• Sonuç bulunamadı

Satın alma işleminden sonra, ESET’in web sitesinden ESET Smart Security yükleyici yüklenebilir. Bu yükleyici, ess_nt**_***.msi (ESET Smart Security) veya essbe_nt**_***.msi (ESET Smart Security Kurumsal Sürüm) paketi olarak gelir. Yükleyiciyi başlatın; yükleme sihirbazı temel ayarlar sürecinde size yol gösterecektir. Farklı ayarlar ayrıntılarına sahip iki tür yükleme işlemi bulunur:

1. Normal yükleme 2. Özel yükleme

2.1 Normal yükleme

Normal yükleme, ESET Smart Security yazılımını varsayılan ayarlarla yüklemek isteyen kullanıcılar için önerilir. Programın varsayılan ayarları en yüksek düzeyde koruma sağlar; bu, ayrıntılı ayarlar yapılandırmak istemeyen kullanıcılar tarafından takdir edilen bir özelliktir.

İlk (ve en önemli) adım, programın otomatik güncellemesi için kullanıcı adı ve parolayı girmektir. Sistemin sürekli olarak korunmasını sağlamada önemli bir rol oynar.

Yüklemedeki sonraki adım ThreatSense.Net Erken Uyarı Sistemi'nin yapılandırmasıdır. ThreatSense.Net Erken Uyarı Sistemi, müşterilerini hızla koruyabilmesi için yeni sızıntıların ESET'e anında ve sürekli olarak bildirilmesini sağlamaya yardımcı olur. Sistem yeni tehditlerin ESET'in virüs laboratuarına gönderilmesine olanak verir; tehditler burada analiz edilir, işlenir ve virüs imza veritabanlarına eklenir.

Bu özelliği etkinleştiren ThreatSense.Net Erken Uyarı Sistemi'ni etkinleştir onay kutusu varsayılan olarak seçilidir. Şüpheli dosyaların iletilmesine yönelik ayrıntılı ayarları değiştirmek için Gelişmiş ayarlar...'ı tıklatın.

Yükleme işlemindeki sonraki adım İstenmeyen türden olabilecek uygulamalar algılama özelliğini yapılandırmaktır. İstenmeyen türden olabilecek uygulamaların kötü amaçlı olması gerekmez, ancak genellikle işletim sisteminin davranışını olumsuz yönde etkileyebilirler.

Bu uygulamalar çoğunlukla başka programlarla birlikte sağlanır ve yükleme sırasında fark edilmeleri güç olabilir. Bu uygulamalar genelde yükleme sırasında bir bildirim görüntülese de, siz onaylamadan kolaylıkla yüklenebilirler.

Normal yükleme modunun sonuncu adımı Yükle düğmesini tıklatarak yüklemeyi onaylamaktır.

2.2 Özel yükleme

Özel yükleme, programlara hassas ayarlar yapma deneyimi olan ve yükleme sırasında gelişmiş ayarları değiştirmek isteyen kullanıcılar için tasarlanmıştır.

İlk adım, bir yükleme hedefi konumu seçilmesidir. Varsayılan olarak, program C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ yoluna yüklenir.

Konumu değiştirmek için Gözat...'ı tıklatın (önerilmez).

Sonra, Kullanıcı adınızı ve Parolanızı girin. Bu adım, Normal yükleme (bkz. sayfa 5) ile aynıdır.

Kullanıcı adınızı ve Parolanızı girdikten sonra, Internet bağlantınızı yapılandırmak için İleri'yi tıklatın.

Proxy sunucu kullanıyorsanız, virüs imza güncellemelerinin düzgün çalışması için bu sunucunun doğru yapılandırılması gerekir. Internet'e bağlanmak için proxy sunucu kullanıp kullanmadığınızı bilmiyorsanız, Internet bağlantımın proxy sunucu kullandığından emin değilim.

Internet Explorer ile aynı ayarları kullan varsayılan ayarını değiştirmeyin ve İleri'yi tıklatın. Proxy sunucu kullanmıyorsanız, buna karşılık gelen seçeneği işaretleyin.

Proxy sunucu ayarlarınızı yapılandırmak için Proxy sunucu kullanıyorum'u seçin ve İleri'yi tıklatın. Adres alanına proxy sunucunuzun IP adresini veya URL'sini girin. Bağlantı noktası alanında, proxy sunucunun bağlantıları kabul ettiği bağlantı noktasını belirtin (varsayılan olarak 3128'dir). Proxy sunucunun kimlik doğrulama istemesi durumunda, proxy sunucuya erişim izni veren geçerli bir kullanıcı adı ve parola girilmesi gerekir. Proxy sunucu ayarları istenirse Internet Explorer'dan da kopyalanabilir. Bunu yapmak için, Uygula'yı tıklatın ve seçimi onaylayın.

Otomatik güncelleme ayarlarını yapılandır penceresine gitmek için İleri'yi tıklatın. Bu adım, otomatik program bileşeni güncellemelerinin sisteminizde nasıl işleneceğini belirlemenize olanak verir. Gelişmiş ayarlara erişmek için Değiştir'i tıklatın.

Program bileşenlerinin güncellenmesini istemiyorsanız, Program bileşenlerini hiçbir zaman güncelleme'yi seçin. Program bileşenlerini karşıdan yüklemeden önce sor seçeneğini etkinleştirmek, program bileşenleri yüklenmeden önce bir onay penceresi görüntülenmesini sağlar. Otomatik program bileşenlerinin sorulmadan güncellenmesini sağlamak için Varsa, program bileşeni yükseltmesi gerçekleştir seçeneğini belirleyin.

Yüklemenin bir sonraki adımı, program parametrelerini korumak için parola girmektir. Programı korumak istediğiniz bir parola seçin.

Onaylamak için parolayı yeniden yazın.

ThreatSense.Net Erken Uyarı Sistemi ve istenmeyen türden olabilecek uygulamaların algılanması adımları Normal yükleme için olanlarla aynıdır ve burada gösterilmez (bkz. sayfa 5).

Özel moddaki sonuncu adım ESET Kişisel güvenlik duvarı filtre modunun seçimidir. Üç mod kullanılabilir:

Otomatik

Etkileşimli

İlke tabanlı

Otomatik mod kullanıcıların çoğu için önerilen moddur. Tüm standart giden bağlantılar etkindir (önceden tanımlanmış ayarlar kullanılarak otomatik olarak analiz edilir) ve istenmeyen gelen bağlantılar otomatik olarak engellenir.

Etkileşimli mod ileri düzey kullanıcılar için uygundur. İletişimler

İlke tabanlı mod, iletişimleri, yönetici tarafından oluşturulmuş önceden tanımlı kurallara göre değerlendirir. Kullanılabilir bir kural yoksa, bağlantı otomatik olarak engellenir ve kullanıcı hiçbir uyarı iletisi görmez. İlke tabanlı modu, yalnızca ağ iletişimini yapılandırmak isteyen bir yöneticisiyseniz seçmenizi öneririz.

Sonuncu adım yükleme için onayınızı gerektiren bir pencere gösterir.

2.3 Özgün ayarları kullanma

ESET Smart Security programını yeniden yüklüyorsanız, Güncel ayarları kullan seçeneği görüntülenir. Ayarlar parametrelerini özgün yüklemeden yeni yüklemeye aktarmak için bu seçeneği belirleyin.

2.4 Kullanıcı Adı ve parola girme

İşlevlerden en üst düzeyde yararlanabilmek için programın otomatik olarak güncellenmesi önemlidir. Bu yalnızca, güncelleme ayarlarına doğru kullanıcı adı ve parola girilmesiyle mümkündür.

Kullanıcı adınızı ve parolanızı yükleme sırasında girmediyseniz, bunu şimdi yapabilirsiniz. Ana program penceresinde, Güncelle'yi ve sonra da Kullanıcı Adı ve Parola Ayarları... seçeneğini tıklatın.

Ürün lisansınızla birlikte aldığınız verileri Lisans ayrıntıları penceresine girin.

2.5 İsteğe bağlı bilgisayar taraması

ESET Smart Security programını yükledikten sonra, kötü amaçlı kod olup olmadığını belirlemek için bilgisayar taraması gerçekleştirilmelidir.

Taramayı hızla başlatmak için ana menüde Bilgisayar taraması'nı ve ardından ana program penceresinde Standart tarama'yı seçin.

Bilgisayar taraması özelliği hakkında daha fazla bilgi için “Bilgisayar taraması“ bölümüne bakın.

Benzer Belgeler