• Sonuç bulunamadı

DĠĞER FAALĠYETLER

7.1- TÜRKĠYE BÜYÜK MĠLLET MECLĠSĠNDE YAPILAN TOPLANTILAR

7.1.1- Türkiye Büyük Millet Meclisi Ġçtüzüğünde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Ġçtüzük Teklifi Hakkındaki Toplantı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu koordinatörlüğünde 07/11/2013 tarihinde Anayasa Komisyonu salonunda gerçekleĢtirilen “Türkiye Büyük Millet Meclisi Ġçtüzüğünde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Ġçtüzük Teklifi” toplantısına Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Aynur Oral katılmıĢtır.

7.1.2- Ġstanbul Tahkim Merkezi Kanunu Tasarısı Taslağı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu koordinatörlüğünde 13/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Ġstanbul Tahkim Merkezi Kanunu Tasarısı” taslağı konulu

13 / 39 toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Osman ÇalıĢkan, Tetkik Hâkimleri Bahattin Yurt ve Erdem Doğan katılmıĢlardır.

7.1.3- Sağlık Bakanlığı ve Bağlı KuruluĢların TeĢkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Konulu Toplantı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, ÇalıĢma ve Sosyal ĠĢler Komisyonu koordinatörlüğünde 21/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı KuruluĢların TeĢkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Metin Çokmutlu katılmıĢtır.

7.2- GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE YAPILAN TOPLANTILAR

Kasım ayı içinde Genel müdürlüğümüzde gerçekleĢtirilen toplantı bulunmamaktadır.

7.3- DĠĞER KURUMLARDA YAPILAN TOPLANTILAR

7.3.1-Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin GeliĢtirilmesi Projesi Konulu Toplantı

Uluslararası Hukuk ve DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 06-08/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin GeliĢtirilmesi Projesi” kapsamında yapılan toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimleri Hacı Sarıgüzel ve Süleyman Kuyumcu katılmıĢlardır.

7.3.2- MATRA Projesi Konulu Konferans

Yargıtay Cumhuriyet BaĢsavcılığı koordinatörlüğünde 06-07/11/2013 tarihlerinde gerçekleĢtirilen “MATRA Projesi/Konferans”a Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Hakan ġeker katılmıĢtır.

7.3.3- AĠHM‟in “X” (24626/09) Kararı Konulu Toplantı

Uluslararası Hukuk ve DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 07/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “AĠHM‟in “X” (24626/09) Kararı” konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Hamid Köse katılmıĢtır.

7.3.4- Güvenlik ve Gündeme ĠliĢkin Değerlendirme Konulu Toplantı

ĠçiĢleri Bakanlığı Ġller Ġdaresi Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 01/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Güvenlik ve Gündeme ĠliĢkin Değerlendirme” konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Daire BaĢkanı Mehmet Ökmen katılmıĢtır.

7.3.5- V. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyumu Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi BaĢkanlığı koordinatörlüğünde 01-03/11/

2013 tarihlerinde Antalya-Belek‟te gerçekleĢtirilen “V. Uluslararası Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Sempozyum”a Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Aynur Oral katılmıĢtır

7.3.6- Türkiye-AB Karma Parlamentosu Komisyonu Konulu Toplantı

Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 13/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Türkiye-AB Karma Parlamentosu Komisyonu” toplantısına Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcıları Dr. Yusuf Solmaz Balo ve Dr. Ekrem Çetintürk katılmıĢlardır.

14 / 39 7.3.7- ÇatıĢma Sonrası Sivil Kapasitenin GeliĢtirilmesi Konulu Toplantı

Uluslararası Hukuk ve DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 11/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “ÇatıĢma Sonrası Sivil Kapasitenin GeliĢtirilmesi” konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Adem Çelik katılmıĢtır.

7.3.8- I.Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi Konulu Toplantı

BaĢbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 14-1511/2013 tarihlerinde Ġstanbul‟da yapılan “I.Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi”ne kongre yürütme kurulu üyesi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Solmaz Balo katılmıĢtır.

7.3.9- Ġdari Yargı Reformu Konulu Komisyon Toplantısı

Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığı koordinatörlüğünde 18/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki ĠliĢkilerin Güçlendirilmesi Projesi”

konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Yunus Emre Sılay katılmıĢlardır.

7.3.10- Yüksek Seçim Kurulunun KuruluĢu ve TeĢkilatı Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı Konulu Toplantı

BaĢbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 20/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Yüksek Seçim Kurulunun KuruluĢu ve TeĢkilatı Hakkında Kanun Tasarısı” taslağı konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Metin Çokmutlu katılmıĢtır.

7.3.11- ÇatıĢma Sonrası Sivil Kapasitenin GeliĢtirilmesi Konulu Toplantı

Uluslararası Hukuk ve DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 18-21/11/2013 tarihlerinde gerçekleĢtirilen “ÇatıĢma Sonrası Sivil Kapasitenin GeliĢtirilmesi”

konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Adem Çelik katılmıĢtır.

7.3.12- OECD Ticari ĠĢlerde Yabancı Kamu Görevlilerine RüĢvetin Önlenmesi SözleĢmesinin Ülkemizdeki Uygulaması Konulu Toplantı

Uluslararası Hukuk ve DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 19/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “OECD Ticari ĠĢlerde Yabancı Kamu Görevlilerine RüĢvetin Önlenmesi SözleĢmesinin Ülkemizdeki Uygulaması” konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Adem Çelik katılmıĢtır.

7.3.13- Tanık Koruma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi Konulu ÇalıĢtay

ĠçiĢleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 18-22/11/2013 tarihlerinde gerçekleĢtirilen “Tanık Koruma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi” konulu ÇalıĢtay‟a Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimleri Sinan Genç ve Hamid Köse katılmıĢlardır.

7.3.14- Türkiyede Ġfade ve Basın Özgürlüğü Projesi Konulu Toplantı

Uluslararası Hukuk ve DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 19-21/11/2013 tarihlerinde Ġzmir‟de gerçekleĢtirilen “Türkiye‟de Ġfade ve Basın Özgürlüğü Projesi” konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Hakan ġeker katılmıĢtır.

15 / 39 7.3.15- Kadına Yönelik ġiddet Konulu Seminer

Fransa Büyükelçiliği koordinatörlüğünde 20-21/112013 tarihlerinde Diyarbakır‟da gerçekleĢtirilen “Kadına Yönelik ġiddet Semineri”ne Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Servet Kaya katılmıĢtır.

7.3.16- Noterin Hukuki Sorumluluğu ve Uygulamada YaĢanan Sorunlar Konulu ÇalıĢtay

Ankara Barosu BaĢkanlığı koordinatörlüğünde 15/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen

“Noterin Hukuki Sorumluluğu ve Uygulamada YaĢanan Sorunlar” konulu ÇalıĢtay”ın yapılan toplantısına Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Mustafa ġahin katılmıĢtır.

7.3.17- Ġstihdam Teknik Komitesinin Üye Kurum ve KuruluĢlarının Katılımıyla Bir Alt ÇalıĢma Grubu OluĢturulması ve 2013-2014 Dönemi Eylem Planı ÇalıĢma Programı Çerçevesinde Gerekli ÇalıĢmaların Yapılması Konulu Toplantı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinatörlüğünde 19/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Ġstihdam Teknik Komitesinin Üye Kurum ve KuruluĢlarının Katılımıyla Bir Alt ÇalıĢma Grubu OluĢturulması ve 2013-2014 Dönemi Eylem Planı ÇalıĢma Programı Çerçevesinde Gerekli ÇalıĢmaların Yapılması” konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Mustafa ġahin katılmıĢtır.

7.3.18- Değer Tespit Komisyonunun Yetki, Görev ve ÇalıĢma Usulleri ile Ġlgili Bakanlığımız GörüĢünün Uygulanması Konulu Toplantı

Personel Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 20/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen

“Değer Tespit Komisyonunun Yetki, Görev ve ÇalıĢma Usulleri ile Ġlgili Bakanlığımız GörüĢünün Uygulanması” ile ilgili yapılan toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Barut ve Tetkik Hâkimi Süleyman Kuyumcu katılmıĢlardır.

7.3.19- Aile Kurumunu Güçlendirmek ve Ailelerin KarĢılaĢtıkları Sorunlarla BaĢ Etmelerini Sağlamak ve Aile DanıĢmanlık Hizmetlerinden BoĢanma Süreci DanıĢmanlığının Değerlendirilmesi Konulu ÇalıĢtay

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü) koordinatörlüğünde 22/11/2013 tarihinde Ramada Plaza Hotel‟de gerçekleĢtirilen “Aile Kurumunu Güçlendirmek ve Ailelerin KarĢılaĢtıkları Sorunlarla BaĢ Etmelerini Sağlamak ve Aile DanıĢmanlık Hizmetlerinden BoĢanma Süreci DanıĢmanlığının Değerlendirilmesi”

konulu ÇalıĢtayı”a Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Hafize Yavuz katılmıĢtır.

7.3.20- Aile Kurumunu Güçlendirmek ve Ailelerin KarĢılaĢtıkları Sorunlarla BaĢ Etmelerini Sağlamak ve Aile DanıĢmanlık Hizmetlerinden BoĢanma Süreci DanıĢmanlığının Değerlendirilmesi ÇalıĢtay

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinatörlüğünde 22/11/2013 tarihinde Ramada Plaza Hotel‟de gerçekleĢtirilen “Aile Kurumunu Güçlendirmek ve Ailelerin KarĢılaĢtıkları Sorunlarla BaĢ Etmelerini Sağlamak ve Aile DanıĢmanlık Hizmetlerinden BoĢanma Süreci DanıĢmanlığının Değerlendirilmesi konulu ÇalıĢtay”a Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Hafize Yavuz katılmıĢtır.

7.3.21- Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli DönüĢüm Programları Konulu Toplantı Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde 22/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen

“Onuncu Kalkınma Planı Öncelikli DönüĢüm Programları” konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür YaĢar ġimĢek katılmıĢtır.

16 / 39 7.3.22- Fransız Hukuk Sisteminde ĠĢ Yargılaması ile ĠĢ Hukukuna ĠliĢkin UyuĢmazlıkların Çözüm Yöntemlerini ve Yargılama Sistemleri Konulu ÇalıĢma Ziyareti

Fransa/Paris‟e 25-27/11/2013 tarihlerinde gerçekleĢtirilen “Fransız Hukuk Sisteminde ĠĢ Yargılaması ile ĠĢ Hukukuna ĠliĢkin UyuĢmazlıkların Çözüm Yöntemlerini ve Yargılama Sistemleri” konulu çalıĢma ziyaretine Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Osman ÇalıĢkan ve Tetkik Hâkimi Mustafa ġahin katılmıĢtır.

7.3.23- DıĢ Yardım Kanunu Tasarısı Konulu Toplantı

BaĢbakanlık Türk ĠĢbirliği ve Koordinasyon Ajansı BaĢkanlığı koordinatörlüğünde 26/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “DıĢ Yardım Kanunu Tasarısı” taslağı konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Süleyman Kuyumcu katılmıĢtır.

7.3.24- YOĠKK Yönlendirme Teknik Komitesi Toplantısı

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde 26/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen

“YOĠKK Yönlendirme Teknik Komitesi Toplantısı”na Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Servet Kaya katılmıĢtır.

7.3.25- Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Konulu Toplantı

BaĢbakanlık (Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü) koordinatörlüğünde 26/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Rekabetin Korunması Hakkında Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” değerlendirme toplantısına Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Hafize Yavuz katılmıĢtır.

7.3.26- Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki ĠliĢkilerin Güçlendirilmesi Projesi Konulu Toplantı

Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığı koordinatörlüğünde 25-29/11/2013 tarihlerinde gerçekleĢtirilen “Kitlesel Medya ve Yargı Arasındaki ĠliĢkilerin Güçlendirilmesi Projesi”

konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Yunus Emre Sılay katılmıĢtır.

7.3.27- Mali Eylem Görev Gücü (FAFT) Konulu Toplantı

Uluslararası Hukuk ve DıĢ ĠliĢkiler Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 27-29/11/

2013 tarihlerinde gerçekleĢtirilen “Mali Eylem Görev Gücü (FAFT)” konulu seminer‟e Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ekrem Çetintürk ve Tetkik Hâkimi Sinan Genç katılmıĢlardır.

7.3.28- Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin GeliĢtirilmesi Projesi Konulu Toplantı

Ceza ĠĢleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 25-28/11/2013 tarihlerinde gerçekleĢtirilen “Türk Ceza Adalet Sisteminin Etkinliğinin GeliĢtirilmesi Projesi” konulu çalıĢma ziyaretine Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Hakan ġeker katılmıĢtır.

7.3.29- Ġfade Özgürlüğü Bağlamında Sosyal Medya ve Sınırları Konulu Seminer Yargıtay Cumhuriyet BaĢsavcılığı koordinatörlüğünde 25-26/11/2013 tarihleri arasında gerçekleĢtirilen “Ġfade Özgürlüğü Bağlamında Sosyal Medya ve Sınırları Seminer”ine Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Hamid Köse katılmıĢtır.

7.3.30- Engellilerin Haklarına ĠliĢkin SözleĢmeye Ek Ġhtiyari Protokol Konulu Toplantı

BaĢbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 22/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “Engellilerin Haklarına ĠliĢkin SözleĢmeye Ek Ġhtiyari Protokol”

konulu toplantıya Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Aynur Oral katılmıĢtır.

17 / 39 7.3.31- Ülkemizde Çocuk Ġstismarı ile Mücadelede Yapılan ÇalıĢmalar Konulu Toplantı

Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde 25/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen

“Ülkemizde Çocuk Ġstismarı ile Mücadelede Yapılan ÇalıĢmalar” konulu konferansa Genel Müdürlüğümüzü temsilen Genel Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Solmaz Balo ve Tetkik Hâkimi Aynur Oral katılmıĢlardır.

7.3.32- 25 Kasım Kadına Yönelik ġiddete KarĢı Uluslararası Mücadele ve DayanıĢma Günü ÇalıĢtayı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 25/11/2013 tarihinde Ankara Riksos Otel‟de gerçekleĢtirilen “25 Kasım Kadına Yönelik ġiddete KarĢı Uluslararası Mücadele ve DayanıĢma Günü” konulu ÇalıĢtay‟a Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Servet Kaya katılmıĢtır.

7.3.33- 12. Merkezi Koordinasyon Kurulu Konulu Toplantı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 27/11/2013 tarihinde gerçekleĢtirilen “12. Merkezi Koordinasyon Kurulu” toplantısına Genel Müdürlüğümüzü temsilen Tetkik Hâkimi Aynur Oral katılmıĢtır.

7.4- YURTDIġINDA YAPILAN TOPLANTILAR

Kasım ayında yurtdıĢında gerçekleĢtirilen toplantı bulunmamaktadır.

7.5- ULUSLARARASI ÇALIġMALAR

7.5.1- Ġstanbul SözleĢmesinin 3. Yılında Kadının Ġnsan Haklarındaki GeliĢmeler Konulu Uluslararası Toplantı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 07/11/2013 tarihinde Ġstanbul WOW Otel‟de gerçekleĢtirilen “Ġstanbul SözleĢmesinin 3. Yılında Kadının Ġnsan Haklarındaki GeliĢmeler” konulu uluslararası toplantıya Genel Müdürlüğümüz Tetkik Hâkimi Servet Kaya katılmıĢtır.

7.6- ĠġLEM YAPILAN DĠLEKÇELER

Genel Müdürlüğümüze 01/11/2013 – 30/11/2013 tarihleri arasında vatandaĢların Bakanlığımızla ilgili bazı konularda bilgi verilmesi ve kanun değiĢikliği yapılması talebini içeren dilekçeleri ile 286 adet baĢvuru yapılmıĢ olup, 140 tanesine cevap verilmiĢ bir kısım dilekçelere ise 3071 sayılı Kanunun 4 ve 6 ncı maddeleri gereğince iletiĢim adreslerinin ve imzalarının yeterli olmaması nedeniyle iĢlem yapılamamıĢ, ayrıca daha önceden cevap verilen dilekçeler mükerrer ve aynı mahiyette olması sebebiyle dosyasına kaldırılmıĢtır.

7.7- ĠġLEM YAPILAN BĠLGĠ EDĠNME TALEPLERĠ

Genel Müdürlüğümüze 01/11/2013 – 30/11/2013 tarihleri arasında vatandaĢlar tarafından Bakanlığımızla ilgili bazı konularda bilgi verilmesi ve kanun değiĢikliği yapılması talebini içeren 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde Genel Müdürlüğümüze 8 adet baĢvuru yapılmıĢ olup, 6 tanesine cevap verilmiĢtir.

Benzer Belgeler