• Sonuç bulunamadı

28-11-2014

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Share "28-11-2014"

Copied!
6
0
0

Yükleniyor.... (view fulltext now)

Tam metin

(1)

İSEM DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ-2014

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), “Dünya Engelliler Günü”

vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenliyor.

İBB Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engellilik konusunda farkındalık oluşturmak, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve engellilerin toplumla kaynaşmasını sağlamak amacıyla 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” vesilesiyle 26 Kasım 2014 – 12 Aralık 2014 tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Etkinlikler; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Zeytinburnu Belediyesi’nin ortaklaşa yapacağı “Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Finali” ile başlayacak.

“Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Finali” büyük bir rekabete sahne olacak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), engelli bireylerin sahip oldukları zihin ve gönül potansiyelinin toplum tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla İstanbul kapsamında düzenlemiş olduğu Bilgi Yarışmalarını müthiş bir finalle taçlandırıyor.

Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde 26 Kasım 2014’te gerçekleştirilecek “ Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Finali” büyük bir heyecana sahne olacak.

“Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması”; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Avrupa ve Anadolu yakası merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne bağlı mesleki eğitim merkezleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü engelsiz yaşam bakım rehabilitasyon ve aile danışmanlık merkezleri ve Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’de eğitim alan 15-30 yaş arası hafif ve orta derece zihinsel engelli gruplar arasında yapıldı.

Bilgi yarışmalarında; genel kültür, genel yetenek kapsamında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve bağımsız yaşam becerilerine ilişkin sorular soruluyor.

Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Finaline Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Mehteran Ekibi gösterileriyle, Halay ve Horon Ekibi oyunlarıyla ve Sıra Gecesi Ekibi türküleriyle renk katacak.

Tarih: 26 Kasım 2014, Çarşamba Saat: 10.30-14.00

Mekan: Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi

“ İşitme Engelliler 6. Euro Cup Basketbol Şampiyonası”nda Kupalar Sahiplerini Bulacak

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü, Spor AŞ, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Basketbol Federasyonu ve İstanbul Sessizler Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen ”İşitme Engelliler 6. Euro Cup Basketbol Şampiyonası” 26- 29 Kasım 2014 tarihleri arasında 13 ülkenin katılımı ile Fatih Spor Kompleksi, Beyoğlu Spor Kompleksi ve Bahçelievler Sosyal Hizmetleri Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı

Tel : (0212) 513 24 62 Faks: (0212) 514 16 45

www.ibb.gov.tr/sites/SaglikveSosyalHizmetler

28-11-2014

(2)

İşitme engellilerin rehabilitasyonu, sosyal hayata uyumlarının sağlanması ve toplumda farkındalığın arttırılması amacıyla düzenlenen şampiyonaya sporseverlerin ilgisinin büyük olması bekleniyor.

Şampiyonanın son günü olan 29 Kasım 2014 Cumartesi günü İBB Fatih Spor Kompleksi’nde düzenlenecek ” İşitme Engelliler 6. Euro Cup Basketbol Şampiyonası Kupa ve Kapanış Töreni” nde ise kupalar sahiplerini bulacak.

Tarih: 26-29 Kasım 2014, Çarşamba-Cumartesi Saat: 09.30-21.00

Mekan: İBB Fatih Spor Kompleksi, Beyoğlu Spor Kompleksi, Bahçelievler Sosyal Hizmetleri Spor Salonu

Final Maçı, Kupa ve Kapanış Töreni;

Tarih, Saat ve Mekan: 29 Kasım 2014 Cumartesi, 15.00-17.00, İBB Fatih Spor Kompleksi

“Kulak Misafirimiz Olun!” Sempozyumu

İBB Engelliler Müdürlüğü, Fatih Belediyesi BAVU Sağlık Bilimleri Fakültesi ve BAVU Odyoloji Kulübü işbirliğinde İBB Engelliler Müdürlüğü, Fatih Belediyesi BAVU Sağlık Bilimleri Fakültesi ve BAVU Odyoloji Kulübü işbirliğinde “Kulak Misafirimiz Olun!”

sempozyumu 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Sempozyuma; İ.Ü. Cerrahpaşa Fak. Tıp Tarihi ve Etik ABD Başkanı Prof. Dr. Ayten Altıntaş “Osmanlı Tıbbında Kulak Ağrıları ve İşitme Problemlerine Reçeteler”, Dr. Ethem Hakan Eraltan “Entegratif Tıpta Kulak”, Üsküdar Üni. Sağlık Bil. Fak. Yrd. Doç. Dr. Rahmi Oruç Güvenç “İşitme ve Tasavvuf”, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Uz. Dr. A. Sadi Çağdır “Adli Tıbbi Açıdan Kulak”, Yrd. Doç Dr. Rahmi Oruç Güvenç ve TÜMATA Grubu

“Kulak ve Müzik Terapi” konularında bilgi verecek.

Tarih: 26 Kasım 2014, Çarşamba Saat: 15.30-18.00

Mekan: Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi

Engelli Öğrenciler “İstanbul Sosyal Darüşşifaları Projesi Mesleki Eğitim Sertifika Dağıtım Töreni”nde Sertifikalarını alacak

“İstanbul Sosyal Darüşşifaları Dezavantajlı Grupların Rehabilitasyon Modellerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında “Grafik, Reklam ve Tasarım”, “Web Tasarım” ,

“Bilgisayar Kullanımı” , “Aşçı Yardımcılığı” eğitimi alan ve başarılı olan karma engelli öğrenciler 27 Kasım 2014 tarihinde Şükrü Sürmen Bağımsız Yaşam Akademisi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını alacak.

Tarih: 27 Kasım 2014, Perşembe Saat: 11.00-13.30

Mekan: Şükrü Sürmen Bağımsız Yaşam Akademisi ve Sosyal Gelişim Merkezi

Akademisyenler Uluslararası Katılımlı “Engellilere Dini ve Manevi Bakım”

Sempozyumu’nda Bir Araya Gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM), Ümraniye Belediyesi, İstanbul Müftülüğü ve Rotterdam İslam Üniversitesi işbirliğiyle 2 Aralık 2014’te Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda uluslararası katılımlı “Engellilere Dini ve Manevi Bakım Sempozyumu” düzenliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük başkanlığındaki sempozyumun ilk oturumunda; İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Kadir Canatan “Dezavantajlı Gruplara Manevi Rehberlik; Sosyolojik ve Antropolojik Beklentiler”, Rotterdam İslam Üniversitesi İlahiyat

(3)

Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Hıdır "Avrupa'da Dini- Manevi Rehberlik Eğitimi ve Uygulamalarında Temel Yaklaşımlar: Hollanda Özelinde" ve Rotterdam İslam Üniversitesi Manevi Bakım Bölümü-Hollanda Prof. Dr.

Emin Akcahüseyin "Manevi Rehberlik Eğitiminde Rotterdam İslam Üniversitesi" konularında sunumlar gerçekleştirecek.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran’ın başkanlığını

yapacağı ikinci oturumda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çelik “Kuran ve Sünnet Açısından Engellilik Kavramı ve Mahiyeti” ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr Mehmet Bahçekapılı “Bio-Psiko-Sosyal Açıdan Dinin Engelli Bireyler Üzerindeki Katkıları” hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çiçek’in başkanlığını yapacağı üçüncü oturumda ise Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Seyyar “Dini ve Manevi Bakım Hukuku”, Hollanda Parnassi Kurumu Uzm. Psikolog Serpil Hıdır "Dezavantajlı Gruplara Yönelik Psikolojik Yardım Perspektifleri: Hollanda 'Parnassia' Örneği" ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek “Dini ve Manevi Bakım Uygulamalarında; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örnekleri” konularını anlatacaklar.

Rotterdam İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Dekanı YTB Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özcan Hıdır ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın değerlendirmeleriyle Sempozyum son bulacak.

Tarih: 2 Aralık 2014, Salı Saat: 09.30-16.30

Mekan: Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı 100 Zihinsel Engelli Sahnede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM); 3 Aralık 2014 tarihinde İBB Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde “100 Zihinsel Engelli Sahnede” programını gerçekleştirecek. Engellilik konusunda farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Engelliler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “100 Zihinsel Engelli Sahnede” programında; İSEM Merkezlerinde eğitim alan “7 Bölgeden Müzik ve Dans Grubu” muhteşem müzik ve dans gösterileriyle izleyicileri coşturacak…

Zihinsel engelli öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte profesyonelleri aratmayacak ustalıkta seslendirecekleri solo ve koro şarkıları, dans ve halkoyunlarıyla birleştirdiği “100 Zihinsel Engelli Sahnede” programı; Türkiye'nin yedi bölgesinin ezgilerini ve dansını dünyanın farklı dilleri ve danslarıyla birleştirirken aslında insanları da birleştirecek. Ritim kısmı yoğun olan parçaların repertuar olarak seçildiği konserde; Neval Kahraman, Emrah Erdem, Didem Güneysu ve Yahya Gündoğan solo olarak şarkılar seslendirecek.

İBB Engelliler Müdürlüğü İSEM Engelli Merkezlerinden seçilen 20 zihinsel engelli öğrenciden oluşan grup ise, konserin koroyla söylenecek bölümlerinde ve nakaratlarda görev alacak. 2 klavye, 2 davul, 2 kahon, 1 djembe, 2 tumba, 2 bango, 7 tef, 10 shaker, 8 darbukadan oluşan ritm grubu ve Kafkas, Horon, Zeybek, Aşuk- Maşuk, Semazen ve Bale Gösteri grupları izleyicilere eğlenceli saatler yaşatacak.

Tarih: 3 Aralık 2014, Çarşamba Saat: 13.00-15.30

Mekan: İBB Sultanbeyli Kültür Merkezi

Engelli ve Aileleri “ Dünya Engelliler Günü Geleneksel Akşam Yemeği”nde buluşacak

Engelli ve aileleri, “Dünya Engelliler Günü Geleneksel Yemeği ” programında bir kez daha bir araya geliyor. İBB Topkapı Sosyal Tesisleri’nde yaklaşık olarak 600 kişilik bir katılımla gerçekleştirilecek “Dünya Engelliler Günü Geleneksel Akşam Yemeği” programı 3 Aralık 2014 tarihinde saat 18.00’da başlayacak. Engelliler Müdürlüğü (İSEM) Engelliler Gösteri

(4)

Sanatları Topluluğu Sıra Gecesi ve İSÖM X Müzik Grubu’nun yapacağı canlı performans müzik ve dans gösterileri de etkinliğe ayrı bir güzellik katacak.

Tarih: 3 Aralık 2014, Çarşamba Saat: 18.00-21.30

Mekan: İBB Topkapı Sosyal Tesisleri

Akademisyenler “Zihinsel Engelliler İçin Geleceği Planlama Çalıştayı”nda Bir Araya Gelecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü (İSEM); Zeytinburnu Belediyesi (AKDEM), T.C. Milli eğitim Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Biruni Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile 4 Aralık 2014 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Zihinsel Engelliler İçin Geleceği Planlama Çalıştayı” düzenliyor.

“Zihinsel Engelliler İçin Geleceği Planlama Çalıştayı”nda; Tanı ve Tedavi, Eğitim, İstihdam, İstismar ve Aile ve Sosyal Hayat başlıklarında zihinsel engellilerin sorunları masaya yatırılacak.

Tanı ve Tedavi Masası Oturum Başkanlığını Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Yüksel, Eğitim Masası Oturum Başkanlığını Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Bacanlı, İstihdam Masası Oturum Başkanlığını Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuğba Tuncer, İstismar Masası Oturum Başkanlığını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihan Topsakal Şahinkaya ve Aile ve Sosyal Hayat Masası Oturum Başkanlığını Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Nur Akçin yapacak.

Tarih: 4 Aralık 2014, Perşembe Saat: 10.00-16.00

Mekan: Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi

Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Ayrıca çalıştay sonrasında; protokol konuşmalarının ardından 26 Kasım 2014 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “ Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışması Finali”nin Ödül Töreni de gerçekleştirilecek.

“Zihinsel Engelliler Arası Bilgi Yarışmasını kazanan birinci gruba cumhuriyet altını, ikinci gruba yarım altın, üçüncü gruba çeyrek altın verilecek.

Tarih: 4 Aralık 2014, Perşembe Saat: 12.30-13.00

Mekan: Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi

İSÖMX Konseri ve Zihinsel Engellilerin Ailelerine Destek Semineri

Engelli ailelerine destek olmak ve bilgilendirmek amacıyla 4 Aralık 2014 tarihinde Bahçelievler Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ‘nde İSÖMX Konseri ve “ Sosyal ve Yasal Haklar Semineri” gerçekleştirilecek.

“Sosyal ve Yasal Haklar Semineri”ne İBB Engelliler Müdürlüğü avukatları Adile Ünal, Fatma Tokaç ve Serhat Tabanca ile İBB Engelliler Müdürlüğü Sosyolog’u Sami Şentürk konuşmacı olarak katılacak.

Tarih: 4 Aralık 2014, Perşembe Saat: 13.00-14.30

Mekan: Bahçelievler Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi

İBB Engelliler Müdürlüğü; Engelsiz Yaşam Fuarı’nda (EYAF expo 2014)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelliler Müdürlüğü (İSEM) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri

(5)

çerçevesinde Engelsiz Yaşam Fuarı’na (EYAF expo 2014) katılıyor. 04-07 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı (EYAF expo 2014) engelli ve bakıma muhtaç bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan endüstriyel ürünlerin sergilenmesini sağlayarak, engelli ile engelli bireye yaşam çözümleri üreten firmaları bir araya getiriyor.

Tarih: 04-07 Aralık 2014, Perşembe-Pazar Saat: 10.00-17.00

Mekan: CNR İstanbul Fuar Merkezi

Engelli Öğrencilerden Resim ve El Sanatları Sergisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü “İstanbul Sosyal Darüşşifaları Dezavantajlı Grupların Rehabilitasyon Modellerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında eğitim alan öğrencilerin yaptıkları resim ve el sanatlarından oluşan sergi, 8-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Taksim Metrosu Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Tarih: 8-12 Aralık 2014, Pazartesi-Cuma Saat: 09.00-17.00

Mekan: Taksim Metrosu Sergi Salonu

Sergi Açılış Töreni Tarihi ve Saati: 8 Aralık 2014 Pazartesi, 11.00

Zihinsel Engellilerin Ailelerine Destek Seminerleri

Engelli ailelerini bilgilendirmek ve destek olmak amacıyla 10 Aralık 2014 tarihinde Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi‘nde “ Sosyal ve Yasal Haklar Semineri”

ve “Psikolojik Destek Semineri” gerçekleştirilecek.

“Sosyal ve Yasal Haklar Semineri”ne İBB Engelliler Müdürlüğü avukatları Adile Ünal, Fatma Tokaç ve İBB Engelliler Müdürlüğü sosyolog Sami Şentürk; “Psikolojik Destek Semineri”ne ise yine İBB Engelliler Müdürlüğü psikologları Kadriye Özener , Aybüke Kurt ve Gülsüme Şenocak konuşmacı olarak katılacak.

Tarih: 10 Aralık 2014, Çarşamba Saat: 10.30-12.30

Mekan: Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi

İBB Engelliler Müdürlüğü Müzik ve Gösteri Sanatları Gruplarının Gösterileri Gönülleri Coşturacak

“İSEM Gösteri Sanatları Grupları”ndan; İSÖMX Müzik Grubu, SUFİSEM İlahi Grubu, ESHA Tiyatro Grubu, Mehteran Ekibi, Halay Ekibi, Horon Ekibi, Sıra Gecesi Ekibi, “Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında birçok ilçede birçok kültür merkezi ve birçok üniversitede izleyicileri kendilerine hayran bırakacak.

Engellilik konusunda farkındalık oluşturmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Engelliler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programlardan İSEM Merkezlerinde eğitim alan Müzik ve Gösteri Sanatları Gruplarının renkli gösterileri izleyicilere coşkulu anlar yaşatacak.

Tarih: 30 Kasım 2014, Pazar Saat: 13.00-15.00

Mekan: Kağıthane Belediyesi Yahya Kemal Spor Kompleksi Tarih: 01 Aralık 2014, Pazartesi

Saat: 10.30-12.30

Mekan: Biruni Üniversitesi Zeytinburnu Kampüsü Konferans Salonu Tarih: 01 Aralık 2014, Pazartesi

Saat: 13.00-15.30

Mekan: Medeniyet Üniversitesi Maltepe Yerleşkesi Konferans Salonu

(6)

Tarih: 02 Aralık 2014, Salı Saat: 13.00-15.30

Mekan: Üsküdar Üniversitesi Altunizade Merkez Yerleşkesi Nermin Tarhan Konferans Salonu Tarih: 5 Aralık 2014, Cuma

Saat: 13.30-15.30

Mekan: İBB Bahçelievler Kültür Merkezi Tarih: 6 Aralık 2014, Cumartesi

Saat: 13.30-15.30

Mekan: Beykoz R. Şahin Köktürk Spor Kompleksi

Referanslar

Benzer Belgeler

Hazırlayanlar Sündüz BÜKEL / Didem GÜLSARAN Cevriye GÜLEBAĞLAN / Hicran

*Açık bir şubenin kapalı hale getirilmesi için içinde aktif öğrenci bulunmaması gerekmektedir. Önemli Not: Bazı Raporlar müdür yardımcısı ve sınıf öğretmeni

MADDE 13 – (1)Sosyologların görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir. a) Görevlerini yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak yürütmek.. b) Genel

MADDE 15- (1) Sosyologların görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir. a) Görevlerini yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak yürütmek. b) Genel Müdürlüğün

MADDE 20- (1) İstatistikçilerin görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir. a) Görevlerini yürürlükte bulunan mevzuata uygun olarak yürütmek. b) Toplumsal,

bilgileri broşür veya metin haline getirip sınıf veya okul panosuna asabilecekleri söylenir ve etkinlikle ilgili düşüncelerini sınıfla paylaşmaları istenir..

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu Madde 5/e kapsamında Çocuk Mahkemeleri başta olmak üzere Aile Mahkemeleri veya ilgili diğer mahkemeler tarafından kişi

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ailelerin gönderdiği şikâyet mektuplarından hareketle, güvenli internet, internet kafeler, internet oyunları