• Sonuç bulunamadı

C. ALAN ARAŞTIRMASINDA ELDE EDİLEN BULGULAR

4. Eğitimciler ve Vasıf

Sınıf içindeki denetimin yıllarla birlikte azaldığını düşünüyorum ama bana sorarsanız bu durum ne öğretmenin ne de öğrencinin suçu, sorun çevreden ve sistemden kaynaklanıyor. Yeni neslin öğretmene bakış açısı değiştiği için öğretmen öğrenci ilişkileri de, öğretmenin sınıf içindeki denetimi de değişiyor. Üstelik bizim okulumuzun önceliği meslek edindirmek olduğu için özellikle kültür derslerinde öğrencilerin dikkatini toplamak ve sınıf içinde denetimi sağlamak oldukça zor oluyor.

(İMKB, Kadın,42, Matematik)

Tablo 15: Eğitimcilerin Sınıf İçi Denetimlerinde Yaşanan Dönüşüm (%) AAAL İMKB

ARTTI 10 ---

AZALDI 25 80

DEĞİŞİM YOK 65 n=20

20 n=20

Soru: Eğitim Anlayışındaki Değişim Öğretmenlerin Sınıf İçindeki Denetimini Nasıl Etkilemiştir?

Kaynak: Mülakatlar

Tablo 15’ten de anlaşıldığı üzere denetimin azalıp azalmadığına ilişkin yorumlar iki okul arasında oldukça farklılık göstermiştir. Bu durumun nedeni iki okulun öğrenci profilleri arasındaki farklılıktır. Öğrencilerin motivasyonları ve okula verdikleri önem farklı olduğu için sınıf içinde öğretmene davranışları ve otoriteye duyulan saygı da değişiklik göstermektedir.

genelindeki eğitimci sayısı ve öğretmenlik mesleğinin gereklilikleri göz önünde bulundurulduğunda sistemi kurmaya çalışanların istedikleri düzeyde bir değişimin yaratılması için gerekli eğitimin verilemeyeceği anlaşılmaktadır. Hem süre hem de yeterlilik konusunda temel kısıtlar vardır.

Bu bağlamda eğitim sisteminde yaşanan dönüşümün eğitimcilerin vasıflarına arttırmaya yönelik olumlu bir etkisi olup olmadığı sorusuna mülakata katılanların büyük bir bölümü yalnızca teknolojik açıdan olumlu bir şekilde etkilendiklerini belirtmişlerdir. Ancak teknoloji kullanımı konusunda vasıflarını arttırdıklarını belirten öğretmenler, genel olarak bu konuda hizmet içi eğitim alma şansını yakalamış olanlardır. Hizmet içi eğitime tabi tutulmayanlar şayet özel yaşamlarından kaynaklanan bilgileri yoksa özellikle bilgisayar ve internet teknolojisine çok uzak kalmaktadırlar.

Eğitim ve öğretimde teknolojinin giderek artan önemi göz önünde bulundurulduğunda öğretmenlere yeterli teknik ekipmana sahip olup olmadıkları sorusu da sorulmuştur. Söz konusu soruya her iki okulun öğretmenleri de olumlu cevaplar vermişlerdir (Tablo 16). Ancak bu durumun Türkiye geneline yayılamayacağını, henüz Türkiye’de birçok okulda teknik ekipmanın eksik olduğunu, birtakım teknik ekipmanın olduğu okullarda ise öğretmenlerin söz konusu ekipmanı kullanmaya yetecek kadar bilgi sahibi olmadığını ve bu konuda eğitime tabi tutulmadıklarını da belirtmişlerdir.

Tablo 16: İhtiyaç Duydukları Teknolojik Ekipmana Eğitimcilerin Sahip Olma Oranları (%)

AAAL İMKB

EVET 90 80

HAYIR 10

n=20

20 n=20

Soru:Okulunuzda Dersleriniz İçin Gerekli Olan Teknik Ekipmana Yeterince Sahip Misiniz?

Kaynak: Mülakatlar

Eğitimciler teknolojik ilerlemeler hariç vasıflarındaki artışları kendi kendilerini geliştirmelerine bağlamaktadırlar. Teknoloji konusunda da iki okuldaki bütün öğretmenler hizmet içi eğitime tabi tutulmamıştır. Okullar için ilk sırada

bilgisayar kullanımının geldiği düşünülecek olunursa mülakat yapılan 40 öğretmenden yalnızca 25 tanesi bilgisayar eğitimi almış olup söz konusu eğitimler

temel düzeyde ve derslerde internetin kullanılmasına yöneliktir.

Vasıf konusunda mülakat esnasında öğretmenlere sorulan bir diğer soru TKY uygulama planları esnasında öğretmenlerin bilgi beceri ya da vasıflarından yararlanılıp yararlanılmadığına ilişkindir. Bu konuda öğretmenler TKY ekiplerinin içinde yer alıp almamalarına göre farklı cevaplar vermişlerdir. TKY ekiplerinde görev alan öğretmenler söz konusu planlama aşamasında kendi bilgi ve becerilerinden faydalanıldığını belirtirken, sürecin dışında kalan grup TKY’nin yöneticiler katında şekillendiğinin kendilerine hazır halinin sunulduğunu bazen hazır halinin bile ulaşmadığını vurgulamışlardır:

Daha önceden de belirttiğim üzere TKY’nin ne olduğunu biliyorum ancak bu konuda bizzat herhangi bir çalışmam olmadı. Arkadaşlarımız kalite ekipleri içinde yer alıyorlar belki onların vasıflarından yararlanılıyordur ama genel olarak herkesin fikrinin alınması gibi bir durum yoktur. Ayrıca ben her ne kadar öğretmenlerinin fikri alınsa da son kararın yine yöneticiler tarafından verildiğine inanıyorum.

Okullarda genel kural idarecilerin son kararı vermesi ve işlerin bu

şekilde yürümesidir.

(İMKB, Kadın, 40, Almanca)

TKY ekibinin içinde yer alan bir kişi olarak söyleyebilirim ki almış olduğumuz kararlar ve hazırlanan planlar tamamıyla ekibin görüş ortaklığıyla alınmaktadır. Ekip içinde öğretmen idareci ilişkisinden çok birtakım anlayışı sağladığımızı ve bu şekilde ilerlediğimizi düşünüyorum. Ancak tabii ki okuldaki her öğretmenin bilgi ve becerisinden faydalanmak mümkün değildir. Zaten bu durumda işin içinden çıkılması mümkün olmayacaktır. Ancak bizleri okuldaki öğretmenlerin birer temsilcisi olarak kabul ederseniz o zaman herkesin aslında bir şekilde fikrinin alındığı söylenebilir.

(AAAL, Kadın, 35, İngilizce) TKY uygulamaları çerçevesinde eğitimin almanın ve sürekli eğitimin içinde olmanın önemli bir husus olduğu önceden belirtilmiştir. Bu noktada mülakatlar çerçevesinde de eğitimcilere bu yönde bir eğitime tabi tutulup tutulmadıkları

sorulmuştur (Tablo 17). Öğretmenlerin vermiş olduğu yanıtlara bakılacak olunursa Ankara merkezinde görev yapmanın da etkisiyle diğer illere oranla daha yüksek bir

“evet” yanıtıyla karşılaşılmıştır. Ancak bu düzey dahi TKY’nin hayata geçirilmesinin amaçlandığı düşünülecek olunursa çok düşük kalmaktadır.

Tablo 17: Eğitimcilerin TKY Çerçevesinde Eğitim Almaları (%) AAAL İMKB

EVET 65 55

HAYIR 35 n=20

45 n=20 Soru:TKY Uygulamaları Çerçevesinde Eğitim Aldınız Mı?

Kaynak: Mülakatlar

Soruya olumlu yanıt veren öğretmenlere hangi eğitimlerin verildiği sorusu sorulmuştur. Alınan eğitimler isim olarak özetlenecek olunursa; liderlik, süreç yönetimi, insan kaynakları, stratejik planlama, maddi kaynakların yönetimi şeklinde sıralanabilir. Ayrıca TKY uygulamalarından okullarında sorumlu olan eğitimciler TKY’nin uygulanma biçimi ve yöntemleri, kalite ödül süreci değerlendirici eğitimi gibi eğitimleri ilgili koordinatörden almışlardır.

TKY uygulamaları çerçevesinde alınan eğitimlerin bilgi ve becerilerine katkısı olup olmadığına dair soruya ise mülakat yapılan öğretmenler farklı yanıtlar vermişlerdir (Tablo 18). TKY çerçevesinde eğitim alan kişi sayısı 24’tür. Ancak bu kişilerin hepsi almış oldukları eğitimin yararlı olduğunu belirtmemişlerdir.

Tablo 18: Eğitimcilerin Bilgi ve Becerilerindeki Artış (%)

AAAL İMKB

EVET 61.53 45.45

HAYIR 38.47 n=13

55.55 n=11 Soru:TKY Eğitimleri Bilgi ve Becerilerinizin Artmasına Yarar Sağladı Mı?

Kaynak:Mülakatlar

Öğretmenlerin görüşlerini savunurken yapmış olduğu açıklamalara örnek vermek gerekirse:

Almış olduğumuz TKY eğitimleri bana göre birçok fayda sağladı.

Öncelikle verdiğimiz dersler ve alanlarımız dışında yeni şeyler öğrendik ve kişisel gelişimimize olumlu etkisi oldu. Sonrasında okuldaki eksiklikleri ve kendi eksikliklerimizi anlamamıza yardımcı olduğu için okulun ve derslerin kalitesini arttırdığını düşünüyorum.

(AAAL, Kadın, 40, Rehberlik)

TKY kapsamında kriz yönetimi, liderlik, stratejik planlama gibi birtakım eğitimler aldım ancak bu eğitimler 3-5 günlük ve daha çok sohbet havasında genel konular üzerinden ilerleyen eğitim seminerleri şeklindeydi. Sonrasında ise bu eğitimlerde öğrenilenler kullanılarak okulumuzda herhangi bir soruna çözüm getirecek somut adımlar atılmadı. Ya da en azından ben böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Bu nedenle verilen eğitimlerin bilgi ve beceriyi arttırmaktan çok göstermelik olduğunu düşünüyorum.

(İMKB, Erkek, 38, İngilizce)

Görüldüğü üzere öğretmenlerin vermiş olduğu yanıtlar TKY’nin Ankara’nın merkezinde dahi öğretmenlerin vasıfları üzerinde tam anlamıyla olumlu bir etki yaratamadığını ortaya koymaktadır.