• Sonuç bulunamadı

GELECEĞE YÖNELİM 8. Misyon, Vizyon, Temel Değerler

9. Temalar, Amaçlar, Hedefler, Performans Göstergeleri, Faaliyet/Projeler ve Stratejiler

10. İzleme, Değerlendirme ve Raporlama 11. Eylem Planları

59

GELECEĞE YÖNELİM 8. Misyon, Vizyon, Temel Değerler

Karşılıklı etkileşime açık ve azami düzeyde katılımcılığın (paydaşlar) sağlandığı çalışmalar çerçevesinde, Okulumuzun misyonu (varoluş nedeni), vizyonu (geleceğe bakışı), ilke ve değerleri (iş yapış tarzları) ile güçlü ve gelişmeye açık alanları tespit edilmiştir.

Paydaş beklentilerinin çalışmaya yansıtılmasını sağlamak amacıyla farklı kademe ve birimlerde görev yapmakta olan kişilerin tespit edilmesine gayret gösterilmiştir.

MİSYONUMUZ

Arif Nihat Asya İlkokulu’nda, Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, yasa ve diğer mevzuatı uygulayan, geliştiren öğretmenler olarak;

Sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarda etkin, kendine güvenen, çağdaş ve demokratik düşünce yeteneği ile donanmış, toplumsal sorumluluk bilincine sahip, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanmasını bilen bilinçli ve nitelikli bireyler yetiştirmek amacıyla çalışmak.

VİZYONUMUZ

Özgüven sahibi, kişisel becerilerinin farkında olan, akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda başarı sahibi, mutlu bireyler yetiştiren bir kurum olmak.

İlkelerimiz ve Temel Değerlerimiz

İlkelerimiz 1 Okulumuzu benimsemek,

2 Başarıyı artırmada sorumluluğu paylaşmak,

60

3 Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık olmak, 4 Çevreye karşı duyarlı ve bilinçli olmak, 5 Kanunlara, okul ve toplum kurallarına uymak 6 Öğrenmeyi öğrenen bireyleri yetiştirmek, 7 Zamanı verimli kullanmak,

8 Görüş ayrılıklarının zenginliğini kabul etmek, 9 Planlı hareket etmek

10 Öğrencilerimize bir birey olarak saygı duymak, 11 Her yerde eğitim ilkesini benimsemek,

12 Fırsat ve imkan eşitliğine inanmak, 13 Demokratik eğitim,

14 Okul-Aile işbirliğine inanmak, 15 Çağın beklentilerine ayak uydurmak,

16 Nitelikli eleman gerekliliğinin farkında olmak, 17 Kültür, Sanat ve Spor faaliyetlerinde aktif olmak,

Temel Değerlerimiz 1 Ülkemizin geleceğinden sorumluyuz.

2 Eğitime yapılan yardımı kutsal sayar ve her türlü desteği veririz.

3 Toplam Kalite Yönetimi felsefesini benimseriz.

4 Kurumda çalışan herkesin katılımı ile sürecin devamlı olarak iyileştirileceğine ve geliştirileceğine inanırız.

5 Sağlıklı bir çalışma ortamı içerisinde çalışanları tanıyarak fikirlerine değer verir ve işimizi önemseriz.

6 Mevcut ve potansiyel hizmet bekleyenlerin ihtiyaçlarına odaklanırız.

7 Kendimizi geliştirmeye önem verir, yenilikçi fikirlerden yararlanırız.

8 Öğrencilerin, öğrenmeyi öğrenmesi ilk hedefimizdir.

61 9 Okulumuzla ve öğrencilerimizle gurur duyarız.

10 Öğrencilerimizi, yaratıcı yönlerinin gelişmesi için teşvik ederiz.

11 Öğrenme problemi olan öğrencilerimiz için özel destek programları hazırlarız.

12 Biz, birbirimize ve kendimize güveniriz.

13 Öğrencilerimiz, bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır.

9. Temalar, Stratejik Amaçlar, Stratejik Hedefler, Performans Göstergeleri, Faaliyet/Projeler ve Stratejiler/Maliyetlendirme

Stratejik amaçlar; misyon, vizyon, ilke ve değerlerle uyumlu, misyonun yerine getirilmesine katkıda bulunacak ve mevcut durumdan gelecekteki arzu edilen duruma dönüşümü sağlayabilecek nitelikte, ulaşılmak istenen noktayı açık bir şekilde ifade eden ve stratejik planlama sürecinin sonraki aşamalarına rehberlik edecek şekilde stratejik konulara uygun olarak tespit edilmiştir. Hedeflerin tespitinde; paydaş beklentileri, konulara ilişkin alternatifler, mevcut durum analizi ve istatistikî verilerin varlığı ve verilere olan ihtiyaç göz önünde bulundurulmuştur. Stratejik planlama çalışmaları ile; kurumsal rol ve sorumluluklar çerçevesinde stratejinin operasyonlara dönüştürülmesi, hizmet birimleri arasında sinerji yaratılarak, tespit edilen stratejilerine yönlendirilmesi, bireysel stratejilerin kurumsal stratejiler ile ilişkilendirilerek bütünleştirilmesi, bir başka ifadeyle stratejik yönetimin sürekli bir süreç haline getirilmesi ve herkes tarafından benimsenmesinin sağlanması hedeflenmiştir.

62 TEMA, AMAÇ, HEDEF VE TEDBİRLER

EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ TAMAMLAMA

Stratejik Amaç 1: Eğitim ve Öğretime Erişimin Artırılması:

Fırsat ve imkân eşitliği ilkesi doğrultusunda dezavantajlı gruplara pozitif ayrımcılık yaparak; eğitimin tüm kademelerindeki bireylerin; temel, kişisel, sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerini gerçekleştirmek amacıyla eğitime katılımlarını ve tamamlamalarını, öğrenim çağı dışındaki bireylerin ise hayat boyu öğrenmeye katılımlarını artırmak.

Stratejik Hedef 1.1. Bireylerin Eğitim ve öğretimin tüm kademelerinde katılım oranını artırarak, tamamlamalarını sağlamak. PG.1.1.1: ADNS sisteminde okul

bölgesine kayıtlı olan öğrencilerin okulumuzdaki eğitim öğretime katılım oranı % (bu göstergede sistem olarak bölgemize kayıtlı öğrenci sayısı ile okulumuzdaki öğrenci sayıları oranlanacaktır) HER TÜR VE KDEMEDEKİ OKUL KENDİ MEVCUT

PG.1.1.2: Devamsızlık oranı (10 gün ve üzeri) % (10 gün ve üzeri

devamsızlık yapan öğrenci sayısı oranlanacaktır)

PG.1.1.3: Sürekli Devamsız öğrenci oranı % (okulumuz kayıtlı ancak sürekli devamsız görünen öğrenci sayısı oranlanacaktır.)

PG.1.1.4: sistemden ayrılma oranı (Terk) % (herhangi bir neden ile okulu terk eden (nakil hariç)oranı

Bu bölümde mevcut sınıflarımıza göre

düzenleme yapılacaktır.

2 2 1 0

63

MEVCUT DURUM ANALİZİ

2012 yılında ADNS sistemine kayıtlı olup okulumuza devam eden öğrenci oranı %77 iken bu oran 2013 yılında %85 olarak görülmektedir, bunun sebebi ise velilere gönderilen devamsızlık mektupları ve yapılan veli ziyaretlerinin etkisidir. Velilerin bilinçlenmesi ve velilere yönelik yapılan seminer çalışmaları sayesinde öğrenci katılımları artmakta olup 2019 yılında ADNS sisteminde bulunan tüm öğrencilerin eğitime kazandırılması hedeflenmektedir.

Tedbirler

SIRA

NO TEDBİRLER

1 VELİLERE SÜREKLİ OLARAK EĞİTİM SEMİNERLERİ VERİLECEK.

2 VELİLER OKULA ÖZENDİRİLECEK.

3 HER ÖĞRENCİYİ BİR SPOR DALINA YÖNLENDİREREK SOSYAL OLMASINI SAĞLAMAK VE BAŞARILI BİREYLER YETİŞTİREREK OKULUN REKLAMINI YAPMAK.

4

TEMA II : EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE KALİTENİN ARTIRILMASI

Benzer Belgeler