• Sonuç bulunamadı

(Özel Kür- Kimyasal Peeling Tedavisi)

HYDRALGINA Aha efekti ile doğal hammaddelerin uzun soluklu ve tutarlı çalışmaların ulaştığı en son noktada bir bakım kitidir. Bu profesyonel Bakım ile kabininizde sunduğunuz bakım spektrumu ideal şekilde genişletilmiş olur.

Meyve Asitleri veya Alfa-Hidroksi-Asitler

Kısaca AHA olarak adlandırılan Alfa-Hidroksi-Asitler doğal meyve asitleridir ve belirlenmiş uygun koşullar altında kozmetik uygulamalarda kullanıldığında alışılmışın dışında çok başarılı sonuçlar sağlamaktadır. AHA Efekti ilk olarak Prof. Kligman (USA) tarafından A Vitaminine yakın etkiler sunabilecek etken maddeler araştırılırken keşfedilmiştir.

Ve bir çok diğer bilimsel çalışmalar bu sensasyonel sonuçları doğrulamış , böylelikle Meyve Asitleri kozmetik dünyasında ki hakettiği önemli konumu kazanmıştır.

Etkili bir AHA Tedavisinin sonuçları:

 Ten ışıltılı , taze ve pembe bir görünüm kazanır.

 Cildin hücre onarım mekanizması hızlandırılır.

 Hücre solunumu canlandırılır ki bu da canlı bir cildin işaretidir.

Bir AHA Bakımında ki amaç sağlıklı, düz ve esnek bir cilt yapısına ulaşabilmektir.

Bunun için farklı meyve asitlerinin ciltte ki etkileri konusunda bilgi sahibi olunması şarttır.

Etkili bir AHA Tedavisinde göz önünde bulundurulması gereken üç önemli nokta:

 Meyve asit konsantre oranı.

 Kullanılan ürünlerin Ph Değeri.

 Meyve Asidinin türü.

Bir çok etkiye sahip bu AHA uygulamasının en başarılı şekilde yapılabilmesinin en önemli şartı , bu bakımı uygulayacak olan estetisyenin müşterisi için optimal olan bakımı önerecek ve bu bakımı en ideal şekilde uygulayabilecek yetkinliğe sahip olmasıdır. Meyve asitlerinin bu sıra dışı ve cilt soyucu etkileri ile kırışıklık ve çizgiler düzeltilebilir, pigment lekeleri azaltılabilir ve yağlı ciltlerde ki yağ salınımı azaltılabilir. Daha sonra cilt yüksek etkinlikte ki etken madde konsantreleri ile canlandırılır ve cilt görünümü optimum düzeyde iyileştirilmiş olur.

Tüm bu etki ve özelliklerinden dolayı HYDRALGINA AHA nemsiz kalmış, yıpranmış, kan dolaşımında problem yaşayan cilter için ama aynı zamanda yağlı ve aknel ciltlerin bakımı içinde idealdir.

120 Meyve Asit Konsantrasyonu

Özellikle bazı keralotik etkiye sahip Alpha Hydroxy Asitler, %5 -10 Asit yoğunluğu ile cildin doğal yapısındaki hücre bağ dokularını zayıflatarak, doğal yenilenme sürecini destekleyip

hızlandırmaktadır.

Bu işlem, meyve asitleriyle yapılan peeling işleminden oldukça farklıdır. Meyve özü asitleri ciltteki ölü hücreleri ani bir şekilde çözer. Meyve asitleri ise strateum corneum’un derinliklerine etki ederken parlaklık ve gerginlik etkisini ancak haftalar sonrasında verir. %5 gibi daha düşük yoğunluklarda ise AHA-Etkisi kesin olarak ispatlanmış değildir.

Daha yüksek yoğunluklarda ise yine istenmeyen cilt reaksyonlarıyla karşılaşma riski artmaktadır.

Belli bir yoğunluğun üstünde ise artık kimyasal peelingden bahsedilir.

Bir ürünün Ph değeri

Kozmetik sektöründeki meyve asitlerin yoğunluğu ve yüzdesi hararetle süre gelen bir tartışmadır.

Asıl olan ise AHA – Etkisinin serbest meyve asitlerinin etkisine bağlı geliştiğidir.

Serbest Meyve Asidi ile Asit – Tuz dengesi kozmetik ürünün pH’ına bağlı oluşur.

Konunun daha iyi anlaşılmasına yönelik küçük bir örnek:

Diyelim ki %10 meyve asit içerikli bir ürünümüz var ve bu ürünün Ph değeri 3,5. Bu ürün etkinlik derecesi olarak oldukça iyi durumdadır. Ph değerinin 4,5 a yükselmesi demek bu ürünün serbest asit oranının %1 düşmesi demektir.

Yani Ph değeri bir kimyasal peeling ürününün etkinliği açısından en önemli faktördür. Ama elbette ki bir kozmetik ürünün cilt tarafından kolaylıkla kabul edilebilirliği de çok önemli bir konudur ve cildin ortalama Ph değerleri olan 5,5-7 arasındaki değerlerde ki Ph değerine sahip ürünler kozmetik ürün kullanıcıları için en uygun ve en ideal ürünlerdir.

Meyve Asit çeşitleri

Bu organik asitler kimyasal yapıları ile alkol fonksiyonlarından (Hidroksi) asit fonksiyonlarına kadar bir çok farklı asitten oluşan geniş bir yelpazeyi içermektedirler.

Bu asitlerin bir çoğu besinlerin özellikle de meyvelerin içinde yer almaktadır, bu da zaten bu asitlere meyve asitleri denmesinin temel nedenidir. Kozmetik etkinlik olarak her biri birbirinden çok farklı etkilere sahip olan asitler aşağıda kısaca özetlenmiştir:

Glikolik asit Şeker Kamışı güçlü keralotik Sitrik asit Turunçgiller hafif keralotik

Elma asidi Elma uyarıcı

Tartarik asit Üzüm onarıcı

Laktik asit Süt nemlendirici

Kozmetik ürünlerin içeriğinde ki seçilmiş meyve asit kombinasyonları ve bu asitlerin yapılarına uygun belirlenmiş Ph değeri, farklı cilt tiplerinde yüksek etkinlikte tedavilerin başarı ile gerçekleştirilmesini olanaklı kılmaktadırlar.

121 Isabelle Lancray bu nedenle HYDRALGINA AHA ile yüksek etkinlikte bir kabin bakımını sunmaktadır.

Bu kit eğitimli ve konusunda uzman estetisyenler tarafından uygulandığında etkinliği gözle görülebilir çok başarılı sonuçlar sunmaktadır. En yüksek Meyve asit oranı (ekstrem düşük Ph değeri ile) (15%

ve pH= 2,3!)- bu yüksek etkinliğin sorumlusudur.

Meyve asit uygulanmasında önerilen süre tamamlandıktan sonra cildin yeniden doğal yapısını geri kazanmasına yönelik cildin nötralize edilmesi ve sakinleştirilmesi için bir maske kullanımı

gerekmektedir. Alg film maskeler canlandırıcı ve yoğun nem kazandıran etkileri ile dümdüz bir cilde sahip olmak için özellikle tavsiye edilir.

Kimyasal peeling uygulamasının başarısı ile büyülenmiş müşterinizin evde de bu bakımı devam ettirebilmesi için, Serum Lifting AHA en uygun üründür.

122

PROFESSIONAL

Benzer Belgeler