öğrenciler için büyük bir şans ve kazanımken, şirketler için de genç yetenekleri markayla bir araya getirme ve kariyerlerine katkı sağlamak için eşsiz bir deneyim sunuyor. Bu ve benzeri projelerin ilerleyen yıllarda da artarak büyümesini umuyor, Özyeğin Üniversitesi’ne ve desteklerinden ötürü Profesyonel Gelişim ekibine teşekkür ediyoruz!”

Mavi

“Özyeğin Üniversitesin de, yenilikçi ve girişimci yapısı ile öğrencilere sağlanan kariyer çalışmaları, staj ve eğitim imkanları sayesinde öğrencilerine farklı olanaklar sunmakta, mezunlarının da işveren gözünde fark yaratmalarını sağlamaktadır. Migros Ailesi olarak, bu sene mezun olacak tüm öğrencilerinize içten başarılar ve güzel bir kariyer yolu dileriz.”

Migros Ticaret A.Ş.

“Özyeğin Üniversitesi ile süre gelen iş birliğimiz bu yıl Mülakat Simülasyonu ve Speed Networking etkinlikleri ile daha da hız kazandı. Türkiye’nin önde gelen vakıf üniversitelerinden biri olması yanı sıra katıldığımız her etkinlik ile özellikle öğrencilerinin hayatlarındaki en önemli dönemleri olan üniversite yıllarını en verimli fakat aynı zamanda en keyifli şekilde geçirmeleri için severek ve büyük bir motivasyonla çalıştıklarını gözlemlemiş olduk. Katıldığımız birçok etkinlikte yalnızca gençlerin değil, şirketlerin de neye ihtiyacı olduğunu doğru gözlemleyerek farklı içerikler ve farklı konseptler ile hazırlanan etkinlikler için üniversitenize Schneider Electric adına teşekkür etmek isteriz.

Günümüzde hızla gelişen ve dijitalleşen dünyada en iyi yeteneği şirket bünyesine katmak rekabet açısından her ne kadar zorlaşsa da Özyeğin Üniversitesi’nin eğitim kalitesi ve vizyonu ile şirketimizi çok doğru bir kitleye tanıttığımızı hissediyor, genç, dinamik ve yetenek dolu yeni nesilin aramıza katılacağı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz!”

Schneider Electric

Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin gerek staj gerekse yeni mezun programlarımızda son yıllarda sıklıkla öne çıktıklarını görebiliyoruz.

VUCA ortamının gerekliliklerini öngörerek hazırladıkları ders programları, akademisyenlerin iş hayatıyla iç içe yaklaşımları ve teorinin dışında öğrencilerini pratik deneyimlerle de zenginleştirmeye çalışmaları bunun önemli göstergeleri.

Mülakat simülasyon programı, Sectoral Practimum, Sectoral Orienteering gibi yapılandırılmış etkinlikleri iş hayatındaki deneyimli profesyonel ve liderlerle öğrencileri buluşturan değerli inisiyatifler, her birine geçtiğimiz 3 yıl içerisinde katılma fırsatımız oldu. Aydınlatmanın global sektör lideri olarak geleceğin profesyonellerinin gelişimine destek olabilmeyi önemsiyoruz ve bu değerli işbirlikleri için Özyeğin Üniversitesi Kariyer Merkezine ve akademisyenlerine teşekkür ediyoruz.

Signify Türkiye

“Sony Eurasia olarak Özyeğin Üniversitesi ile çok uzun yıllardır iş birliği içerisindeyiz. Farklı ekiplerimizde stajyer ve tam zamanlı rollerde göreve başlayan kişiler sayesinde Özyeğin Üniversitesi ile ilgili olumlu izlenimlerimiz oluştu. Sadece akademik eğitim veren bir kurum olmanın ötesine geçerek öğrencilerini her anlamda iş dünyasına hazırlamak adına desteklemesi ile dikkatimize çekmeye devam eden eğitim kurumlarından biri…Bu vesile ile bizlere her konuda destek veren üniversite çalışanlarına ise ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Sony Türkiye İnsan Kaynakları

“Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenci meslektaşlarımızın ofisimizde yaptıkları ara dönem ve yaz stajlarında kendilerinden her zaman üst düzeyde verim aldık. Kurum olarak bu durumun fakültede verilen eğitimin kalitesinden olduğundan şüphemiz bulunmuyor. Özellikle, fakültenin bu tarz staj olanakları konusunda öğrenciler adına inisiyatif almasının çok yerinde bir duruş olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, yine Özyeğin Üniversitesi’nin organize ettiği kariyer günlerine katılarak, farklı kariyer hedeflerine sahip kaliteli bir hukuk öğrenci topluluğu ile bir araya gelmemiz bizler için de çok keyifliydi.

Karşılıklı fikir alışverişi neticesinde genç meslektaşlarımız bizlerden olduğu kadar, biz de kendilerinin görüşlerinden ve mesleğe dair fikirlerinden istifade ettik. Üniversitenin bu tarz etkinliklere her daim ön ayak olmasını da takdirle karşılıyoruz. Özyeğin Üniversitesi ailesine ve çok değerli öğrencilerine değerli işbirliğimiz için teşekkür ediyoruz!”

TOCC Avukatlık Ortaklığı

“Toksöz Grup olarak Özyeğin Üniversitesi öğrencileriyle Speed Networking Etkinliği ve Sectoral Practicum Marka Proje Çalışmalarıyla birlikte olduk.

Bizim için oldukça verimli ve öğrenme dolu geçti. Özyeğin Üniversitesi ile ilgili bu süreçlerde yaptığımız görüşmelerde ve kampüste geçirdiğimiz zaman diliminde öğrencilerini akademik donanımla birlikte iş hayatına iyi bir şekilde yetiştirmeye yönelik programlar gerçekleştirdiklerini gözlemledik.

Programlarda öğrencilerin gelişmeye ve öğrenmeye istekli olduklarını gözlemleme fırsatı bulduk. Bize Özyeğin öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunma fırsatını sağlayan güler yüzlü ve misafirperver üniversite çalışanlarına, Toksöz Grup adına teşekkür ederiz.”

Toksöz Grup

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ 2020 - 2021 | 53

Öğrenci Gelişimi ve Deneyimi Biriminin amacı üniversitemizin

Belgede ULUSLARARASI BAŞARILAR (sayfa 50-54)

Benzer Belgeler