Jens Sundström, rapport Atlantstrategin 4 mars 2013

Loading.... (view fulltext now)

Tam metin

(1)

24 MAJ 2013

1

Jens Sundström, rapport Atlantstrategin 4 mars 2013

Spanien, Portugal, Frankrike, Storbritannien och Irland ska tillsammans med EU ta fram en gemensam Atlantstrategi. Till sitt möte för att diskutera im- plementeringen av strategin bjöd kommissionen in landstingsstyrelseledamo- ten Jens Sundström för att dela med sig av sina erfarenheter från EUs strategi för Östersjöregionen.

Jens Sundström är ordförande i CPMRs (Conference of Peripheral and Mari- time Regions) Östersjökommission, ett nätverk som samlar politiker från regioner runt östersjön.

Det är tillfällen som dessa landstinget jobbar för att de ska uppstå. Att bli inbjuden av kommissionen för att dela med sig av sina erfarenheter är stort, i detta fall gav det även möjlighet att prata arktiska frågor då det är samma tjänstemän på kommissionen som är ansvariga för dessa frågor. Enligt EUs definition är allt norr om polcirkeln arktiskt. Detta innebär att EU endast har tillgång till det arktiska genom två regioner, Norrbotten och finska Lappland, varför de var väldigt intresserade av att hålla dialogen levande med oss i dessa frågor.

Jens Sundström

Şekil

Updating...

Referanslar

Updating...

Benzer konular :