• Sonuç bulunamadı

Güvenlik Geçmişi 'ndeki öğeleri görüntüleme

Belgede Norton Security with Backup (sayfa 85-102)

Güvenlik Geçmişi, Norton ürününüzün bilgisayarınızda gerçekleştirdiği bütün etkinliklerin kaydını sunar.

Şunlar dahil tüm aktiviteler hakkındaki ayrıntıları görüntüleyebilirsiniz:

1 Güvenlik Geçmişi uyarıları ve olay iletileri

1 Farklı taramaların sonuçları

1 Symantec Security Response web sitesine gönderdiğiniz bilgiler

1 Karantinaya alınan öğeler

1 Norton Güvenlik Duvarı faaliyetleri

1 Dosya Temizleme faaliyetleri

1 Yedekleme ve geri yükleme etkinlikleri

1 Norton ürününüzün arka planda yürüttüğü güvenlik görevleri

İşlevselliklerine bağlı olarak, Güvenlik Geçmişi kategorilerinin tümü, Göster açılır listesinde bulunan aşağıdaki grupların altında görünür:

1 Tüm Etkinlikler

1 Koruma ve Performans

1 Gönderiler ve Hatalar

1 Performans

1 Bilgisel

Çeşitli ürün özellikleriyle ilgili öğeler Güvenlik Geçmişi penceresindeki ilgili kategoriler altında görünür. Örneğin, Karantina özelliği ile ilgili güvenlik öğeleri Güvenlik Geçmişi penceresindeki Karantina kategorisi altında görünür. Ayrıca, Güvenlik Geçmişi penceresi Ayrıntılar panosundaki her öğenin ayrıntılarını görüntüler.

Güvenlik Geçmişi'ndeki öğeleri görüntülemek için 1 Norton Security with Backup ana penceresinde,

Güvenlik 'e çift tıklayın ve ardından Geçmiş 'e tıklayın.

2 Güvenlik Geçmişi penceresindeki Göster açılır listesinde, görüntülemek istediğiniz öğe kategorisini seçin. Seçenekleriniz şunlardır:

Güvenlik Geçmişi

penceresindeki Yakın Geçmiş Yakın Geçmiş

görünümünde son yedi gün içinde aldığınız uyarılar görüntülenir. Belirli yakın geçmiş güvenlik olaylarının geçmişini listeler.

Güvenlik Geçmişi

penceresindeki Tam Geçmiş Tam Geçmiş

görünümünde tüm Güvenlik Geçmişi görüntülenir.

Bilgisayarınıza herhangi bir virüs, casus yazılım, kötü Tarama Sonuçları

amaçlı yazılım veya güvenlik riski bulaşıp bulaşmadığını öğrenmek için bilgisayarınızı tarayabilirsiniz.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Tarama Sonuçlarıgörünümünde, bilgisayarınızda çalıştırılan taramalarla ilgili ayrıntılar görüntülenir.

Güvenlik riskleri, bilgisayarınızda güvenlik açığı oluşturabilen şüpheli programları içerir.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Çözülen Güvenlik Riskleri görünümünde, Norton ürününüzün tespit ettiği ve onardığı, karantinaya aldığı veya kaldırdığı güvenlik risklerinin listesi görüntülenir.

Karantinaya alınan öğeler Karantinagörünümünde listelenir. Karantinaya alınan öğeleri Karantina

görünümünde de görüntüleyebilirsiniz.

Giderilen Güvenlik Riskleri

Güvenlik riskleri, bilgisayarınızda güvenlik açığı oluşturabilen şüpheli programları içerir. güvenlik risklerinin listesi görüntülenir.

Belli tehditler, sistemin yeniden başlatılmasını gerektirir. Böyle tehditler için loglar yalnızca sisteminizi yeniden başlatmanızın ardından temizlenebilir.

Giderilmeyen Güvenlik Riskleri

Güvenlik Geçmişi

Karantinası, bilgisayarınızda riskli öğeleri tecrit

edilebileceğiniz güvenli bir konum sağlar. Bu öğeler karantinadayken siz de öğelere ne yapılacağına karar verirsiniz.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Karantina görünümünde, Güvenlik Geçmişi Karantinası'nda tecrit edilmiş olan güvenlik risklerinin tümü görüntülenir.

Karantina

Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR), yeni tehditleri uygulamaların kuşkulu çalışma biçimine göre tanımlar. SONAR, henüz virüs tanımları LiveUpdate ile alınmamışken bile, kötü amaçlı kodları tespit eder ve bilgisayarınızı bunlara karşı korur.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki SONAR Etkinliğigörünümü SONAR'ın tespit ettiği güvenlik riskleriyle ilgili ayrıntıları verir. Ayrıca bu kategoride, bilgisayarınızın yapılandırmasını veya ayarlarını değiştiren etkinlikler de listelenir.

Bu kategoriye ait Daha Fazla Bilgiseçeneği, bu etkinliğin etkilediği kaynaklar hakkında bilgi verir.

SONAR Etkinliği

Güvenlik duvarı, İnternet'teki diğer bilgisayarlarla sizin bilgisayarınız arasındaki iletişimi izler.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Güvenlik Duvarı - Ağ ve Bağlantılar kategorisinde,

bilgisayarınızın bağlandığı ağlar hakkında bilgi verilir.

Ayrıca, ağlara ve bilgisayarlara güvenmek veya bunları kısıtlamak için gerçekleştirdiğiniz eylemleri de görüntüler.

Bu kategori bilgisayarınızla yaptığınız tüm TCP/IP ağ bağlantılarının geçmişini de görüntüler. Bağlantı kesildiğinde ağ bağlantıları loglanır.

Bu kategoriye ait Güvenlik Geçmişi - Gelişmiş Ayrıntılar penceresi, bilgisayarlar ve ağlar için kullanılan güven veya kısıtlama ayarlarını değiştirmenize olanak sağlar.

Güvenlik Duvarı - Ağ ve Bağlantılar

Güvenlik duvarı, İnternet'teki diğer bilgisayarlarla sizin bilgisayarınız arasındaki iletişimi izler. Güvenlik duvarı bilgisayarınızla ilgili İnternet erişimini denetlemek için kullanılan kuralların çalışır durumda olmasını sağlar.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Güvenlik Duvarı - Etkinlikler görünümünde, güvenlik duvarının oluşturduğu kurallar görüntülenir.

Oluşturduğunuz kurallar da bu görünümde görünür.

Bu kategori için Güvenlik Geçmişi: Gelişmiş Ayrıntılar penceresi oluşturulan Program kurallarını gösterir.

Bloke edilmiş program kuralına izin vermenize de olanak tanır.

Güvenlik Duvarı - Etkinlikler

İzinsiz Girişi Önleme, bilgisayarınıza giren ve bilgisayarınızdan çıkan tüm ağ trafiğinde bilinen tehditleri tarar.

Güvenlik Geçmişi

penceresindeki İzinsiz Girişi Önlemegörünümünde, en son gerçekleştirilen İzinsiz Girişi Önleme etkinlikleriyle ilgili bilgiler görüntülenir.

Bu kategoriye ait Güvenlik Geçmişi - Gelişmiş Ayrıntılar penceresi, İzinsiz Girişi Önleme özelliği, bir İzinsiz Girişi Önlemeimzası tespit ettiğinde bildirim alıp almayacağınızı belirlemenize olanak verir.

İzinsiz Girişi Önleme

Sosyal Koruma, sosyal ağ faaliyetleriniz sırasında Norton ürününüzün tespit ettiği tehditleri sıralar.

Bu tehditler genellikle sosyal paylaşım sitelerinde sahtekarların sizden faydalanmak için paylaştığı muhtelif hileledir. Norton ürününüz her bir tehdit faaliyetinin genel bilgilerini ve analizini sağlar. Söz konusu veriler Symantec Küresel İstihbarat Ağından elde edilir; burada Symantec'in analizcileri gelişen eğilimleri ve dinamik tehdit ortamını analiz eder, tanımlar ve yorumlar.

Özel bir tehditi seçerek Daha Fazla Öğrenseçeneğini tıkladığınızda, söz konusu sosyal tehditten nasıl korunacağınızı öğrenebilirsiniz.

Sosyal Medya Koruması

İndirme Sicili, indirdiğiniz yürütülebilir dosyaları saygınlık düzeylerinin analiz edilmesi için işler. Bunun ardından, İndirme Sicili ayarlarına göre, işleme sonuçları hakkında size bilgi verir.

Güvenlik Geçmişi

penceresindeki İndirme Sicili görünümünde, İndirme Sicili'nin işlediği ve bildirdiği tüm olayların ayrıntıları görüntülenir. Ayrıca bu görünüm, olayların itibar verilerine bağlı olarak uyguladığınız eylemler hakkında da bilgiler içerir.

İndirme Sicili

Norton AntiSpam, bilgisayarınızı istenmeyen e-postalardan korur.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki AntiSpam görünümünde, AntiSpam'ın işlediği e-posta iletileri hakkında bilgi verilir.

AntiSpam

Identity Safe'in çeşitli özellikleri, kimliklerinizi yönetmenize yardımcı olur ve çevrimiçi işlemler gerçekleştirirken ek güvenlik sağlar.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Kimlik görünümünde, en yeni virüs tanımlarını almak için LiveUpdate'i çalıştırdığınızda Norton ürününüz tarafından indirilen Kimlik Avını Önleme tanımları görüntülenir.

Kimlik

Norton Ürün Müdahale Koruması, Norton ürününüzü bilinmeyen, şüpheli veya zararlı uygulamaların saldırılarından korumanıza ve ürünlerin bu tür uygulamalar tarafından değiştirilmesini

engellemenize olanak verir.

Güvenlik Geçmişi

penceresindeki Norton Ürün Müdahale Koruması görünümünde, Symantec işlemlerini değiştirmek için yapılan yetkisiz girişimlerle ilgili bilgi verilir. Symantec ürününüzün bloke ettiği görevler de bu listede görünür.

Norton Ürün Müdahale Koruması

Performans uyarısı özelliği, bilgisayarınızdaki sistem etkinliklerinin etkisini görüntülemenize, izlemenize ve analiz etmenize olanak verir.

Güvenlik Geçmişi

penceresindeki Performans Uyarısıgörünümü bilgisayarınızda çalıştırılan bazı işlemlerin etkisi hakkında bilgiler verir.

Ayrıntılar işlem adını, işlemin kullandığı kaynakları, kaynak kullanımı kapsamını ve işlemin bilgisayarınızdaki genel etkisini içerir. Listede ayrıca performans uyarılarıyla ilgili loglar ve performans uyarılarından dışladığınız programlar da görünür.

Performans Uyarısı

Ağ Maliyeti Farkındalığı, ilkeleri ayarlamanıza ve Norton ürününüzün internet kullanımını sınırlamanıza olanak sağlar. Norton ürününüzün kullanabileceği ağ bant genişliği miktarını tanımlayabilirsiniz.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Ağ Maliyeti Farkındalığı görüntüsü, Norton ürününün internet kullanımını sınırlamak amacıyla yaptığınız eylemler ile ilgili ayrıntılar sunar.

Ağ Maliyeti Farkındalığı

Yedeklemegörünümünde, gerçekleştirdiğiniz yedekleme ve geri yükleme etkinliklerinin listesi görüntülenir.

Yedekleme

Bazı durumlarda, belli web sayfalarının

değerlendirmesini Symantec'e gönderebilirsiniz.

Güvenlik Geçmişi penceresinde Symantec'e Rapor Edilen Siteler görüntüsünde güvenilirliğini doğrulamak için Symantec'e gönderdiğiniz tüm web sitelerini gösterir.

Symantec'e rapor edilen siteler

Norton ürünü bazı durumlarda hata verebilir.

Örneğin, LiveUpdate'i çalıştırdığınızda veya bi klasörü taradığınızda bir hata oluşabilir. Motor hataları, zaman aşımı hataları ve program hataları bu hata türlerindendir.

Güvenlik Geçmişi

penceresindeki Norton Hata Raporlamagörünümünde, Norton ürününüzde meydana gelen hatalar görüntülenir.

Norton Hata Raporlama

E-posta hataları; Norton ürününüz, gönderdiğiniz veya aldığınız bir e-posta iletisini göndermeye, indirmeye veya taramaya çalışırken oluşan hataları içerir.

Güvenlik Geçmişi'ndeki E-posta Hataları görünümünde, E-posta hatası olduğunda aldığınız E-posta Hatası uyarılarıyla ilgili ayrıntılar görüntülenir.

Bu ayrıntılar arasında Hata Kimliğive Hata iletisi yer alır. Ayrıca bu görünümde, uyarıdaki e-posta iletisiyle ilgili konu, gönderen adresi ve alıcı adresi hakkında da bilgi verilir.

E-posta Hataları

Norton Community Watch özelliği şüpheli güvenlik verilerini veya şüpheli uygulama verilerini incelenmek üzere Symantec'e göndermenize olanak verir. Symantec yeni tehditleri belirlemek üzere verileri değerlendirir.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Norton Community Watch görünümünde, analiz edilmeleri için Symantec'e gönderdiğiniz dosyaların listesi görüntülenir.

Gönderme işleminin çeşitli aşamalarındaki dosyalar da listede görüntülenir.

Norton Community Watch

Dosya Temizleme, gereksiz geçici dosyaları siler.

Bilgisayarınızda kalan internet tarayıcı dosyaları, internet arama sözcükleri ve diğer geçici dosyalar bu tip dosyalara örnek

gösterilebilir.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki Dosya Temizlemegörünümü, bilgisayarınızda gerçekleştirilen Dosya Temizleme etkinliklerinin listesini gösterir.

Dosya Temizleme

Disk optimizasyonu, dosyaların fiziksel konumlarının düzene konduğu bir işlemdir. Veri erişim zamanını kısaltmak için dosyalar ve meta veriler yeniden düzenlenir.

Güvenlik Geçmişi penceresindeki disk optimizasyonu görünümü, bilgisayarınızda

gerçekleştirilen disk optimizasyon etkinliklerinin listesini görüntüler.

Disk Optimizasyonu

Etkileşimsiz Mod, uyarıları ve bildirimleri engeller ve arka plan etkinliklerinin çoğunu geçici olarak askıya alır.

Güvenlik Geçmişi

penceresindeki Etkileşimsiz Modgörünümünde, Etkileşimsiz Mod oturumlarının özeti görüntülenir.

Bu özet aşağıdaki bilgileri içerir:

1 Etkileşimsiz Mod türü;

örneğin, Etkileşimsiz Mod veya Sessiz Mod

1 Disk Yakma gibi Sessiz Moddu devreye sokan ya da tam ekran modunda çalışan türde programlar.

1 Etkileşimsiz Mod'u açan Kullanıcı Tarafından Belirlenmiş programın adı

1 Etkileşimsiz Mod'un etkin mi yoksa devre dışı mı olduğu

Etkileşimsiz Mod

LiveUpdate, bilgisayarınıza yüklediğiniz tüm Symantec ürünleri için en son virüs tanım güncellemelerini ve program güncellemelerini alır. Bu güncellemeler bilgisayarınızı yeni bulunan tehditlerden korur. önem derecesini, durumunu ve süresini içerir.

LiveUpdate

3 Öğeyle ilgili ayrıntıları görmek için bir satıra tıklayın.

Bir öğeyle ilgili diğer ayrıntıları görmek için, Ayrıntılar penceresindeki Daha Fazla Ayrıntı seçeneğine tıklayın veya ilgili satıra çift tıklayın. Bir öğeyle ilgili gelişmiş ayrıntıları, Güvenlik Geçmişi-Gelişmiş Ayrıntılar penceresinde de görüntüleyebilir ve gereken işlemleri yapabilirsiniz. Bazı kategoriler için, Daha Fazla Ayrıntı seçeneği Dosya Sicili penceresini açar. Bu pencerede, seçilen Güvenlik Geçmişi olayıyla ilgili ayrıntılar görüntülenir. Norton ürününüzün bu kategorilerdeki her öğede gerçekleştirmesi gereken bir eylemi seçmek için, Güvenlik Geçmişi penceresindeki Seçenekler bağlantısını kullanmanız gerekir. Seçenekler bağlantısı belli bazı öğeler için Dosya Sicili penceresinde de mevcuttur. Seçili bir karantina öğesini orijinal konumuna geri yüklemek için Güvenlik Geçmişi penceresindeki Geri Yükle bağlantısını kullanmanız gerekir. Geri Yükle bağlantısı belli bazı öğeler için Dosya Sicili penceresinde de mevcuttur.

Belgede Norton Security with Backup (sayfa 85-102)

Benzer Belgeler