• Sonuç bulunamadı

H1: Muhasebe mesleğine mensup olanların mesleki unvanlarına göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H2: Muhasebe mesleğine mensup olanların meslekteki çalışma yıllarına göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H3: Muhasebe mesleğine mensup olanların cinsiyetlerine göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H4: Muhasebe mesleğine mensup olanların yaşlarına göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

146

H5: Muhasebe mesleğine mensup olanların öğrenim durumlarına göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H6: Muhasebe mesleğine mensup olanların mükellef sayılarına göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H7: Muhasebe mesleğine mensup olanların ülkemizdeki yasal düzenlemelerin hile ve hataya karşı önleyici olduğunu düşünme durumuna göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H8: Muhasebe mesleğine mensup olanların ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının hile ve hataya karşı yeterli incelemeyi yapabildiğini düşünme durumuna göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H9: Muhasebe mesleğine mensup olanların hileli durumla karşılaştığında gerekli ihbarlarda bulunma durumuna göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H10: Muhasebe mesleğine mensup olanların hatalı veya hileli işlemlerle karşılaştığında müşteri kaybetme kaygısı ile hareket etme durumuna göre muhasebe hatalarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H11: Muhasebe mesleğine mensup olanların mesleki unvanlarına göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H12: Muhasebe mesleğine mensup olanların meslekteki çalışma yıllarına göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H13: Muhasebe mesleğine mensup olanların cinsiyetlerine göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır. H14: Muhasebe mesleğine mensup olanların yaşlarına göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H15: Muhasebe mesleğine mensup olanların öğrenim durumlarına göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H16: Muhasebe mesleğine mensup olanların mükellef sayılarına göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

147

H17: Muhasebe mesleğine mensup olanların ülkemizdeki yasal düzenlemelerin hile ve hataya karşı önleyici olduğunu düşünme durumuna göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H18: Muhasebe mesleğine mensup olanların ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının hile ve hataya karşı yeterli incelemeyi yapabildiğini düşünme durumuna göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H19: Muhasebe mesleğine mensup olanların hileli durumla karşılaştığında gerekli ihbarlarda bulunma durumuna göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H20: Muhasebe mesleğine mensup olanların hatalı veya hileli işlemlerle karşılaştığında müşteri kaybetme kaygısı ile hareket etme durumuna göre muhasebe hilelerine ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır. H21: Muhasebe mesleğine mensup olanların mesleki unvanlarına göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H22: Muhasebe mesleğine mensup olanların meslekteki çalışma yıllarına göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H23: Muhasebe mesleğine mensup olanların cinsiyetlerine göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H24: Muhasebe mesleğine mensup olanların yaşlarına göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H25: Muhasebe mesleğine mensup olanların öğrenim durumlarına göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H26: Muhasebe mesleğine mensup olanların mükellef sayılarına göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H27: Muhasebe mesleğine mensup olanların ülkemizdeki yasal düzenlemelerin hile ve hataya karşı önleyici olduğunu düşünme durumuna göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H28: Muhasebe mesleğine mensup olanların ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarının hile ve hataya karşı yeterli incelemeyi yapabildiğini düşünme durumuna

148

göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H29: Muhasebe mesleğine mensup olanların hileli durumla karşılaştığında gerekli ihbarlarda bulunma durumuna göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.

H30: Muhasebe mesleğine mensup olanların hatalı veya hileli işlemlerle karşılaştığında müşteri kaybetme kaygısı ile hareket etme durumuna göre muhasebede hata belirteçleri ile karşılaşma sıklıklarına ilişkin yargılara katılım düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık bulunmaktadır.