• Sonuç bulunamadı

GENEL DEĞERLENDİRME VE SONUÇ

Belgede ANKARA ÜNİVERSİTESİ (sayfa 71-140)

bulunduğu İlçe Kaymakamlıklarından da (Mal Müdürlüğü) çeşitli bilgilere ulaşılmış, veriler ve elde edilen bilgiler birlikte değerlendirilerek, 6292 Sayılı Kanun’un uygulanmasında herhangi bir sorun yaşanıp yaşanmadığı ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Örnek olarak alınan ilde ilçelere göre tarım arazilerinin satışına ilişkin olarak elde edilen sonuçlar aşağıda kısaca özetlenmiştir:

Pazaryeri İlçesi hariç olmak üzere satışa konu toplam yüzölçümü 2.812.587,57 m2 olan 703 adet taşınmaz ile ilgili verilerin ve bilgilerin yorumlanmasından elde edilen sonuçlara göre; taşınmazların % 97’sinin Hazine mülkiyetinde, % 3’ünün ise özel şahıslarla hisseli olduğu, uygulamada özellikle rayiç bedellerin tespitinde gerçeğe uygun hareket edildiği, taşınmazların fiili ve hukuki tüm özellikleri dikkate alındığı, bedellerin ayrı ayrı belirlendiği, blok halinde tespitlerin yapılmadığı, taşınmazların üzerinde muhdesat bulunup bulunmadığının tutanaklarda belirtildiği ve muhdesatlara bedel hesaplanmadığı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden her bir taşınmaz için görüş alındığı, İlçe bazında ve İl genelinde bedellerin birbirleriyle uyumlu ve tutarlı olduğu, birbirine yakın ve emsal olabilecek taşınmazlarda tutarsız rayiç bedellerin bulunmadığı anlaşılmıştır. İlçe bazında ortalama m2 satış bedelleri dikkate alındığında İl dahilinde ortalama m2 satış bedelinin 2,43 TL olduğu tespit edilmiştir. Dolayısıyla 355 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Hazineye ait tarım arazilerinin satışına esas rayiç bedellerin değerleme usul ve esaslarına ilişkin 2014.1 sıra sayılı Genelgede belirtilen hususlara uygun tespitlerin yapıldığı anlaşılmıştır. Ayrıca, taşınmazların % 95’inin tapuda hak sahiplerine devredildiği, İlde Mayıs 2016- Kasım 2017 tarihleri arasında satışa konu olan 703 adet taşınmazın yaklaşık %97’sinin satışının peşin olarak yapılarak toplam 1.427.538,46 TL tutarındaki satış bedelinin gelir olarak kaydedildiği anlaşılmıştır.

Hazineye ait tarım arazilerini doğrudan satın almak isteyenlerin başvuru süresi olan 27.04.2015 tarihine kadar Valiliklere (Defterdarlık) ve Kaymakamlıklara (Mal Müdürlüğü) yapılan başvurular sonucunda Bilecik İlinde taşınmaz bazında 1038 adet başvuru olmakla birlikte Mayıs 2016- Kasım 2017 tarihlerini kapsayan dönemde 703 adet taşınmaz satışa konu olmuş ve satış işlemleri tamamlanmıştır. Söz konusu rakamlar arasındaki farkın, taşınmazların bir bölümünün satışı yapılamayacaklar arasında yer

aldığı, bir bölümünün özel Kanunlar kapsamında kaldığı ve ilgili İdareler tarafından uygun görüş verilmediği, bir bölümünün de 6292 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 26.04.2012 tarihi itibariyle belediye mücavir alan sınırları içinde kalan yerlerin sonradan belediye ve mücavir alan sınırları dışına çıkarılmış ve tarımsal amaçla kullanılmış olunmasına rağmen bu yerlerin satışa konu edilmemesi gerektiği hususundan kaynaklandığı sonucuna ulaşılmıştır.

26.04.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6292 Sayılı Kanun’da geçen iki yıllık başvuru süresi 26.04.2014 tarihi itibariyle sona ermiş olup, gerek Bakanlar Kurulu Kararı gerekse Kanunlar ile toplamda 4 kez uzatılarak 06.09.2018 tarihine kadar başvuru imkanı tanınmıştır. Ayrıca; taşınmazların 31.12.2011 tarihi itibariyle üç yıldan beri tarımsal amaçlı kullanılıyor olduğunun tespitlerinin bu tarihten sonra da yapılabileceği anılan Kanunda düzenlenmiştir. Bu düzenleme Bilecik İli kapsamında değerlendirildiğinde; toplam 703 adet taşınmazın hak sahipliği başvuru sürecinin yaklaşık % 84’ünün 2014 ve 2015 yıllarında tamamlandığı, yine tapuda şahıslar adına tescil işlemlerinin de % 95’inin 2016 ve 2017 tarihlerinde gerçekleştirildiği sonucuna ulaşılmıştır. Dolayısıyla söz konusu başvuru sürelerinin uzatımına ve tespitlerin 31.12.2011 tarihinden sonra da yapılabileceğine ilişkin düzenlemeler Kanun’un amacına ulaşma sürecini uzatmakla birlikte kamuoyunda da bu sürelerin sürekli olarak uzatılacağı izlenimini yarattığı görülmektedir.

Tapuda şerh ve belirtme bulunan taşınmazların satışına ilişkin olarak gerek 6292 Sayılı Kanun’da gerekse 355 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği’nde yapılan düzenlemede, Hazineye ait tarım arazilerinden mülga 766 Sayılı Kanunu’nun 37. maddesi gereğince tapu kütüklerinde şerh veya belirme bulunanlar ile 3402 sayılı Kadastro Kanunu’nun 46. maddesine göre şerh veya belirtme lehdarları ve bunların kanuni mirasçıları, 4070 Sayılı Kanun’un 5, 6 ve 7. maddelerine göre hak sahibi olanlara da Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten itibaren fiili kullanım şartı da aramaksızın doğrudan satılabileceği yer almaktadır. Yani hak sahipliği açısından bakıldığında 6292 Sayılı Kanun, 4070 Sayılı Kanun’u yürürlükten kaldırmakla birlikte hak sahipliğini sona erdirmemiştir. Nitekim Bilecik İlinde 6292 Sayılı Kanun’un yayımlanmasından önce 2007-2011 tarihleri

arasında yapılmış olan Söğüt İlçesinde 7, İnhisar İlçesinde 2 adet başvurunun 4070 Sayılı Kanun’dan geldiğini göstermektedir.

6292 Sayılı Kanun’un sağladığı diğer bir avantaj ise satış bedelinin rayiç bedelin yarısı olarak hesaplanması ve hak sahiplerine satılan taşınmazlardan ecrimisil alınmaması, tahakkuk ettirilen ecrimisillerin terkin edilmesi, hak sahiplerinin başvuru tarihleri itibariyle son beş yıl için ödedikleri ecrimisil ve kira bedellerinin de satış bedelinden mahsup edilmesidir. İl genelinde inceleme yapıldığı zamanda; ecrimisil tahsilatının düşük olduğu, Söğüt, İnhisar ve Bozüyük İlçelerinde ise ecrimisil tahsilatlarının yapılmadığı anlaşılmıştır. Oysa satışa konu olan 703 adet taşınmazın hak sahipliğinin belirlenmesinde taşınmazların 31.12.2011 tarihi itibariyle en az üç yıldan beri tarımsal amaçla kiralanması veya kullanılması ve kullanımlarının halen devam etmesi gerekmektedir. Dolayısıyla 31.12.2011 tarihinden önceki dönemler için Söğüt, İnhisar ve Bozüyük İlçelerinde ecrimisil tahsilatının yapılmamış olması Hazine açısından bakıldığında Hazinenin yoksun kaldığı bir gelirin olduğunu ve aleyhine bir durumun oluştuğunu göstermekle birlikte hak sahipliği açısından bakıldığında ise mahsuplaşma işleminin yapılmadığını göstermekte ve dolayısıyla hak sahipleri açısından herhangi bir hak kaybının oluşmadığı görülmektedir.

Tarım arazilerinin satışını düzenleyen mülga 4070 Sayılı Kanun’da tarım arazilerini satın alan kişilerin bu arazileri on yıl süre ile tarım dışı amaçla kullanmaları yasaklanmış ve bu husus tapu kütüğüne şerh ettirilmiştir. 3083 Sayılı Kanun’da da topraklandırılan çiftçilerin geçerli sebepleri olmadan aralıksız 3 yıl süre ile topraklarını Kanun’un öngördüğü şekilde işlemezlerse toprakların geri alınacağı, dağıtılan toprakların bölünemeyeceği, miras hariç devredilemeyeceği, ayrıca kişilerin beş yıl süre ile bu arazilerini başka bir tasarrufa da konu edemeyecekleri düzenlenme altına alınmıştır. Ancak 6292 Sayılı Kanun’da tarımsal amaçlı olarak kullanılan ve halen kullanılmakta olan tarımsal arazilerin hak sahiplerine satıldıktan sonra yine bu amaçta kullanımlarının sağlanması hususunda tapuya şerh veya belirtme konulmasına ilişkin herhangi bir düzenleme getirilmemiştir. Sadece söz konusu taşınmazların sonradan tarımsal amaç dışında kullanılması durumunda, taşınmazın satış tarihi itibariyle rayiç bedelin yüzde yetmişi üzerinden hesaplanacak bedel esas alınarak aradaki farkın kanuni

faizi ile birlikte son kayıt malikinden tahsil edileceği ifade edilmiştir. Dolayısıyla mevcut yasal düzenlemede, taşınmaların tarım dışı amaçla kullanımı engelleyici şerh veya herhangi bir belirtmenin bulunmayışı bir eksiklik olarak değerlendirilmektedir.

Gerek rayiç bedelde sağlanan indirimler ve kira ile ecrimisil bedellerinin mahsubu gerekse de taşınmazların doğrudan satışı ile hak sahiplerine sağlanan avantajların, bir süre sonra tarım arazilerinin tarım dışı amaçlı olarak kullanılması durumunda, anlamsızlaşmasına ve anılan Kanun’un amacından uzaklaşılmasına neden olacağı sonucuna ulaşılmıştır.

Hazine ve diğer kamu kurumlarının mülkiyet ve yönetimlerindeki arazi kaynaklarının etkin yönetimi ve ekonomiye kazandırılması, profesyonel bilgi ve uzmanlık deneyimi gerektirmektedir. Bu tür işlemlerde görev alacak personelin gayrimenkul geliştirme ve yönetimi alanında uzmanlığının olması zorunlu görülmektedir. Özellikle arazilerin tespiti, cinsleri ve nevilerinin analizi, potansiyel kullanım biçimleri ile etkin ve verimli kullanım analizlerinin yapılması, arazilerin satış amaçlı değerleme, kira ve ecrimisil bedellerinin uluslararası değerleme standartlarına göre tespiti, taşınmaz üzerinde sınırlı ayni hakların tesisi, sözleşme yönetimi ve diğer yöntemlerle taşınmazların ekonomiye kazandırılması gibi çalışma alanları gayrimenkul geliştirme ve yönetimi uzmanlarının sorumluluk alanına girmektedir. Saha çalışmalarının sonuçlarına satış amaçlı olarak tarımsal arazi değerleme ve satış süreçlerine yönelik olarak tespit edilen sorunların birçoğunun mevcut MEGM çalışanlarının gayrimenkul geliştirme ve yönetimi alanında uzmanlığının yetersizliğinden ileri geldiği vurgulanmalıdır. İnceleme sonuçlarına göre her ne kadar Milli Emlak Genel Müdürlüğü merkez ve taşra örgütlerinde yapılan işlemlerin daha sağlıklı, hızlı ve verimli olması için bazı altyapı ve uygulamalarla taşınmazların tespiti, envanteri, değerleme ve geliştirme süreçlerinin desteklenmesine gereksinim olduğu, veritabanı ve otomasyona ilişkin çalışmalara ilave olarak nitelikli insan kaynağının geliştirilmesi ve istihdamda gayrimenkul geliştirme ve yönetimi uzmanlığına ağırlık verilmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır.

KAYNAKLAR

Anonim. 1945. 4753 sayılı Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu, TC Resmi Gazete, Sayı:

6032, 15.06.1945.

Anonim. 1973. 1757 sayılı Toprak ve Tarım Reformu Kanunu, TC Resmi Gazete, Sayı:

14599, 19.07.1973.

Anonim. 1982. 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, TC Resmi Gazete, Sayı:

17863, 09.11.1982.

Anonim. 1984. 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlemesine Dair Tarım Reformu Kanunu, TC Resmi Gazete, Sayı: 18592, 01.12.1984

Anonim. 1994. Mülga 198 Sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, Hazineye Ait tarım Arazilerinin Muhtaç Çiftçilere Kiraya Verilmesi, TC Resmi Gazete, 06.10.1994.

Anonim. 1995. 4070 sayılı Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, TC Resmi Gazete, Sayı: 22207, 19.02.1995.

Anonim. 2000. Devlet Planlama Teşkilatı, Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı, Tarımsal Politikalar ve Yapısal Düzenlemeler Özel İhtisas Komisyonu Raporu, Devlet Planlama Teşkilatı:2516-ÖİK:534, Ankara.

Anonim. 2005. 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, TC Resmi Gazete, Sayı: 25880, 19.07.2005.

Anonim. 2005. Hazinenin Özel Mülkiyetindeki Taşınmazlar ile Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin Kiraya Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında 300 Sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, TC Resmi Gazete, Sayı:

25972, 20.10.2005.

Anonim. 2012. 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, TC Resmi Gazete, Sayı: 28275, 26.04.2012.

Anonim. 2013. Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında 355 Sıra Sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, TC Resmi Gazete, Sayı:28663, 31.05.2013

Anonim. 2016. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Veri Tabanı İş Zekası Programı.

Anonim. 2017a. Özel İhtisas Komisyonu Raporları http://www.kalkinma.gov.tr.

Pages.OzelIhtisasKomisyonuRaporlari.aspx Erişim Tarihi: 10.12.2017.

Anonim. 2017b. Web Sitesi: http://www.tuik.gov.tr Gayrisafi Yurtiçi Hasıla, İktisadi Faaliyet Kollarına (A21) Göre Cari Fiyatlarla (değer, pay, değişim oranı), 1998-2015 Tablosu) Erişim Tarihi 08.06.2017.

Anonim. 2017c. Web Sitesi: http://www.tuik.gov.tr İstihdam edilenlerin yıllara göre iktisadi faaliyet kolları ve dağılımı tablosu Erişim Tarihi 08.06.2017.

Anonim. 2017d. Web Sitesi: http://www.tarim.gov.tr Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı. (Mülga Tarım ve Köyişleri Bakanlığı). (2008). Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı. Türk Tarım Sektörünün Avrupa Birliği Sürecinde İncelenmesi(Tarım ve Kırsal Kalkınma Faslı). Ankara.

Anonim. 2017e. http://www.on5yirmi5.com.dosya.turkiyenin-illeri.11-bilecik-hakkinda-genel-bilgi, Erişim Tarihi: 08.10.2017.

Anonim. 2017f. http://www.kalkinma.gov.tr..pages.OzelIhtisasKomisyonuRaporları.

Erişim Tarihi 10.12.2017.

Anonim. 2017g. http://www.tuik.gov.tr.UstMenu.do?metod=temelist Erişim Tarihi:

06.06.2017.

Aydoğuş O. 2009. Tarımdaki Çözülmenin İşsizlik Üzerine Etkileri ve Çözüm Önerileri TİSK, Nisan 2009 http;//www.tisk.org.tr/işveren_sayfa.asp?yazi_id=2351, Erişim Tarihi: 10.10.2017.

Boratav. K. 2003. Türkiye İktisat Tarihi 1908-2002. 7. Baskı, İmge Kitabevi Yayınları, Ankara.

Candan, E. 2009. Türkiye’de Kalkınmanın Finansmanında Tarımın Rolü. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Bölümü İktisat Anabilim Dalı, Doktora Tezi (Basılmamış). 273, İzmir.

Çamurcuğlu. G. 2009. Türkiye Cumhuriyeti’nin Toprak Reformu ve Milli Burjuvazi Yaratma Çabası, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, C XIII (1-2).

Çelik, Z. 2005. Planlı Dönemde Türkiye’deki Kırsal Kalkınma Politika ve Uygulamaları Üzerine Bir Değerlendirme. Planlama Dergisi, (2): 61-71.

Deran, A. 2005. Meyve Bahçelerinde Maliyetlerin Muhasebe Kavramı Çerçevesinde Hesaplanması ve Uygulamaları. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.

Doktora Tezi (Basılmamış). Ankara.

Dinler. Z. 1996. Tarım Ekonomisi, Ekin Yayınları, Bursa.

Dinler. Z. 2000. Tarım Ekonomisi, Ekin Kitapevi Yayını, Bursa.

Ege, H. 2011. Tarım Sektörünün Ekonomideki Yeri ve Önemi. Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü. Tepge Bakış. 1303-8346.7. Ankara.

Eraktan. G. 1989. Tarım Politikası. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Ankara.

Ergül, Ş. 1990. Türkiye Ekonomisinde Tarım Sektörü ve Gelişmeleri. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi (Basılmamış). 74, İstanbul.

Erhalim, S. 2011. Türkiye’de Tarım Sektöründe İstihdamın Azalması ve İşgücü Piyasasına Etkisi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi (Basılmamış). 135, İzmir.

Kendir, H. 2000. Türkiye’de Tarım Sektörü Yönetiminde Değişim. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi (Basılmamış).162, Ankara.

Kılıç, İ. 2001. Türkiye Ekonomisinin İktisadi Kalkınmasında Tarım Sektörünün Etkisi ve Sektörün Gelişimi. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi (Basılmamış). 202, Sakarya.

Koçak O. ve Uygun E. 2014. Göçün Tarım Sektöründe Faaliyet Gösteren Pazar Çalışanlarına Etkisi ve Yalova örneği. Hak-İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi, (3): 192-205.

Maliye Bakanlığı. (2016) Milli Emlak Genel Müdürlüğü Veritabanı İş Zekası Programı.

Oktar, S. 1984. Türkiye’de Tarım Sektörünün Yapısal Düzenlenmesinde Toprak ve Tarım Reformu ile Kooperatifçilik. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans Tezi (Basılmamış). 271, İstanbul.

Özkaynak. S. 2008. Türkiye’de Tarımın Bilinçli Yok Edilişi. Toplumsal Çözüm Yayınları, Ankara.

Sevinç, G., Asoğlu, V., Sevinç, M.R., Kaya, K. ve Alancıoğlu, E. 2015. Demokrat Parti Döneminde Türkiye’de Uygulanan Tarım Politikaları, GAP VII. Tarım Kongresi, 28 Nisan – 1 Mayıs 2015, Şanlıurfa, s. 64-69.

Tanrıvermiş, H. and Bülbül, M., 2007. The Role of Agriculture in Turkish Economy at the Beginning of the European Union Accession Negotiations. Journal of Applied Sciences. 7(4):612-625.

Tanrıvermiş, H., 2017. Gayrimenkul Değerleme Esasları, SPL Sermaye Piyasası Lisanslama Sicil ve Eğitim Kuruluşu, Lisanslama Sınavları Çalışma Kitapları Ders Kodu: 1014 (Konut Değerleme Sınavı, Gayrimenkul Değerleme Sınavı), Ankara.

Topuz, H. 2007. Cumhuriyet Dönemi Ekonomisinde Tarımsal Yapının İncelenmesi (1923- 1950). Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yayını, 12(3): 367-380.

Yavuz. F. 2008. Türkiye’de Tarım Politikası. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 31 (Özel Sayı): 9-22.

EKLER

Ek-1 Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi ... 71 Ek-2 Merkez İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi ... 80 Ek-3 İnhisar İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi... 83 Ek-4 Bozuyük İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi ... 89 Ek-5 Osmaneli İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi ... 91 Ek-6 Söğüt İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi ... 93 Ek-7 Yenipazar İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi ... 130

Ek-1 Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (1/10)

İlçe

Taşınmaz Ada ve

Parsel

Yüzölçümü (m2)

Taşınmazın Mülkiyet Durumu (Tamamı Hazine Mülkiyetinde / Hisseli) (m2)

Satış Değeri (TL/m2)

Satış Bedeline Uygulanan

İndirim (%)

Nihai Satış Değeri (TL)

Gölpazarı /856 9.100,00 7.600,00 m2 Maliye Hazinesi 1.500,00 m2

şahsa satılmıştır 1,5 50+20 900,00 Gölpazarı /2632 3.300,00 3.300,00 m2 Yaşar DENİZLİ’e satılmıştır 1,5 50+20 1.980,00 Gölpazarı /2481 1.420,00 1.420,00 m2 Satali DOĞAN’a satılmıştır. 1,6 50+20 908,80 Gölpazarı /2577 1.456,00 1.456,00 m2 Sefer SARI’a satılmıştır 1,6 50+20 932,00 Gölpazarı /286 1.550,00 1.550,00 m2 Bekir YILDIRIM’a

satılmıştır. 3,5 50+20 2.170,00

Gölpazarı /625 3.375,00 3.375,00 m2İbrahim Can YONGACI’a

satılmıştır. 3,65 50+20 4.927,50

Gölpazarı /285 2.650,00 2650,00 m2 Ali Rıza AY ‘a satılmıştır. 3,5 50+20 3.710,00 Gölpazarı /713 950,00 950,00 m2 İbrahim Can YONGACI’a

satılmıştır. 3,7 50+20 1.406,00

Gölpazarı /3065 6.600,00 6.600,00 m2 Kamile ÇÖKECİK’e

satılmıştır. 3,8 50+20 10.032,00

Gölpazarı /705 488,00 488,00 m2 İbrahim Can YONGACI’a

satılmıştır. 3,7 50+20 722,24

Gölpazarı /589 10.300,00

Kalan 2.300,00 m2 Maliye Hazinesi 8.000,00 m2 Mustafa TEMİZKAN’a

satılmıştır. 1,5 50+20 4.800,00

Gölpazarı /588 7.000,00 7.000,00 m2 Hasan AKKAYA’a

satılmıştır. 1,5 50+20 4.200,00

Gölpazarı /537 10.100,00

Kalan 7.100,00 m2 Maliye Hazinesi 3.000,00 m2 Tahsin ÖZDEMİR’e

satılmıştır. 1,5 50+20 1.800,00

Gölpazarı /213 20.500,00

Kalan 15.000,00 m2 Maliye Hazinesi 5.000,00 M2 Yaşar DENİZLİ’e

satılmıştır. 1,5 50+20 3.000,00

Gölpazarı 122/60 8.019,64

Kalan 5.019,64 m2 Maliye Hazinesi 1.000,00 m2 Ziya KARA’a ve 2.000,00

Ahmet ÖNDERE’e satılmıştır. 1,25 50+20 1.500,00

Gölpazarı /856 9.100,00

Kalan 3.720,00 m2 Maliye Hazinesi 5.380,00 m2 Yaşar DENİZLİ’ye

satılmıştır.

1,5 50+20 3.228,00

Gölpazarı /315 350,00 350,00 m2 Ömer YILMAZ’a satılmıştır. 1,5 50+20 210,00 Gölpazarı /834 15.500,00 Kalan 5.500,00 m2 Maliye Hazinesi

10.000,00 m2 İdris ÖZKAN’a satılmıştır. 1,5 50+20 6.000,00 Gölpazarı /3045 9.450,00 Nurettin UĞURLU’ya 9.450,00 m2

satılmıştır. 3,8 50+20 14.364,00

Gölpazarı 116/194 3.160,00 Kalan 660,00 m2 Maliye Hazinesi

2.500,00 m2 Halil ELMAS’a satılmıştır. 2,5 50+20 2.500,00 Gölpazarı 102/2 575,00 Hayati ÜREM’e 575,00 m2 satılmıştır. 3,8 50+20 874,00 Gölpazarı /470 2.675,00 Salih ÖZOK’a 2.675,00 m2 satılmıştır. 4 50+20 4.280,00

Ek-1 (Devam) Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (2/10)

İlçe

Taşınmaz Ada ve

Parsel

Yüzölçümü (m2)

Taşınmazın Mülkiyet Durumu (Tamamı Hazine Mülkiyetinde / Hisseli) (m2)

Satış Değeri (TL/m2)

Satış Bedeline Uygulanan

İndirim (%)

Nihai Satış Değeri (TL)

Gölpazarı 121/16 1.206,00 Yaşar ÇİFTCİ’e 1.206,00 m2 satılmıştır. 3,5 50+20 1.688,40 Gölpazarı /864 663,00 Nafiz DEĞİRMENCİ’e 663,00 m2

satılmıştır. 1,5 50+20 397,80

Gölpazarı /1613 4.200,00 Mustafa KALAYCI’a 4200,00 m2

satılmıştır. 1,8 50+20 3.024,00

Gölpazarı /2573 172,00 Sadık ÇAKIR’a172,00 M2 satılmıştır. 1,7 50+20 116,96 Gölpazarı /1616 2.232,00 Recep GÜNAL’a2.232,00 m2 satılmıştır. 1,8 50+20 1.607,04 Gölpazarı /2571 292,00 Ürfet SARI’a292,00 m2 satılmıştır. 1,7 50+20 198,56

Gölpazarı /305 2.278,00 Yakup KALAYCI’a2.278,00 m2

satılmıştır. 1,7 50+20 1.549,04

Gölpazarı /323 1.535,00 Yakup KALAYCI’a1.535,00 m2

satılmıştır. 1,65 50+20 1.013,10

Gölpazarı /332 5.390,00 Yakup KALAYCI’a5.390,00 m2

satılmıştır. 1,7 50+20 3.665,20

Gölpazarı /1620 1.800,00 Yakup KALAYCI’a 1.800,00 m2

satılmıştır. 1,8 50+20 1.296,00

Gölpazarı /198 12.100,00 Sadık ÇAKIR’a12.100,00 m2 satılmıştır. 2 50+20 9.680,00 Gölpazarı /2576 640,00 Ürfet SARI’a640,00 m2 satılmıştır. 1,6 50+20 409,60 Gölpazarı /545 4.500,00 Hüseyin YURTTAŞ’a4.500,00 m2

satılmıştır. 1,5 50+20 2.700,00

Gölpazarı /1590 4.000,00 Hüseyin YURTTAŞ’a4.000,00 m2

satılmıştır. 1,7 50+20 2.720,00

Gölpazarı /418 4.600,00 Murat SAYIN’a4.600,00 m2 satılmıştır. 2,4 50+20 4.416,00 Gölpazarı /841 12.100,00 Hüseyin YURTTAŞ’a12.100,00 m2

satılmıştır. 1,5 50+20 7.260,00

Gölpazarı /2930 28.725,00

Kalan 18.725,00 m2 Maliye Hazinesi 10.000,00 m2 Mehmet ÇAKMAK’a

satılmıştır. 1,6 50+20 6.400,00

Gölpazarı /2593 460,00 Yaşar İLERİ’e460,00 m2 satılmıştır. 1,8 50+20 331,20

Gölpazarı /833 21.300,00

Kalan 15.300,00 m2 Maliye Hazinesi 6.000,00 m2 Yakup KALAYCI’a

satılmıştır. 1,5 50+20 3.600,00

Gölpazarı /590 1.600,00 Kalan 800,00 m2 Maliye Hazinesi 800,00

m2 Sefer SARI’a satılmıştır. 1,5 50+20 480,00 Gölpazarı /3094 8.750,00

Kalan 4.750,00 m2 Maliye Hazinesi 4.000,00 m2 Nafiz DEĞİRMENCİ’e

satılmıştır. 1,6 50+20 2.560,00

Gölpazarı /2892 9.725,00

Kalan 5.825,00 m2 Maliye Hazinesi 900,00 m2 Mustafa oğlu Ahmet ATILKANMuvafatname İle satın almıştır.

. 3.000,00 m2 Mustafa KALAYCI’a satılmıştır.

1,6 50+20 2.496,00

Ek-1 (Devam) Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (3/10)

İlçe Taşınmaz Ada ve Parsel

Yüzölçümü (m2)

Taşınmazın Mülkiyet Durumu (Tamamı Hazine Mülkiyetinde /

Hisseli) (m2)

Satış Değeri (TL/m2)

Satış Bedeline Uygulanan

İndirim (%)

Nihai Satış Değeri (TL)

Gölpazarı /2059 1.740,00

1.740,00 m2 Mustafa oğlu Ahmet ATILKANMuvafatname İle satın

almıştır. 2,25 50+20 1.566,00

Gölpazarı /2592 620,00

620,00 m2 Mustafa oğlu Ahmet ATILKANMuvafatname ile satın

almıştır. 1,8 50+20 446,40

Gölpazarı /1633 462,00

462,00 m2 Mustafa oğlu Ahmet ATILKANMuvafatnameile satın

almıştır.

1,8 50+20 332,64

Gölpazarı /572 490,00

490,00 m2 Mustafa oğlu Ahmet ATILKANMuvafatnameile satın

almıştır. 1,5 50+20 294,00

Gölpazarı /122 5.600,00

5.600,00 m2 Mustafa oğlu Ahmet ATILKANMuvafatnameile satın

almıştır. 1,7 50+20 3.808,00

Gölpazarı 286/7 4.334,80 Mehmet YILDIRIM’a4.334,80

m2 satılmıştır. 1,5 50+20 2.600,88

Gölpazarı /845 900,00 İdris YAĞCI’a900,00 m2

satılmıştır. 1,5 50+20 540,00

Gölpazarı /3720 1.125,00 İdris YAĞCI’a1.125,00 m2

satılmıştır. 1,7 50+20 765,00

Gölpazarı /836 12.200,00

Kalan 10.200,00 m2 Maliye Hazinesi 2.000,00 m2 İdris

YAĞCI’a satılmıştır.

1,5 50+20 1.200,00

Gölpazarı /846 2.500,00

Kalan 500,00 m2 Maliye Hazinesi 2.000,00 m2 Arif Mehmet

ŞAHİN’e satılmıştır. 1,5 50+20 1.200,00 Gölpazarı /2578 4.180,00 Hüseyin SARI’a4.180,00 m2

Taksitle satılmıştır. 1,6 .50 3.344,00 Gölpazarı /1614 1.023,00 Hüseyin SARI’a1.023,00

m2Taksitle satılmıştır. 1,8 .50 920,70 Gölpazarı /3721 6.650,00 Hüseyin SARI’a 6.650,00 m2

Taksitle satılmıştır. 1,23 .50 4.089,75 Gölpazarı /340 2.000,00 Hüseyin SARI’a 2.000,00 m2

Taksitle satılmıştır. 1,7 .50 1.700,00 Gölpazarı /3037 3.050,00 Ali KÖK’e 3.050.00 m2 Taksitle

satılmıştır. 3,8 .50 5.795,00

Gölpazarı /3034 1.825,00 Ali KÖK’e 1.825,00 m2 Taksitle

satılmıştır. 3,8 .50 3.467,50

Gölpazarı /1595 2.200,00 Şerif Ahmet YILMAZ’a 2.200,00

m2 Taksitle satılmıştır. 1,7 .50 1.870,00

Gölpazarı /863 2.300,00

Kalan 1.300,00 m2 Maliye Hazinesi Tahsin TEMİZKAN’a 1.000,00 m2 Taksitle satılmıştır.

1,5 .50 750,00

Gölpazarı /2628 3.280,00

Kalan 1.640,00 m2 Maliye Hazinesi Tahsin TEMİZKAN’a 1.640,00 m2 Taksitle satılmıştır.

1,5 .50 1.230,00

Gölpazarı /3029 3.725,00 Hasan SÜNNÜ’e 3.725,00 m2

Taksitle satılmıştır. 3,8 .50 7.077,50 Gölpazarı /3043 3.375,00 Osman KARATAŞ’a 3.375,00

m2 Taksitle satılmıştır. 3,8 .50 6.412,50

Toplam: 65 ToplamYüzölçümü 319.466,44 181.530,99

Ek-1 (Devam) Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (5/10)

İlçe

Taşınmaz Ada ve

Parsel

Satış Yapılan Kişi (Kiracı / Paydaş / Kullanıcı)

Geçmiş Yıllar Ecrimisil Takibatı (Süre / Tutar)

Geçmiş Yıllar Kira

Takibatı / (Süre / Tutar)

Satış Şekli (Peşin / Taksitli)

Taşınmazın Satışının Kaçıncı

Defada Gerçekleştirildiği Gölpazarı /856 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005/ 27,00 TL -

01.01.2008-22.09.2010/ 5,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /2632 Kullanıcı 01.01.2005-06.04.2005 / 33,00 TL -

01.01.2008-24.09.2010/ 140,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /2481 Kullanıcı 01.01.2005-07.04.2005/ 14,20 TL -

01.01.2008-23.09.2010/ 75,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /2577 Kullanıcı 01.01.2003-06.04.2005 /26,10 TL-

01.01.2008-23.09.2010/ 60,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /286 Kullanıcı 01.01.2003-14.04.2005-24,80 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /625 Kullanıcı 01.01.2004-13.04.2005 / 37,00 TL -

01.01.2006-02.09.2010/200,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /285 Kullanıcı 01.01.2006-02.09.2010/ 125,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /713 Kullanıcı 01.01.2008-02.09.2010/ 20,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /3065 Kullanıcı 01.01.2008-02.05.2012/495,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /705 Kullanıcı 01.01.2003-13.04.2005 / 8,00 TL -

01.01.2006-02.09.2010 / 75,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /589 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 /144,00 TL -

01.01.2008-22.09.2010/ 145,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /588 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 /126,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /537 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 48,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /213 Kullanıcı 01.01.2003-07.04.20058 / 80,00 TL -

01.01.2010-20.09.2010/100,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı 122/60 Kullanıcı

Ahmet ÖNDER 01.01.2006-19.08.2010/225,00 TL Ziya KARA 01.01.2006-19.08.2010 /150,00 TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /856 Kullanıcı 01.01.2005 - 06.04.2005/ 53,80 TL -

01.01.2008-24.09.2010 / 230,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /315 Kullanıcı 01.01.2006 - 20.09.2010 / 75,00 TL

- 01.01.2011-10.01.2012 / 65,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /834 Kullanıcı 01.01.2005 - 11.04.2005 / 100,00

TL - 01.01.2008-22.09.2010 / 450,00 TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /3045 Kullanıcı 01.01.2008-02.05.2012 / 705,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı 116/194 Kullanıcı 09.04.2007-09.04.2009 / 240,00 TL - 09.04.2009-19.08.2010 / 180,00

TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı 102/2 Kullanıcı 01.01.2007-15.08.2011 / 45,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /470 Kullanıcı 01.01.2003-13.04.2005 / 48,00 TL -

01.01.2006-02.09.2010 / 200,00 TL Peşin 1. Kez

Ek-1 (Devam) Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (6/10)

İlçe

Taşınmaz Ada ve

Parsel

Satış Yapılan Kişi (Kiracı / Paydaş / Kullanıcı)

Geçmiş Yıllar Ecrimisil Takibatı (Süre / Tutar)

Geçmiş Yıllar Kira

Takibatı / (Süre / Tutar)

Satış Şekli (Peşin / Taksitli)

Taşınmazın Satışının Kaçıncı

Defada Gerçekleştirildiği Gölpazarı 121/16 Kullanıcı 01.01.2007- 15.08.2011 / 90,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /864 Kullanıcı 01.01.2003- 11.04.2005 / 10,50 TL

/ 01.01.2008-22.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /1613 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 75,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /2573 Kullanıcı 01.01.2003-06.04.2005 / 3,00 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /1616 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 40,00 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 110,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /2571 Kullanıcı 01.01.2003-06.04.2005 / 5,50 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /305 Kullanıcı 01.01.2006-25.01.2011 / 227,50 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /323 Kullanıcı 01.01.2003-07.04.2005 / 27,00 TL - 01.01.2006-20.09.2010 / 125,00

TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /332 Kullanıcı 01.01.2001-20.09.2010 / 300,00 TL - 21.09.2010-20.07.2011 /

120,00 TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /1620 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 32,40 TL - 01.01.2008-23.09.2010 / 100,00 TL-24.09.2010-20.07.2011 / 65,00 TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /198 Kullanıcı

01.01.2003-07.04.2005 / 217,80 TL - 01.01.2008-20.09.2010 / 400,00 TL - 20.09.2010-20.07.2011 / 280,00 TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /2576 Kullanıcı 01.01.2003-06.04.2005 / 11,60 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 18,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /545 Kullanıcı

01.01.2003-06.04.2005 / 72,00 TL01.01.2008-20.09.2010 / 200,00

TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /1590 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 64,00 TL - M01.01.2008-23.09.2010 / 185,00

TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /418 Kullanıcı 01.01.2009-04.03.2010 / 60,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /841 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 192,00 TL -

01.01.2008-22.09.2010 / 540,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /2930 Kullanıcı 01.01.2003-06.04.2005 / 324,00 TL

- 01.01.2008-24.09.2010 / 450,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /2593 Kullanıcı 01.01.2003-04.04.2005 / 8,30 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /833 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 108,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /590 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 15,00 TL -

01.01.2008-22.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /3094 Kullanıcı 01.01.2003-06.04.2005 / 77,50 TL -

01.01.2008-24.09.2010 / 190,00 TL Peşin 1. Kez

Ek-1 (Devam) Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (7/10)

İlçe

Taşınmaz Ada ve

Parsel

Satış Yapılan Kişi (Kiracı / Paydaş / Kullanıcı)

Geçmiş Yıllar Ecrimisil Takibatı (Süre / Tutar)

Geçmiş Yıllar Kira Takibatı

/ (Süre / Tutar)

Satış Şekli (Peşin / Taksitli)

Taşınmazın Satışının Kaçıncı

Defada Gerçekleştirildiği

Gölpazarı /2892 Kullanıcı

Mustafa KALAYCI - 01.01.2003-06.04.2005 / 54,00 TL - Ahmet ATILKAN’ nın vefaat eden babası Mustafa ATILKAN -

01.01.2003-06.04.2005 / 16,20 TL

Peşin 1. Kez

Gölpazarı /2059 Kullanıcı 01.01.2003-07.04.2005 / 31,30 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 100,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı /2592 Kullanıcı 01.01.2003-04.04.2005 / 7,20 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /1633 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 7,40 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /572 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 8,65 TL -

01.01.2008-20.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /122 Kullanıcı 01.01.2003-07.04.2005 / 100,80 TL -

01.01.2008-20.09.2010 / 225,00 TL Peşin 1. Kez Gölpazarı 286/7 Kullanıcı 01.01.2009-12.08.2009 / 45,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /845 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 11,60 TL -

01.01.2008-22.09.2010 / 45,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /3720 Kullanıcı 01.01.2003-07.04.2005 / 19,00 TL -

01.01.2008-24.09.2010 / 60,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /836 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 /36,00 TL -

01.01.2008-22.09.2010 / 90,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /846 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 32,00 TL -

01.01.2008-22.09.2010 / 90,00 TL Peşin 1. Kez

Gölpazarı /2578 Kullanıcı 01.01.2003-06.04.2005 / 75,20 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 190,00 TL Taksitle 1. Kez Gölpazarı /1614 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 18,00 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 45,00 TL Taksitle 1. Kez Gölpazarı /3721 Kullanıcı 01.01.2003-07.04.2005 / 72,00 TL -

01.01.2008-24.09.2010 / M190,00 TL Taksitle 1. Kez Gölpazarı /340 Kullanıcı 01.01.2004-20.09.2010 / 230,00 TL - Taksitle 1. Kez Gölpazarı /3037 Kullanıcı 01.01.2008-02.05.2012 / 230,00 TL Taksitle 1. Kez Gölpazarı /3034 Kullanıcı 01.01.2008-02.05.2012 / 135,50 TL Taksitle 1. Kez

Gölpazarı /1595 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 39,60 TL -

01.01.2008-23.09.2010 / 105,00 TL Taksitle 1. Kez Gölpazarı /863 Kullanıcı 01.01.2003-11.04.2005 / 18,00 TL -

01.01.2008-22.09.2010 / 45,00 TL Taksitle 1. Kez Gölpazarı /2628 Kullanıcı 01.01.2004-06.04.2005 / 19,50 TL -

01.01.2008-24.09.2010 / 60,00 TL Taksitle 1. Kez Gölpazarı /3029 Kullanıcı 01.01.2008-02.05.2012 / 280,00 TL Taksitle 1. Kez Gölpazarı /3043 Kullanıcı 01.01.2008-02.05.2012 / 255,00 TL Taksitle 1. Kez

Toplam:

65

Toplam Yüzölçümü

Ek-1 (Devam) Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (8/10)

İlçe

Taşınmaz Ada ve

Parsel

Davaya Konu Olup Olmadığı (Evet/Hayır), Davanın Konusunun

ve Sonucunun Ne Olduğu

Taşınmazın Üzerinde Mevcut Durumda Ne Olduğu

Taşınmazın Satın Alınması İçin İdareye

Başvuru Tarihi

Tapuda Ferağ Verildi mi Verildiyse Ferağ

Tarihi

İdareye Başvuru ve Tapuda Ferağ

Tarihleri Arasındaki

Süre (ay)

Gölpazarı /856 Değildir Hububat Ekimi 25.02.2014 31.10.2016 31

Gölpazarı /2632 Değildir Hububat Ekimi 25.02.2014 31.10.2016 31

Gölpazarı /2481 Değildir Hububat Ekimi 23.12.2014 31.10.2016 24

Gölpazarı /2577 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 31.10.2016 30

Gölpazarı /286 Değildir Hububat Ekimi 21.04.2014 07.10.2016 30

Gölpazarı /625 Değildir Hububat Ekimi 24.02.2014 21.10.2016 32

Gölpazarı /285 Değildir Fidanlık 07.02.2014 21.07.2016 30

Gölpazarı /713 Değildir Fidanlık 24.02.2014 21.10.2016 32

Gölpazarı /3065 Değildir Hububat Ekimi 24.02.2014 12.12.2016 34

Gölpazarı /705 Değildir Hububat Ekimi 24.02.2014 21.10.2016 33

Gölpazarı /589 Değildir Hububat Ekimi 22.02.2014 04.10.2016 32

Gölpazarı /588 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 31.10.2016 31

Gölpazarı /537 Değildir Hububat Ekimi 01.04.2014 28.10.2016 31

Gölpazarı /213 Değildir Fidanlık 25.02.2014 31.10.2016 32

Gölpazarı 122/60 Değildir Fidanlık Ahmet ÖNDER

27.02.2014 - Ziya KARA 27.02.2014

03.11.2016 33

Gölpazarı /856 Değildir Hububat Ekimi 25.02.2014 31.10.2016 32

Gölpazarı /315 Değildir Hububat Ekimi 31.12.2014 26.10.2016 22

Gölpazarı /834 Değildir Hububat Ekimi 25.03.2014 13.10.2016 31

Gölpazarı /3045 Değildir Hububat Ekimi 10.03.2014 26.10.2016 32

Gölpazarı 116/194 Değildir Meyve Bahçesi 03.03.2014 21.07.2016 28

Gölpazarı 102/2 Değildir Fidanlık 02.07.2014 26.10.2016 27

Gölpazarı /470 Değildir Hububat Ekimi 14.04.2014 13.10.2016 30

Gölpazarı 121/16 Değildir Hububat Ekimi 31.03.2015 10.03.2017 24

Gölpazarı /864 Değildir Hububat Ekimi 06.03.2014 02.11.2016 32

Gölpazarı /1613 Değildir Hububat Ekimi 27.02.2014 03.11.2016 32

Gölpazarı /2573 Değildir Hububat Ekimi 04.03.2014 03.11.2016 32

Ek-1 (Devam) Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (9/10)

İlçe Taşınmaz Ada ve

Parsel

Davaya Konu Olup Olmadığı

(Evet/Hayır), Davanın Konusunun ve Sonucunun Ne

Olduğu

Taşınmazın Üzerinde Mevcut Durumda Ne Olduğu

Taşınmazın Satın Alınması İçin İdareye

Başvuru Tarihi

Tapuda Ferağ Verildi mi Verildiyse Ferağ

Tarihi

İdareye Başvuru ve Tapuda Ferağ

Tarihleri Arasındaki

Süre (ay)

Gölpazarı /1616 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 01.11.2016 32

Gölpazarı /2571 Değildir Hububat Ekimi 31.12.2014 01.11.2016 23

Gölpazarı /305 Değildir Hububat Ekimi 25.02.2014 01.11.2016 33

Gölpazarı /323 Değildir Fidanlık 25.02.2014 01.11.2016 33

Gölpazarı /332 Değildir Fidanlık 25.02.2014 01.11.2016 33

Gölpazarı /1620 Değildir Hububat Ekimi 25.02.2014 02.11.2016 33

Gölpazarı /198 Değildir Hububat Ekimi 04.03.2014 03.11.2016 33

Gölpazarı /2576 Değildir Hububat Ekimi 31.12.2014 01.11.2016 23

Gölpazarı /545 Değildir Hububat Ekimi 12.03.2014 17.11.2016 32

Gölpazarı /1590 Değildir Hububat Ekimi 12.03.2014 17.11.2016 32

Gölpazarı /418 Değildir Hububat Ekimi 24.04.2015 16.11.2016 19

Gölpazarı /841 Değildir Hububat Ekimi 12.03.2014 17.11.2016 31

Gölpazarı /2930 Değildir Hububat Ekimi 25.02.2014 03.11.2016 33

Gölpazarı /2593 Değildir Hububat Ekimi 07.01.2015 07.11.2016 23

Gölpazarı /833 Değildir Hububat Ekimi 25.02.2014 02.11.2016 33

Gölpazarı /590 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 03.11.2016 31

Gölpazarı /3094 Değildir Hububat Ekimi 06.03.2014 02.11.2016 32

Gölpazarı /2892 Değildir Hububat Ekimi

Mustafa KALAYCI - 27.02.2014 - Ahmet ATILKAN’ nın vefaat

eden babası Mustafa ATILKAN-

18.03.2014

Mustafa KALAYCI - 31.10.2016 -

Ahmet ATILKAN- 16.11.2016

32

Gölpazarı /2059 Değildir Hububat Ekimi 14.11.2016 16.11.2016 Gölpazarı /2592 Değildir Hububat Ekimi 14.11.2016 16.11.2016

Gölpazarı /1633 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 16.11.2016 32

Gölpazarı /572 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 16.11.2016 32

Ek-1 (Devam) Gölpazarı İlçesinde Satışa Konu Taşınmazlar Listesi (10/10)

İlçe Taşınmaz Ada ve

Parsel

Davaya Konu Olup Olmadığı

(Evet/Hayır), Davanın Konusunun ve Sonucunun Ne

Olduğu

Taşınmazın Üzerinde Mevcut Durumda Ne Olduğu

Taşınmazın Satın Alınması İçin İdareye

Başvuru Tarihi

Tapuda Ferağ Verildi mi Verildiyse Ferağ

Tarihi

İdareye Başvuru ve Tapuda Ferağ

Tarihleri Arasındaki

Süre (ay)

Gölpazarı /122 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 15.11.2016 32

Gölpazarı 286/7 Değildir Hububat Ekimi 07.04.2015 14.11.2016 19

Gölpazarı /845 Değildir Hububat Ekimi 27.02.2014 07.11.2016 33

Gölpazarı /3720 Değildir Hububat Ekimi 27.02.2014 07.11.2016 33

Gölpazarı /836 Değildir Hububat Ekimi 27.02.2014 07.11.2016 33

Gölpazarı /846 Değildir Hububat Ekimi 08.04.2014 03.11.2016 32

Gölpazarı /2578 Değildir Hububat Ekimi 25.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /1614 Değildir Hububat Ekimi 25.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /3721 Değildir Hububat Ekimi 25.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /340 Değildir Hububat Ekimi 25.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /3037 Değildir Hububat Ekimi 26.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /3034 Değildir Hububat Ekimi 26.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /1595 Değildir Hububat Ekimi 16.12.2014 Verilmedi Gölpazarı /863 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /2628 Değildir Hububat Ekimi 18.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /3029 Değildir Hububat Ekimi 05.03.2014 Verilmedi Gölpazarı /3043 Değildir Hububat Ekimi 05.03.2014 Verilmedi

Toplam:

65

Toplam Yüzölçümü

Belgede ANKARA ÜNİVERSİTESİ (sayfa 71-140)

Benzer Belgeler