• Sonuç bulunamadı

YÖNETİM KURULU UYGULAMALARI

Belgede , ,00 TL ,00 % ,00 TL , ,00 TL (sayfa 140-143)

II. DİĞER KURUMLARDAN ALINAN GÖRÜŞ VE ONAYLAR:

17. YÖNETİM KURULU UYGULAMALARI

17.1. İhraççının yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personelin görev süresi ile bu görevde bulunduğu döneme ilişkin bilgiler:

141

Yönetim Kurulu Başkanı 13.05.2020 tarihinde tescil olan 14.04.2020 tarihli Genel Kurul kararı uyarınca 14.04.2021 tarihine kadar seçilmiştir. Kalan Görev Süresi 1 yıldan

13.05.2020 tarihinde tescil olan 14.04.2020 tarihli Genel Kurul kararı uyarınca 14.04.2021 tarihine kadar seçilmiştir. Kalan Görev Süresi 1 yıldan

Yönetim Kurulu Üyesi 13.05.2020 tarihinde tescil olan 14.04.2020 tarihli Genel Kurul kararı uyarınca 14.04.2021 tarihine kadar seçilmiştir. Kalan Görev Süresi 1 yıldan azdır.

Erol Göker Yönetim Kurulu Üyesi

Yönetim Kurulu Üyesi 13.05.2020 tarihinde tescil olan 14.04.2020 tarihli Genel Kurul kararı uyarınca 14.04.2021 tarihine kadar seçilmiştir. Kalan Görev Süresi 1 yıldan

13.05.2020 tarihinde tescil olan 14.04.2020 tarihli Genel Kurul kararı uyarınca 14.04.2021 tarihine kadar seçilmiştir. Kalan Görev Süresi 1 yıldan

Yönetim Kurulu Üyesi 13.05.2020 tarihinde tescil olan 14.04.2020 tarihli Genel Kurul kararı uyarınca 14.04.2021 tarihine kadar seçilmiştir. Kalan Görev Süresi 1 yıldan

Yönetim Kurulu Üyesi 13.05.2020 tarihinde tescil olan 14.04.2020 tarihli Genel Kurul kararı uyarınca 14.04.2021 tarihine kadar seçilmiştir. Kalan Görev Süresi 1 yıldan azdır.

Yönetimde Söz Sahibi Personel:

Adı Soyadı Görevi Son 5 Yılda İhraççıda

Üstlendiği Görevler Görev Süresi / Kalan Görev Süresi

Hasan Tahsin Turan CEO CEO Süresiz

Nevin Ertuğrul Mali İşler Direktörü /

CFO Mali İşler Direktörü / CFO Süresiz

Fırat Temel Satış Direktörü Satış Direktörü Süresiz

142 Mario Dalsarfati Operasyon ve İş

Geliştirme Direktörü

Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü

Strateji ve İş Geliştirme Direktörü

Operasyon ve İş Geliştirme Direktörü

Süresiz

Serhat Uludağ Gaz Ticareti Direktörü Gaz Alım Danışmanı

Gaz Ticareti Direktörü Süresiz Özhan Şenol Operasyon Grup Müdürü Tesisler Müdürü

Operasyon Grup Müdürü Süresiz Pınar Yüksekkaya İK ve İş Destek Grup

Müdürü

İnsan Kaynakları Müdürü

İK ve İş Destek Grup Müdürü Süresiz 17.2. Tamamlanan son finansal tablo dönemi itibarıyla ihraççı ve bağlı ortaklıkları tarafından, yönetim kurulu üyelerine ve yönetimde söz sahibi personele, iş ilişkisi sona erdirildiğinde yapılacak ödemelere/sağlanacak faydalara ilişkin sözleşmeler hakkında bilgi veya bulunmadığına dair ifade:

Yönetim kurulu üyelerine ve yönetimde söz sahibi personele, iş ilişkisi sona erdirildiğinde ihraççı ve bağlı ortaklıkları tarafından ödeme yapılmasını veya fayda sağlanmasını öngören herhangi bir sözleşme bulunmamaktadır.

17.3. İhraççının denetimden sorumlu komite üyeleri ile diğer komite üyelerinin adı, soyadı ve bu komitelerin görev tanımları:

Şirket’in İzahname tarihi itibarıyla mevcut yönetim kurulu üyelerine ilişkin bilgi yukarıda temin edilmektedir. Komitelere ilişkin bilgiler aşağıda sunulmaktadır.

Kurumsal Yönetim ilkeleri çerçevesinde oluşturulacak komitelere ilişkin olarak; Şirket paylarının halka arzını ve Borsa’da işlem görmesini takiben Kurul tarafından dahil olduğu grup ilan edilinceye kadar SPK’nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 5.maddesi çerçevesinde Şirket üçüncü grupta yer alan ortaklıkların yükümlülüklerine tabi olacak olup Şirket paylarının Borsa’da işlem görmeye başlaması sonrasında yapılacak ilk genel kurul tarihi itibarıyla gerekli uyum sağlanacaktır.

17.4. İhraççının Kurulun kurumsal yönetim ilkeleri karşısındaki durumunun değerlendirilmesi hakkında açıklama:

Şirket Esas Sözleşmesi’nin 24’üncü maddesinde yer alan “Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum”

maddesine göre; “Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygulanması zorunlu tutulan Kurumsal Yönetim İlkelerine uyulur. Zorunlu ilkelere uyulmaksızın yapılan işlemler ve alınan Yönetim Kurulu kararları geçersiz olup Esas Sözleşmeye aykırı sayılır. Sermaye Piyasası mevzuatında öngörülen Kurumsal Yönetim İlkelerinin uygulanması bakımından önemli nitelikte sayılan işlemlerde ve Şirket’in her türlü ilişkili taraf işlemlerinde ve üçüncü kişiler lehine teminat, rehin ve ipotek verilmesine ilişkin işlemlerde Sermaye Piyasası Kurulu’nun kurumsal yönetime ilişkin düzenlemelerine uyulur. Yönetim Kurulu tarafından Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu’nun düzenlemeleri ve ilgili mevzuat uyarınca Şirket’in içinde bulunduğu durum ve gereksinimlere uygun olarak, görev ve sorumluluklarının sağlıklı bir biçimde yerine getirilmesini teminen Yönetim Kurulu bünyesinde Riskin Erken Saptanması Komitesi, Denetim Komitesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi ile gerektiği ölçüde diğer komiteler oluşturulur. Komitelerin görev alanları, çalışma esasları ve hangi üyelerden oluşacağı yönetim kurulu tarafından belirlenir ve kamuya açıklanır.”

143

Şirket, Kurumsal Yönetim Tebliği kapsamında 5.maddesinin 4.fıkrasında yer alan “Paylarının ilk defa halka arz edilmesi ve/veya borsada işlem görmeye başlaması için Kurula başvuran/başvurulan ortaklıklar, ikinci fıkrada belirtilen liste ilan edilene kadar üçüncü grupta yer alan ortaklıkların yükümlülüklerine tabi olacak olup, paylarının borsada işlem görmeye başlaması sonrasında yapılacak ilk genel kurul tarihi itibarıyla gerekli uyumu sağlamak zorundadır.” hükmü çerçevesinde paylarının halka arzı sonrası ilk genel kurul tarihi itibarıyla gerekli uyumu sağlayacaktır.

17.5. Kurul düzenlemeleri uyarınca kurulması zorunlu olan ihraççının pay sahipleri ile ilişkiler biriminin faaliyetleri ile bu birimin yöneticisi hakkında bilgi:

Yatırımcı İlişkiler Birimi Temel Faaliyetleri:

Yatırımcılara ilişkin kayıtların sağlıklı, güvenli ve güncel olarak tutulmasını sağlamak

Yatırımcıların şirket ile ilgili yazılı bilgi taleplerini mevzuat çerçevesinde karşılamak

Genel kurul toplantılarında pay sahiplerine sunulacak dokümanı hazırlamak

Toplantı tutanaklarının usulüne uygun tutulması amacıyla gerekli önlemleri almak

Kurumsal yönetim ve kamuyu aydınlatma ile ilgili her hususun mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesini gözetmek ve izlemek

Bu birim tüm çalışmalarında elektronik haberleşme ortamlarını ve Şirket’in internet sitesini kullanmaya özen gösterir.

Pay sahipleri ile ilişkiler birimi henüz oluşturulmamış olup, Kurumsal Yönetim Tebliği çerçevesinde pay sahipleri ile ilişkiler biriminin oluşturulmasına ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Şirket, Kurumsal Yönetim Tebliği’nin “Yatırımcı İlişkileri Bölümü” 11.maddesinin 6.fıkrasında yer alan

“Paylarının ilk defa halka arz edilmesi ve/veya borsada işlem görmeye başlaması için Kurula başvuran/başvurulan ortaklıkların, bu madde kapsamındaki yükümlülüklerini, paylarının borsada işlem görmeye başlaması tarihinden itibaren altı ay içerisinde yerine getirmeleri gerekir.” hükmü çerçevesinde paylarının borsada işlem görmeye başlaması tarihinden itibaren altı ay içerisinde yükümlülüklerini yerine getirecektir.

Belgede , ,00 TL ,00 % ,00 TL , ,00 TL (sayfa 140-143)