• Sonuç bulunamadı

…/…/….Gün/Ay/Yıl

ÖRNEK BĠLDĠRĠM SAYFASI

BĠLDĠRĠM

Tezimin içerdiği yenilik ve sonuçları baĢka bir yerden almadığımı ve bu tezi

Sosyal Bilimler

Enstitüsünden baĢka bir bilim kuruluĢuna akademik gaye ve unvan almak amacıyla vermediğimi; tez içindeki bütün bilgilerin etik davranıĢ ve akademik kurallar çerçevesinde elde edilerek sunulduğunu, ayrıca tez yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan bu çalıĢmada kullanılan her türlü kaynağa eksiksiz atıf yapıldığını, aksinin ortaya çıkması durumunda her türlü yasal sonucu kabul ettiğimi beyan ediyorum.

(Ġmza) Türker YILDIZ

30 / 06 / 2012

Ek 7. Ön Söz Sayfası

4 cm

ONSOZ

Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü 2011 yılında kurumuştur. 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında “Amasya Üniversitesi”ne bağlı olarak İlköğretim Anabilimdalı bünyesinde açılan Sınıf Öğretmenliği (Tezli) Yüksek Lisans Programına 14 öğrenci ile başlamıştır.

Tez Yazım Kılavuzu'nun amacı: Amasya Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde bağlı olarak hazırlanan tezlerin yazımı ve basımıyla ilgili esasları düzenlemektir.

Tez Yazım Kılavuzunda, kurallar açık bir şekilde anlatılmış ve gerekli durumlar için örnek, şekil, açıklama ve yazılımlar verilmiştir. Ayrıca kılavuzun son kısmına öğrencilerimizin yazdıkları tezleri yeniden gözden geçirmeleri için bir kontrol tablosu konulmuştur.

Yüksek Lisans ve doktora tezlerinde akademik bir standart sağlamak

Yüksek Lisans ve doktora tezlerinde akademik bir standart sağlamak amacıyla hazırlanan bu Kılavuz aracılığıyla uzun uğraşlar sonucu oluşan çalışmaların kullanışlılıklarının artırılması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra hazırlanan tezler ortak bir biçimsel geçerliğe ulaştırılabilecektir. Tezler ve diğer akademik yayınlar arasındaki ortak tabanı daha esnek tutabilmek için Kılavuz’un yazım kurallarının belirlenmesinde Amerikan Psikologlar Demeği (APA) Yayım El Kitabı temel alınmıştır. Türkçeye uygunluk ve tez çalışmalarının doğasına özgü önemli görülen farklılıklar Kılavuz hazırlanırken dikkate alınmıştır.

Ek 8. Özet Sayfası

4 cm

ÖZET

Tezin Adı

Matematik eğitimindeki zorluklar göz önünde bulundurulduğunda, bu zorlukları azaltabilecek ve matematik eğitimindeki eksiklikleri bir nebze olsun girebilecek yöntemler matematik derslerinde kullanılmalıdır. Birçok eğitimci, matematik tarihini matematik derslerinde kullanmayı tavsiye etse bile, öğretmenlerin bu konu ile ilgili alt yapılarında eksiklik olduğu aşikârdır. İlerleyen yıllarda da aynı durum ile karşı karşıya kalmamak için geleceğimizin öğretmenleri olan öğretmen adayları, matematik tarihinin matematik derslerinde kullanılması ile ilgili bilgilendirilmelidir. Bu çalışma ile bir yandan ilköğretim matematik öğretmen adaylarının matematik tarihinin matematik derslerinde kullanımı ile ilgili tutumlarının ne yönde olduğu belirlenmeye çalışılırken bir yandan da matematik tarihi dersinin öğretmen adayları tutumlarını ne yönde etkilediği araştırılacaktır.

1,5 satır aralıklı 1 boĢluk Sadece Ġlk Harfler Büyük ve kalın

(Bold) Olarak Yazılır

1 cm

Elde edilen bulgular analiz edildiğinde ise matematik tarihi dersinin öğretmen adaylarının matematik tarihinin matematik öğretiminde kullanılmasına ilişkin tutumlarını olumlu yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır. Yapılan yan yapılandırılmış mülakatlar sonucunda ise öğretmen adayları gerek öğretme amaçlı gerekse öğrenme amaçlı olarak matematik tarihinin matematik öğretiminde kullanılmasının faydalı olabileceği görüşüne sahip oldukları ortaya çıkmıştır. Çalışma elde edilen sonuçlar ışığında öğretmen ve araştırmacılara yapılan önerilerle tamamlanmıştır.

Anahtar Kelimeler: Matematik Tarihi, Matematik Tarihi Tutum ve Değer Ölçeği Matematik Tarihinin Matematik Öğretiminde Kullanılması

1,5 satır aralıklı 2 boĢluk

Ġkinci satıra geçen anahtar kelimeler birinci satır ile hizalanır

Kalın (Bold) olarak

Ek 9. Abstract Sayfası

4 cm

ABSTRACT Thesis Title

We need to change mathematics education in order to make mathematics more meaningful and more understandable. These situations have been discussed by the academicians who are professional in this area. Depending on this, there is an increasing interest in using history of mathematics in mathematics teaching. If there is such an increasing interest in using History7 of Mathematics in Mathematics Teaching then what is the attitude of prospective mathematics teachers in using History of Mathematics? The studv question is how prospective mathematics teachers change their attitudes towards using history of mathematics in mathematics teaching after the history' of mathematics lessons which provide the use of history7 of mathematics.

This studv is carried on prospective mathematics teachers who are students of Faculty of Education in Amasya University. The design of the study is the one-group pretest-posttest design. Both pretest and posttest histories of mathematics attitudes scale have been used. By the end of the term which history of mathematics lesson is studied: a group of a student is chosen for the semi structured interview that is used to

1,5 satır aralıklı 1 boĢluk Sadece Ġlk Harfler Büyük Kalın

(Bold) olarak Yazılır

1 cm

This study is carried on prospective mathematics teachers who are students of Faculty of Education in Amasya University. The design of the study is the one-group pretest-posttest design. Both pretest and pretest-posttest history of mathematics attitudes scale has been used. By the end of the term which history of mathematics lesson is studied; a group of a student is chosen for the semi structured intervievv that is used to take the prospective teachers views aboııt the using history of mathematics in mathematics teaching.

At the end of the study the prospective teachers attitude towards using history of mathematics in mathematics teaching have been increased.

Keywords: History of Mathematics, History of Mathematics Attitude Scale, Using History of Mathematics in Mathematics Teaching

1,5 satır aralıklı 2 boĢluk

Kalın (Bold) olarak

Ġkinci satıra geçen anahtar kelimeler birinci satır ile hizalanır

...

1. ARAġTIRMA ĠLE ĠLGĠLĠ GENEL BĠLGĠLER ...

1.1. Araştırmanın Amacı ...

1.2. Problem Cümlesi ve Alt Problemler ...

1,5 satır aralıklı 1 boşluk

Alt başlıklar üst başlığa göre 2

karakter içeriden başlar ĠKĠNCĠ BÖLÜM

2. ARAġTIRMA ĠLE ĠLGĠLĠ YAYINLAR VE ARAġTIRMALAR ...

2.1. Türk Eğitim Sistemi ...

2.2. Birleştirilmiş Sınıf Kavramı ...

Alt Bölümlerin Sadece İlk Harfleri Büyük Yazılır 2.2.1. Türkiye’de Birleştirilmiş Sınıfların Tarihçesi ...

2.2.2. Birinci Satırın Verilen Genişliğe Sığmaması Halinde İkinci Satır Birinci

Satırın Başlangıcını Hizalar ...

İkinci satıra taşan başlıklar birinci satırın hizasından başlar

Ek 11. Tablolar Listesi Sayfası

4 cm

TABLOLAR LĠSTESĠ

1,5 satır aralıklı 1 boşluk

Tablo No T ablonun Ad ı Sayfa No

1 Öğretmen ve Derslik Sayısına Göre Birleştirilmiş Sınıfları

Oluşturma Biçimleri ... 43 2 2005-2006 Öğretim Yıllarından Başlayarak Yıllara Göre

Uygulama Programı ... 54 3 Nicel ve Nitel Araştırmaların Karşılaştırılması... 65

Ek 12. Kısaltmalar Listesi Sayfası

4 cm

Kısaltmalar Kalın

(Bold) yazılır. KISALTMALAR LĠSTESĠ

1,5 satır aralıklı 1 boşluk

AÜ : Amasya Üniversitesi

Enstitü : AÜ Sosyal BilimlerEnstitüsü

Kılavuz : Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu Öğrenci : Yüksek Lisans ya da Doktora Öğrencisi AraĢtırmacı : Yüksek Lisans ya da Doktora Öğrencisi YÖK : Yüksek Öğretim Kurumu

Tez : Yüksek Lisans ya da Doktora tezi

TÜBĠTAK : Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu APA : Amerikan Psikoloji Birliği

AyĢe ALIġKANGELECEĞĠN EĞĠTĠMĠ VE FELSEFĠ YAKLAġIMLAR2012

Ek 13. Tez Sırt Yazısı

(Tezin sırtına yazılacak yazılar aĢağıdaki formatta, metin yönü aĢağıdan yukarıya doğru olacak Ģekilde yazılmalıdır).

5 CM

. 17 CM

8 CM

Ek 14. GiriĢ Sayfası

4 cm

1,5 satır aralıklı 1 boşluk

1cm

1 satır aralıklı 1 boşluk

1,5 satır aralıklı 1 boşluk

1 satır aralıklı 1 boşluk

Ek 15. Öz GeçmiĢ Sayfası

4 cm 1,5 satır aralıklı 1 boşluk

1,5 satır aralıklı 2 boşluk

Ek 16. Anabilim Dalları ve Bilim Dallarının Tez Kapağında Yer Alacak Ġsimleri

Benzer Belgeler