• Sonuç bulunamadı

ÇALIŞMA AÇIKLAMALARI VE KULLANIMDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Özel fonksiyonlar Soğutucu Sızıntı Tespiti

Bu yeni teknoloji ile, dış ünite soğutucu sızıntısı tespit ettiğinde ekran alanında ‘EC’ görüntülenecek ve bilgi lambası yanıp sönmeye devam edecektir.

Hava Kanatçığı Açısı Hafıza Fonksiyonu (opsiyonel):

Emniyet açısının kapsamında, yatay kanatçık açıklık açısını hafızaya alır. Eğer bunu aşarsa, emniyet açısının sınırını hafızaya alır. Aşağıdaki durumlarda, standart açıya döner: 1) manüel butonuna basılması, 2) klimanın fişinin sökülüp takılması. Bu yüzden yatay panjurun açılma açısının çok küçük ayarlanmamasını tavsiye ediyoruz, bu durumda yoğunlaşma ile su oluşur ve yatay panjurdan damlama yapar.

OTOMATİK TEMİZLEME fonksiyonu (Opsiyonel)

• Buharlaştırıcının temizlenmesi ve sonraki işlem için taze olarak tutulması için soğutma işlemini Kapatma sonrası kullanılan fonksiyon.

• Fonksiyon seçilmeden önce klimanın yaklaşık yarım saat boyunca soğutma modunda çalıştırılması önerilir.

Otomatik Temizleme fonksiyonu etkinleştirildiğinde tüm ZAMANLAYICI ayarları iptal edilir.

• Otomatik temizleme işlemi sırasında uzaktan kumanda üstündeki OTOMATİK TEMİZLEME tuşu çalışmayı durduracak ve üniteyi otomatik olarak kapatacaktır.

TEMİZ HAVA fonksiyonu (bazı modellerde)

İç ortam havasının kalitesinin artırılması bir klimanın görevlerinden biridir. Bu klima iyonizer veya Plazma Toz Toplayıcısı ile donatılmıştır (modelin özel yapılandırmasına bağlı olarak). İyonzer tarafından üretilen anyonlar ile klimanın hava sirkülasyonu odayı taze, doğal ve sağlıklı havayla doldurur. Plazma Toz Toplayıcısı içinde havanın plazmaya dönüştürüldüğü yüksek voltajlı iyonizasyon bölgesi oluşturur. Havanın içindeki tozun, dumanın ve polen parçacıklarının çoğu elektrostatik filtre ile tutulur.

Küf-önleme fonksiyonu (Opsiyonel)

• Ünite SOĞUTMA, NEM ALMA, OTOMATİK modlarında çalışıyorken ünite kapatıldığında klima DÜŞÜK fan devrinde yaklaşık 7-10 dakika (modele bağlı olarak) çalışmaya devam edecektir. Klima ISITMA modunda kapatılırsa, ünite yaklaşık 30 saniye boyunca DÜŞÜK fan devrinde çalışmaya devam edecektir. Bu sayede buharlaştırıcının içindeki yoğunlaşmış suyun kurumasına katkıda bulunulur ve küf oluşumu önlenir.

• Küf önleyici çalışma işleminde klimayı ünite tamamen kapanana kadar yeniden başlatmayın.

8°C Isıtma (Opsiyonel)

Isıtma işleminde, klimanın önceden ayarlanmış sıcaklık değeri 8°C değerine kadar ayarlanabilir, böylece odanın sıcaklığı kış aylarında 8°C değerinde sabit kalır

Beni İzle fonksiyonu (Opsiyonel)

(Uzaktan kumanda yerinden hassas sıcaklık kontrolüne izin veren bir uzak termostat olarak görev görür.) Beni izle(Follow Me) özelliğini etkinleştirmek için uzaktan kumandayı üniteye doğru tutun ve Follow Me tuşuna basın. Uzak gösterge yerindeki gerçek sıcaklıktır. Uzaktan kumanda Follow Me (beni izle) butonuna yeniden basılana kadar 3 dakikada bir klimaya bu sinyali gönderir. Ünite 7 dakika boyunca beni izle(Follow Me) sinyali almazsa beni izle(Follow Me) modu otomatik olarak iptal edilir.

Akıllı Göz Dedektörü

Yerleşik kızılötesi sensörü sayesinde, ünite odadaki insanları algılayabilir. 30 dakika boyunca odada insan hareketi algılamazsa, elektrik tasarrufu sağlamak üzere, otomatik olarak bekleme (izleme) durumuna geçer.

Yeniden bir insan hareketi algılandığında, ünite otomatik olarak çalışmasına devam edecektir.

10

____________________________________________________________ÇALIŞTIRMA AÇIKLAMALARI

NOT: Bu el kitabı Uzaktan Kumanda İşlemlerini içermez, ayrıntılar için ünite ile birlikte verilen <<Uzaktan Kumanda Kullanma Kılavuzu>>'na bakınız.

Çalışma sıcaklığı

Mod Soğutma işlemi Isıtma işlemi Nem alma işlemi

Oda sıcaklığı 17°C ~ 32°C

1. Klimanın yukarıdaki koşulların dışında kullanılması durumunda, bazı koruyucu emniyet özellikleri çalışmayabilir ve ünitenin anormal çalışmasına neden olabilir.

2. Eğer klima uzun süreyle soğutma modunda çalışıyorsa ve rutubet seviyesi yüksekse (%80’in üzerinde) yoğuşan su üniteden damlayabilir. Dikey hava akış panjurunu maksimum açıya (zemine dik olarak) göre ayarlayın ve YÜKSEK devir fan modunu seçin.

Öneri: Elektrikli Isıtıcı kullanılan ünite için dış ortam sıcaklığı 0°C (32°F) altına düştüğünde düzgün çalışmasını garanti etmek için makineyi prizde bırakmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Elle çalıştırma

Acil durumda çalıştırabilmek için ünitelerde bir anahtar bulunmaktadır. Ön panel açıldığında bu anahtara ulaşılabilir. Bu anahtar uzaktan kumandanın çalışmaması durumunda ya da bakım için gerekli olduğu zaman manüel çalıştırma için kullanılır.

NOT: Elle kontrol tuşu çalıştırılmadan önce ünite kapatılmalıdır. Ünite çalışır durumdaysa ünite kapanana kadar manüel kontrol düğmesine basmaya devam edin.

Elle çalıştırma butonu, resimde gösterildiği gibi, iç ünitenin alt kısmındadır.

Elle çalıştırma butonuna tek basışta cebri OTOMATİK işlemine yönlendirilecektir. Butona beş saniye içinde iki defa basılırsa ünite cebri

SOĞUTMA modunda çalışacaktır.

DİKKAT:

• Bu anahtar sadece test amacıyla kullanılır.

Seçmemeniz daha iyi olur.

• Uzaktan kumanda işlemini geri almak için doğrudan uzaktan kumandayı kullanın.

Elle Çalıştırma Butonu

11

____________________________________________________________ÇALIŞTIRMA AÇIKLAMALARI

H

Hava akış yön kontrolü

• Hava akış yönünü doğru şekilde ayarlayın. Aksi durumda rahatsızlık sebebi veya eş dağılımlı olmayan oda sıcaklığına sebep olabilir.

• Uzaktan kumandayı kullanarak yatay havalandırma panjurunu ayarlayın.

• Uzaktan kumanda ünitesini kullanarak ya da manüel olarak dikey panjuru ayarlayın (modeline bağlı olarak).

Dikey hava akış (Yukarı - Aşağı) yönünü ayarlamak için Ünite çalışır durumdayken bu fonksiyonu uygulayın. Hava akış yönünü ayarlamak için uzaktan kumandayı kullanın. Yatay havalandırma panjuru her basışta 6o açıyla hareket ettirilebilir veya otomatik olarak yukarı ve aşağı hareket etmek üzere ayarlanabilir. Ayrıntılar için lütfen UZAKTAN KUMANDA KULLANMA KILAVUZUNA bakın.

Yatay hava akış (sol - sağ) yönünü ayarlamak için

• Dikey havalandırma kanadını hava akışını istediğiniz yöne getirmek için manüel olarak hareket ettirin.

ÖNEMLİ: Üfleme ve emiş tarafında parmaklarınızı panelin içine sokmayın. Yüksek hızlı fan tehlike yaratabilir.

• Bazı modellerde dikey havalandırma kanadı uzaktan kumanda kullanılarak ayarlanabilir. Ayrıntılar için lütfen “UZAKTAN KUMANDA KULLANMA KILAVUZUNA” bakınız.

Aralık

Saptırıcı çubuk

UYARI

Klimayı hava akış yönü soğutma veya nem giderme modunda aşağı bakıyorsa uzun süre çalıştırmayın. Aksi durumda yatay havalandırma kanadının yüzeyinde yoğuşma meydana gelip su damlalarının zemine veya mobilyalara dökülmesine sebep olabilir.

• Klima durdurulduktan hemen sonra başlatılırsa yatay havalandırma kanadı yaklaşık 10 saniye boyunca hareket etmeyebilir.

• Çok kısıtlı hava akış alanı yüzünden SOĞUTMA veya ISITMA performansı kötüleşebileceğinden yatay havalandırma kanadının açılma açısı çok küçük ayarlanmamalıdır.

• Yatay panjuru elinizle hareket ettirmeyin, aksi halde yatay panjur senkronizasyonu bozulabilir. Lütfen çalışmayı durdurun, fişi çıkarıp birkaç saniye bekleyin ve klimayı yeniden başlatın.

• Üniteyi kapalı konumda yatay havalandırma panjuru ile çalıştırmayın.

Aralık

12

ÇALIŞTIRMA AÇIKLAMALARI

Klimanın çalıştırılması

Otomatik mod

• Klimayı OTOMATİK moda ayarladığınızda seçtiğiniz sıcaklığa ve oda sıcaklığına bağlı olarak otomatik olarak soğutma, ısıtma veya sadece fan işlemi seçilir.

• Klima oda sıcaklığını otomatik olarak tarafınızdan ayarlanan sıcaklık noktası etrafında tutacaktır.

• Eğer Otomatik modunda rahat etmezseniz istediğiniz sıcaklık ayarını yapabilirsiniz.

UYKU modu

Soğutma, ısıtma veya OTOMATİK çalışma sırasında uzaktan kumanda üstündeki UYKU tuşuna basıldığında klima otomatik olarak ilk 2 saatte 1oC artacaktır (soğutma) veya azalacaktır (ısıtma) ve sonraki 5 saatte sabit kalıp kapanacaktır. Bu mod enerji tasarrufu yapar ve size gece konforu sunar.

NEM ALMA modu

• Nem alma işleminde fan devri otomatik olarak kontrol edilir.

• Nem alma işlemi sırasında oda sıcaklığı 10°C(50°F) altında olursa kompresör çalışmayı durdurur ve sıcaklık 12°C(54°F) üstüne çıkınca yeniden başlar.

En uygun çalışma

• En uygun performansı elde etmek için lütfen aşağıdakilere dikkat edin:

• Hava akış yönünü insanlara gelmeyecek şekilde ayarlayın.

• Sıcaklığı en yüksek konfor seviyesini elde etmek için ayarlayın. Üniteyi aşırı sıcaklık seviyelerine ayarlamayın.

• Performansın azalmaması için SOĞUTMA veya ISITMA modlarda kapı ve pencereleri kapatın.

• Klimayı başlatmak istediğiniz bir zamanı seçmek için uzaktan kumanda üstündeki AÇMA ZAMANLAYICISI tuşunu kullanın.

• Klimanın verimliliği azalabileceğinden ve klima çalışmayı durdurabileceğinden hava giriş veya hava çıkışı yakınına herhangi bir nesne koymayın.

• Hava filtresini periyodik olarak temizleyin. Aksi durumda soğutma veya ısıtma performansı azalabilir.

Üniteyi kapalı konumda yatay havalandırma panjuru ile çalıştırmayın.

13

Ünitenin temizlenmesi

Üniteyi yumuşak, kuru bir bez ile silin. Eğer ünite çok kirli ise, ılık suya batırılmış bir bezle silin.

Hava filtresinin ve hava temizleme filtresinin temizlenmesi

Tıkalı bir hava filtresi bu ünitenin soğutma kapasitesini azaltır. Lütfen filtreyi 2 haftada bir temizleyin.

1. İç ünite panelini bir tık sesi gelene kadar yukarı kaldırın.

2. Hava filtresini tutun ve filtre tutucusundan çıkarmak için hafifçe yukarı kaldırdıktan sonra aşağı doğru çekin.

3. HAVA FİLTRESİNİ iç üniteden çıkarın.

HAVA FİLTRESİNİ iki haftada bir temizleyin.

HAVA FİLTRESİNİ bir vakumlu temizleyici veya su ile temizledikten sonra serin bir yerde kurutun.

4. Hava temizleme filtresinin destek çerçevesini çıkarın (bazı modellerde vardır).

• Hava temizleme filtresini ayda bir defa temizleyin ve 4-5 ayda bir değiştirin.

• Elektrik süpürgesiyle temizleyin ve serin yerde kurutun.

Benzer Belgeler